První ročník za mnou

 Ahojky, zdravím Vás po delší době. Dnes jsem oficiálně ukončila první ročník na vysoké škole :-). V 8 hodin mě čekala poslední zkouška (z matematiky). Naštěstí jsem ji úspěšně zvládla (za jedna) a od dnešního dne mám tedy vytoužené prázdniny :-). Upřímně, těším se moc, už jsem si potřebovala odpočinout. Chystám článek o mém prvním roce na vysoké škole. Byl hodně divný, ale dal mi toho hodně.

Omlouvám se, že píšu po více než dvou týdnech, ale zažívala jsem těžké období, kdy jsem neměla vůbec chuť na blog, a samozřejmě se přitom učila na zkoušky. Doufám, že už bude jen dobře. 

Před týdnem jsem byla na první dávce očkování. Vím, že někdo to odsuzuje. Také jsem dlouho nevěděla, jestli jít, nebo ne. Ségra šla, protože letí za měsíc do Turecka, já se rozhodla jít taky. Bábí měla covid (za měsíc jí bude 88), byla po očkování a průběh byl opravdu o hodně lepší, než u ostatních členů rodiny, kteří naočkování nebyli. Ale je jasné, že se to u každého může projevovat jinak. Druhý den mě hodně bolela ruka, ale jiné příznaky jsem naštěstí neměla. Na druhou dávku jedu 27.7. 

V sobotu jsme odehráli poslední ze tří soutěžních zápasů (tento rok byly pouze tři, kvůli Covidu, stejně, jako vloni). Bohužel jsem těžce prohrála. První set jsme se tahaly o každý míč, samá shoda a výhoda, ale bohužel se mi je nepodařilo proměnit. Druhý set byl jednoznačně v režii soupeřky. Byla jsem z toho smutná, protože hodně trénuji, ale v zápase to neumím prodat :-(. Asi je to tak, že jsem tréninkový typ. Tam je všechno v pohodě, nejsem nervózní, hraji to, co umím, ale v zápase svůj tenis nepředvedu. Jsem nervózní a strnulá. Je to škoda, ale budu dál makat (hlavně o prázdninách, to budu mít na tréninky čas - nemohla jsem chodit na všechny kvůli škole, kam jsem párkrát do týdne musela). Jestli bude od podzimu ve školách normální režim, tak budu moct trénovat jen o víkendech. Asi bych si mohla najít v ČB nějaký klub, ale ještě nevím. Musím tedy natrénovat dopředu, abych pak neměla mezery :D. Uvidím, snad se to do jara zlepší a já budu moct na soutěži prodat to, co umím. A jestli ne? Svět se nezboří. Budu hrát tréninkově. Hlavně, že hraju, nepotřebuji nic vyhrávat. Hraji pro radost, baví mě to a dělá mě to šťastnou :).

Na léto nemám moc plánů. Půjdu na brigádu na pouť, kde budu prodávat občerstvení. Věž bohužel nevyšla, už ji nemá pronajatou známý, ale někdo jiný. Jinak pojedu na tábor, kam jezdím každoročně. Na konci července bychom měli mít přátelský tenisový zápas s Rakouskem a v půlce srpna týdenní kemp. Ale tenis budu hrát pravidelně celé léto. Jinak budu u koníků, s rodinou snad vyrazíme na nějakou malou dovču po ČR, budu odpočívat a číst si :-). Jaké máte plány na prázdniny Vy? 

V příštích dnech navštívím Vaše blogy :). Teď si jdu do postele číst, jupííí. Jak já se na čtení těšila! Chybělo mi. V noci na dnešek byla hrozná bouřka, vzbudila mě, byla jsem celá zpocená, nemohla spát. Před zkouškou docela nic moc :D, tak snad se dnes konečně vyspím :D. Byla u vás také bouřka? Ve zprávách jsem viděla, že na Moravě byla strašná. U nás byla podobná před rokem. Teď naštěstí tak hrozná nebyla. Ale ve dne bylo příjemně, vzduch se trošku ochladil a bylo fajn. Mám ráda léto, ale teploty přes 30°C celý týden jsou masakr, co si budem :D

Díky moc za přečtení článku, který nebyl moc strukturovaný, spoustu informací nahňácaných na sobě, za což se omlouvám, ale potřebovala jsem Vám toho říct hodně :D. Mějte se krásně a užívejte léta :)! Na závěr přikládám fotku s Juráškem, který mi vždycky zlepší náladu <3 a pár dalších fotek, které tu ještě nebyly.


Můj miláček :*

Se Šáťou :)

Trošku starší fotka (začátek května) z aleje, kterou můžete vidět na designu blogu


Ráj na zemi :)



Dačický zámek s věží


Makové pole za Dačicemi

Pár kopretin :)







Komentáře

  1. Gratuluji k dokončení prvního ročníku, který byl úplně vším jiný, než by si leckdo představoval. Snad ten příští rok bude lepší. Užívej prázdnin a sluníčka! 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Jani <3 :)! Ano, byl opravdu extrémně jiný. Konkrétně se na to podívám v příštím článku :). Také užívej teplých dní :* posílám pozdrav do Jablonce!
      Leník

      Vymazat
  2. Tak velká gratulace! Zní to jako fajn pohodové prázdniny, pořádně si je užij :) Taky jsem byla na očkování a druhou dávku mám 22.7. Jakou vakcínu jsi dostala? Já Pfizer.
    Taky u nás bouřilo. Dneska je divně. Zataženo, dusno... sluníčko nesvítí a stejně je hrozné vedro.
    A nádherné fotky!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :)! Také Pfizer a jsem za to ráda :)
      U nás dnes svítilo sluníčko, ale strašně píchalo, vůbec jsem nemohla vydržet na terase :/
      Děkuji za pochvalu :) <3
      Leník

      Vymazat
  3. Jupí! Gratuluju, první rok ny výšce je vždycky obrovská změna a nápor na nervy xD A máš můj obdiv, protože nedokážu si představit, že bych své spolužáky znala jen virtuálně. I když nás bylo celkem hodně a trvalo několik měsíců, než se člověk setkal opravdu se všemi. A neznat kolektiv většinou znamená i nemít přístup k materiálům z vyšších ročníků a mimo jiné nenajít parťáka do těžkých časů, který zakouší to, co ty.....
    U nás sice už jedna dvě bouřky byly, ale měli jsme to štěstí a nedopadlo to jako na Jižní Moravě. A konečně se projevilo to slíbené ochlazení, takže sice není sluníčko, ale teplotně je orpavdu příjemně. A já konečně můžu zasadit ta rajčata, na která nebyl zatím čas :DDD
    Jurášek je nádherný koník, kolik mu vlastně je? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za gratulaci a krásný komentář :) ve třídě nás je 70, myslím, že jsem viděla ani ne polovinu a podle jmen znám tak do 20 :D
      Za necelý měsíc mu bude 18 :) druhý nejstarší člen stáda
      Leník

      Vymazat
  4. fotky jsou moc krásné, hlavně ty kopretiny :)

    gratuluji ke zvládnutí zkouškového a teď si užij odpočinek :) u nás bouřky byly parádní, až jsem se bála... ale naštěstí v pohodě :) jinak já žádné konkrétní plány na léto nemám :) doufám, že stihnu nějaké výlety a jinak budu trávit čas v práci a zvykat si na nové kolegyně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) také se při bouřkách bojím :/ kde pracuješ? :)
      Leník

      Vymazat
  5. Gratuluji k ukončení ročníku. Taky jsem byla ráda když se mi to povedlo. Teď jsem ráda, že jsem s tím skončila :D
    Taky jsme byli se snoubencem na očkování. Taky se nám do toho nechtělo, ale protože chceme cestovat, tak jsme do toho šli. Na druhou dávku jdu o den dřív než ty :D
    Já o prázdninách budu hlavně v práci a na brigádě. Potřebuji trochu vydělat na svatbu..
    U nás sice párkrát zahřmělo, ale nebyla to nějaká hrůza. Hned co to skončilo, tak bylo zase dusno..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :)! Přesně, na cestování je to skoro povinnost, aby se člověk nemusel stále dokola testovat. Moc se těším na články o svatbě :)
      Leník

      Vymazat
  6. Ahoj Lenčo. Můj stav se zhoršil teď v posledních dnech. Mám úzkosti a strach :( Asi budu muset za psychiatrem. Myslela jsem, že se to už nevrátí :( Asi jsem si to myslela špatně no. Hlavně to chci řešit včas a neskončit zase na psychiatri... teď, o prázdninách... Díky za komentář, jsi hodná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach jo, Terry, to mě moc mrzí :( je mi tě líto. Posílám spoustu sil <3 jak říkáš, nejlepší je to řešit včas, aby se to podchytilo už ze začátku. Určitě bude zase dobře <3 Myslím na tebe!
      Leník

      Vymazat
  7. Gratuluju k úspěšnému dokončení ročníku 😊

    OdpovědětVymazat
  8. Přeju pěkné léto, koník je úžasný, pozdravuju do vašeho kraje, je tam u vás krásně. U nás na Zlínsku dvakrát hodně pršelo ale žádné kroupy a ani ničivé větry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) u nás naštěstí taky žádné ničivé bouřky nebyly. Jen večer bouřka, kroupy a silný vítr, ale naštěstí bez následků.
      Leník

      Vymazat
  9. Dodatečně gratuluji k úspěšnému prvnímu ročníku! :-)

    Já jsem původně na očkování nechtěl jít, ale nakonec jsem šel a jsem rád, od 1. 9. mám klid. :-D Po první dávce mě jen bolela ruka, po druhé jsem měl silnou reakci - taková jednodenní chřipka, pak už OK. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :)
      Je to lepší, nemusíš se tolik bát. Teď nás posílají na adapťák. Upřímně se mi tam moc nechce, bojím se o prarodiče, že domů něco dovezu.. Ale nechci malovat čerta na zeď...

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky