První zkouška

 Zdravím Vás, moji milí čtenáři! 

Omlouvám se, že jsem měsíc nenapsala, jsem ostuda :(, stýskalo se mi po psaní, ale nevěděla jsem, o čem psát, protože jak už jsem psala minule, dny jsou v karanténě monotónní. 

Na distanční výuku už jsem si vcelku zvykla. Je fajn, že můžete vstávat 10 min před začátkem hodiny, takže se člověk pěkně vyspí. Vše má na jednom místě, nemusím přecházet z jedné budovy do druhé apod. Ale má to samozřejmě i ty negativní stránky, a těch je logicky více. Hodně mě unavuje, když musím sedět celý den u počítače, často mě bolí hlava :(. Skončí mi škola a už je tma, takže se nedostanu ani ven... Proto se vždycky těším na víkend, kdy si zajedu na koně a vyvětrám se, je to pro mě relax. Také je samozřejmě horší, když nám učitelé nemohou ukázat věci názorně, např. v tělocviku, kde se učíme dopomoci např. při stojce, hvězdě, kotoulech apod. Náš tělocvik vypadá následovně - první část hodiny máme teorii, jak se který cvik dělá, průpravná cvičení, dopomoc, druhá část hodiny je online rozcvička, kdy máme zapnuté kamery a cvičíme :D. Podobně vypadá i hra na klavír - zapnutá kamera u piana a hraju :D. Ale třeba u klavíru mi to vyhovuje více, protože kdybych chodila normálně prezenčně, tak bych mohla cvičit pouze o víkendech, protože na bytě klavír nemám. Když jsem doma, mohu cvičit, kdy se mi zachce. Dělá mi radost, když vidím pokroky. Do ZUŠky nechodím od 2. ročníku na střední, potom jsem trénovala stále dokola pouze Vltavu, kterou jsem hrála při maturitě. Od října zase pravidelně trénuji nové skladby a baví mě to. Člověk se do toho zase dostane a skladby se učím stále rychleji. Je to taková odměna po učení :).

V lednu nás čekají zkoušky. To bude záhul... Tolik předmětů v relativně krátkém čase... Máme umět akrobacii na hrazdě. S hrazdou se moc nekamarádím, takže potřebuji někde potrénovat, ale teď je vše zavřené... Je to zvláštní doba... Ale první zkoušku už mám za sebou :)! Přihlásila jsem se na první termín biologie. Tématem byla biologie člověka (učebnice z gymnázia), skripta o první pomoci, dvě prezentace a videa. Pravidelně jsem se každý den učila. Učebnici jsem celou projela asi 4x :D. Aby nás profesorka pustila ke zkoušce, museli jsme vymyslet didaktickou hru, kterou použijeme ve škole, až budeme chodit na praxe. Vytvořila jsem hru s důležitými telefonními čísly. Každé dítě dostane kartičku a poté bude hledat spolužáky ze stejné oblasti (fotky na konci článku). Zkoušku jsem udělala na jedničku, takže jsem měla velkou radost :) aspoň o jeden předmět v lednu míň :D.

Myslím si, že je fajn, že 1. stupně ZŠ budou moci zase chodit do školy. Pro ně je online výuka opravdu hodně náročná. Na druhém stupni a střední už se s tím nějak poperou. Skvělé je, že mohou chodit deváťáci a maturanti, protože si pamatuji tu nervozitu z jara, kdy jsme nevěděli, jestli vůbec maturity budou, nebo ne a letošní maturanti chyběli půlku třeťáku a ještě teď, ve čtvrťáku. My chyběli "jen" od března. Na vysoké se s tím také nějak popereme. I když jsme prváci, sotva jsme se rozkoukali a už nás poslali domů, ale nedá se nic dělat. Také jsem pro, aby do škol znovu pustili poslední ročníky VŠ, aby se mohli "normálně" připravovat na zkoušky. Uvidíme, jak to bude probíhat, jestli se ještě do konce roku 2020 do školy podíváme. Ale určitě bych nebyla pro, aby se pustili naráz všichni do škol, to by číslo R hodně stouplo... Toho se také bojím u otevření obchodů. Jestli před Vánoci otevřou všechny obchody, nahrne se tam spousta lidí a všechno se zase zhorší... Nebojím se o sebe, ale o babičku s dědou, kterým je přes 80... Co si o tom myslíte Vy? 

