Schody

 Ahoj, nepřestávají mě fascinovat dvoje schody, které máme na fakultě. Přijdou mi zbytečné.

Jako bychom tam těch schodů měli málo (4 patra). Co si o nich myslíte Vy? :D Tento týden mi schody obzvlášť "nechutnají". V sobotu mi kůň přišlápl nohu, tak to docela cítím :D, ale mažu to koňskou mastí (haha, paradox, bolístko od koně léčím koněm :D) a naštěstí to pomáhá. Dokonce to zarazilo barvící se modřinu! 


Jak jste si užili 1. adventní neděli? Rozsvěcuje se u Vás vánoční strom v sobotu, nebo v neděli? U nás v neděli. Taťka je hlavní elektrikář města, takže je chudák vždycky hrozně nervózní, aby to všechno vyšlo. Naštěstí je to vždy bez chybičky :). Strom rozsvěcují děti. Když jsme byly se ségrou malé, také jsme ho rozsvítily :). Teď rozsvěcení bohužel nestíhám, bývám na cestě do školy. V průběhu Vánoc městskou výzdobu samozřejmě nafotím, tak pak přidám fotky :). Ve čtvrtek za mnou přijedou rodiče do ČB (taťku zajímá výzdoba v ČB :D, no jo, klasickej elektrikář). Projdeme si stánky na náměstí, dáme si svařák/punč. Těším se :). Vezmu s sebou foťák, tak třeba něco nafotím. 

Dělala jsem si Test osobnosti na TOMTO odkaze. Po vyplnění 48 otázek dostanete výsledek se čtyřmi písmeny, podle toho, jestli jste extrovert (E) X introvert (I), smyslový (S) X intuitivní (N), převaha myšlení (T) X převaha cítění (F), vnímání (P) X usuzování (J). Stejný test si udělala i ségra. Kdo neví, jsme jednovaječná dvojčata. Výsledek? Má úplně opačná písmena, než já! Stejné máme jen poslední písmeno. Výsledky jsou ale opravdu pravdivé, sedí na nás. Přišlo mi to hodně zajímavé. Jednovaječná dvojčata, vychovávána ve stejném prostředí, stejná výchova a každá jsme úplně jiná. Hanča je o 3 min starší, to možná taky hraje roli :D. Je to můj bodyguard. Zajímavé také je, že Hanča je levák a já pravák (podobně to mají tenistky Plíškovy). Co Vy? Dělali jste si někdy podobný test? Překvapil Vás nebo jste s ním souhlasili?

O víkendu jsem zabalila všechny dárky, tak už jsem připravená 🎁 Přikládám pár dárků, které rodina dostane. Snad se budou líbit :) 📸


Na závěr přikládám odkazy na YTB, kde poslouchám české i anglické koledy. Máte nějaký oblíbený playlist? 


České

Anglické

Děkuji moc za přečtení článku. Užívejte Advent :) 🎄!

Komentáře

  1. Byli jsme s mužem na rozsvícení vánočního stromečku u nás v dědině, kde jsem vyrůstala. Taťka tam naléval punč a mělo to krásnou atmosféru :) Já si letos oblíbila tento playlist: https://www.youtube.com/watch?v=3g8_Z35IQHk Jinak většinu dárků už mám pokoupeno i zabaleno, chybí mi jich už jen pár :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. u nás se rozsvěcuje na Mikuláše :) a také to nestíhám :/

    takový test jsme měli na školení v práci a s také to sedělo :) školitel byl překvapen, jak s takovou osobností můžu dělat to co dělám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajímavé, že až po 1. adventní neděli :) já se obávám, že jsem na svou profesi svědomitá. Všechno dělám na 100% a asi mě z toho jednou klepne :/

      Vymazat
  3. Na rozsvícení stromečku jsme byli v neděli a konečně jsme si to užili bez jakýchkoliv opatření, jako minulé roky. A ty schody jsou tedy dost zvláštní. Asi bych je moc ráda neměla. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že teď to bylo po těch letech konečně normální :)

      Vymazat
  4. Schody jsou zajímavé, i když neznám rozložení místností, asi svůj účel mají, nebo měly...
    Test jsem si nikdy nedělala a tak jsem se na to na tvém odkazu vrhla. Sedí to jak hrnec na pr... :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to východ ven, který je i o pár metrů dál, zajímavé :D No vidíš, já byla taky překvapená, jak je to pravdivé :D

      Vymazat
  5. Ojoj, taky mi kůň šlápl na nohu, takže ti rozumím :D U nás se rozsvěcel stromeček v neděli, ale nebyla jsem tam. Tvůj táta je šikula :)) Ten test osobnosti je teda zajímavý.. a schody pobavily :) Tak ty už jsi s dárky hotová jo? Já je všechny schovávám ve skříni a nějaké dárky budu ještě kupovat (bonbony do dózičky, kávu atd.) a pak balit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky je mám ve skříni :) to už jsou drobnosti, ty budeš mít za chvilku sehnané a budeš taky ready :)

      Vymazat
  6. Prvá adventá nedeľa mi veru ušla rýchlo, a vlastne mi tak utekajú všetky dni 😅 taký test som ešte nerobila ale viem že som extrémny introvert :D

    OdpovědětVymazat
  7. Něco podobného máme u nás na ZŠ, jen opačně a bohužel to jinak udělat nešlo, jsou tak spojené dvě budovy a každá je kvůli poloze, kde stojí, jinak vysoko.
    My jsme na první advent byli na rozsvěcení stromečku a svezli jsme se vánoční tramvají :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to pak chápu, tohle je stále stejná budova :D. Jéé, vánoční tramvají? To muselo být bezva :)

      Vymazat
  8. Takové schody se hodí, když je v budově hodně lidí :D. Na rozsvícení stromečku jsem nebyla i skrz malého :D. Ale těším se, až se kouknu na nějaké trhy :). Těším se na fotky z ČB :). Jinak nějaké takové testy jsem už dělala, schválně jsem zkusila i tento a něco na mě sedí, něco ne, takže jsem tam asi něco vyplnila blbě :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až bude větší, určitě z rozsvěcení bude mít větší radost, než teď :).

      Vymazat
  9. Ať je noha co nejdřív v pohodě :)
    U nás se rozsvicoval v pátek a v rodné vesnici v sobotu :)
    Myslím, že nějaký test jsem si kdysi dělala.
    Dárky ještě stále kupujeme, ale dneska jsem už nějaké zabalila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) ještě to cítím, ale je to den ode dne lepší.

      Vymazat
  10. V Brně se hlavní stromečky na náměstích rozsvěcovali už v pátek, v naší městské části pak v neděli :)
    Test jsem si dělala před pár lety a tento rok znovu, vyšel mi stejný výsledek a neskutečně na mě sedí :)
    Ať je noha brzy v pořádku :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  11. Tady v tomto případě by to bez schodů asi úplně nešlo ne, protože vpravo je východ a sklon k východu by byl příliš prudký?
    Já takové z kopce do kopce nemám rád na horách (jdeš do kopce, chvíli z kopce, vzápětí se to nahradí ještě prudším kopcem, aby se to vyrovnalo), ale to je holt příroda, kterou člověk neovlivní.

    Byl jsem na rozsvícení stromu v mé rodné vesnici a tam se to nějak nepovedlo. Nejdřív toho elektrikáře nemohli najít (volali ho i přes mikrofon z pódia) a když se mělo rozsvítit, po dokončení odpočtu se tak nestalo. Nakonec se rozsvítilo se značným zpožděním, měl jsem to i na IG/FB stories. :)

    Pamatuju si, že za dva dny jsem chytl brutální nachlazení, tehda jsem byl krátce po operaci, imunita ještě oslabená. Možná i díky tomu jsem se vyhl aktuální chřipkové epidemii...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On je východ o 10 metrů dál :D fakt nevím, no. U nás to rozsvěcují děti :) já měla toho Covida :D

      Vymazat
    2. Však u nás to taky rozsvěcovalo dítě, ale evidentně něco selhalo - elektrikář, technika, nebo obojí. :D

      Vymazat
    3. Taťka je z toho vždycky hrozně nervózní, ale naštěstí to má vždycky vymakané do puntíku :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky