Shrnutí tenisové sezóny

Ahojte, kdo sleduje můj blog již delší dobu, určitě ví, že hraji tenis. Na začátku roku jsem psala, že na jaře budu hrát poprvé soutěž. Ta již skončila, proto bych ji ráda v tomto článku shrnula.

V týmu je 6 členů (2 ženy, 4 muži). Hraje se o 9 bodů - každá žena hraje jednu dvouhru, potom hrají společně čtyřhru, každý muž hraje jednu dvouhru a jelikož jsou muži 4, hrají se dvě čtyřhry. V naší skupině bylo osm družstev (včetně nás). Nás bylo v týmu více, takže jsme se střídali. Jelikož jsem nováček, nehrála jsem pokaždé. Zápasy byly vždy v sobotu. Doma jsme hráli 3x, "venku" 4x. Já hrála 3 oficiální zápasy (dvouhra, čtyřhru jsem nehrála). Soutěž začínala 27.4. Týden před prvním zápasem jsme měli přátelský zápas s nedalekou Jemnicí, která hraje také soutěž, ale za jiný region. V noci jsem se vzbudila ve 2 h a do 4 h jsem nemohla spát. Jsem hrozný nervák. Má spolužačka je z Jemnice, takže jsme hrály dvouhru proti sobě. Pak se hrála ještě čtyřhra. Byl to dobrý trénink. Už dopředu říkám, že jsem všechny zápasy prohrála :D :/.
Za týden už se hrálo "naostro". Hráli jsme proti našemu okresnímu městu (Jindřichův Hradec) doma. Nehrála jsem, ale přišla jsem se podívat a celou dobu fandila :). Za týden se hrálo v Táboře. To jsem se nemohla zúčastnit, protože jsem byla ve Vídni. Za týden jsme ale hráli doma proti Kamennému Újezdu a to jsem již hrála. Proti mě byla asi 40 letá paní, která si myslím, hraje tenis celý život (měla ponožky s českou vlajkou, to jsem se docela zalekla :D). Hrála opravdu dobře, neměla jsem šanci. Tenis pravidelně hraji teprve rok. Předtím jsem měla trenéra pouze o letních prázdninách. Teď mám trenéry přes celý rok.
Další zápas se hrál v Pelhřimově. To jsem také nemohla. Potom se hrálo doma proti Třeboni. Nastoupila proti mě asi 15 letá holka. Servis měla hodně dobrý - tvrdý a skákal nepříjemně vysoko. Byla nepříjemná jak herně, tak osobnostně. Během hry, když zrovna prohrávala, začala sprostě nadávat a říkat, že ji to nebaví. Mrzí mě, že jsem jí ten game nesebrala, to by se asi dost sesypala a pak bych byla "na koni" já, ale nevadí. Už od pohledu byla nafoukaná a nemýlila jsem se. Tenis hraje od malička, ale myslím si, že teď už ji do něj rodiče nutí a ona nechce. Aspoň se tak chovala. Další zápas se hrál v Soběslavi, to jsem také nemohla. Poslední zápas se hrál v našem krajském městě (České Budějovice) 22.6. Toho jsem se zúčastnila. Přijela mě podpořit kamarádka z Prachatic, což mi udělalo velkou radost ♥.
Dopinknou aneb rozlučkový zápas se sezónou jsme si udělali o 2 týdny později. Sešel se celý náš tým. Hrály se čtyřhry. Různě se to míchalo, takže jsme si každá zahrála s každou (byly jsme 4 holky). Potom se hrály mixy (žena + muž). Losovalo se (jako na profesionálních turnajích :DDD). Hrála jsem s kapitánem. Večer se jedlo, pilo, diskutovalo...
Náš tým byl ve 3. skupině. Už před sezónou byl cíl sestoupit :D, protože soupeři byli opravdu hodně kvalitní. V lednu se bude přihlašovat na příští sezónu, tak doufáme, že sestoupíme do čtyřky a tam budeme mít větší šanci a budeme hrát vyrovnanější zápasy.
Jak bych zhodnotila sezónu? Byla to moje první, poprvé jsem hrála oficiální zápasy. Byla jsem hodně nervózní, ale za každý zápas jsem vděčná, za každou zkušenost. S tím, že budu prohrávat jsem počítala. Je to moje první sezóna a hrála jsem proti o hodně lepším hráčkám. Jsem moc ráda, že jsem v tak skvělém týmu. Poznala jsem moc fajn lidi ♥.
Jsem moc ráda, že je u nás tenisový klub. Jak jsem již psala na začátku článku, hrávala jsem s trenérem pouze v létě, přes školní rok studoval v Praze. Proto jsem moc ráda, že zde začal v červnu 2018 tenisový "kroužek" pod vedením skvělých trenérů. Jsem moc vděčná za to, že mohu pravidelně hrát ♥.
Přikládám fotku z rozlučkového klání. Najdete mě? POZOR! Nemám brýle, ale čočky :). Hraje se mi s nimi o hodně lépe.

A co Vy? Sledujete/hrajete tenis, nebo nějaký jiný sport? Jestli jste dočetli článek až sem, tak jste opravdu dobří a moc Vám za to děkuji! :)

Komentáře

Oblíbené příspěvky