Ale nebudeme končit pesimisticky. Včera u nás poprvé napadl sníh, sice jen trošku, ale i to se počítá ;). Přikládám fotku z dneška z poledne a poté o dvě hodiny později. Ve 12 mlha, že by se dala krájet (ani nebyla vidět městská věž) a ve dvě krásné počasí :). Jak bylo dnes u Vás? Dnes odpoledne jsem si četla. Knížka má skoro 300 stránek, začala jsem včera večer a už mi zbývá jen 80, tak musím trošku zpomalit, abych si ji ještě užila. Je opravdu hodně dobře napsaná. Jmenuje se Porodní sestra z Osvětimi - ano, čtu knihy o holocaustu... Zajímám se o historii 20. století. Jestli se o tuto dobu také zajímáte, knihu vřele doporučuji. Zítra se chystám na koníky. Chtěla jsem jet už dneska, ale kvůli mlze jsme to zrušily (mlha byla u koní celý den a to jsou jen 15 km odsud, tady už bylo krásně a tam nebylo vidět na krok :D). Teď jdu udělat úkoly do školy (ano, pracuju hlavně večer a v noci :D), zahrát na klavír a zítra budu kreslit nový úkol do výtvarky. Mějte se krásně, hlavně buďte zdraví a u dalšího článku ahoj :)!


Ukradli nám věž :D

O dvě hodiny později krásné zimní počasí :) 

Didaktická hra do biologie:

                                                                        Zadání

                                                                

Správné řešení

Kartičky

Komentáře

  1. Teda, tu výuku online ti moc nezávidím. Celý den u počítače, to musí být vážně náročné. :/ Alespoň že o víkendu si zajdeš ke koním :) Jinak ty kartičky jsou super, jedničku jsi dostala zaslouženě. U nás zatím nesněží, ale venku je pěkná zima, kdyby už sněžilo vůbec by mi to nevadilo. Přeji ti ať se ti se školou na dálku daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :). Jo jo, koníci jsou skvělé odreagování. Od té doby už nesněžilo, ale mrzlo, v příštím článku přidám fotky. Dnes tady byla celý den mlha a vlezlá zima. Ale to mi nevadilo a jelikož mi odpadla hodina, šla jsem se projít :)
      Leník

      Vymazat
  2. Tak si říkám, jestli takovou akrobacii na hrazdě museli umět i učitelé, když já byla malá :D.
    Jsem ráda, že se děti příští týden vrací do škol, tedy alespoň Matýsek, ta výuka na dálku online není pro takhle malé děti moc vhodná.
    A gratuluji ke zkoušce! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, vidíš to, kdo ví? :D
      Naprosto s tebou souhlasím! Doučuji desetiletého kloučka a ta online výuka je pro ně mazec.
      Moc děkuji :)!
      Leník

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Jo jo, je to náročné :/, bolí z toho hlava.
      Leník

      Vymazat
  4. Gratulujem k úspešnej skúške, my sme ešte zatiaľ tento semester žiadnu nemali :) Dištančná výučba je naozaj náročná, ale tak musíme sa s tým nejako popasovať :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) někteří spolužáci taky neměli, já jsem se přihlásila na první termín, abych toho v lednu neměla tolik. Přesně tak, nějak se s tím popereme :)
      Leník

      Vymazat
  5. Krásný článek, držím palce se zvládáním školy, musí to být náročné.. A jinak k těm obchodům, asi máš pravdu.. Jenže já si myslím, že ten pes bude hrát velkou roli i v dalších rocích.. jen tak by ho nevymysleli že.. Tak uvidíme snad už začne být lépe a nebudou lidi bláznit.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :)!
      No, uvidíme :(... Kéž by to bylo, jako dřív...
      Leník

      Vymazat
  6. Gratuluji k první úspěšné zkoušce. :)

    U nás se ten sníh stále drží. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :)! U nás od té doby nenapadl :(
      Leník

      Vymazat
    2. Dnes ráno u nás nasněžila pořádná kupa, je to nádhera :)
      Leník

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky