Před bouřkou

 Ahojky, v sobotu jsme hráli další zápas, tentokrát doma proti Kaplici. Bohužel jsme prohráli zase těsně 4:5. A to kluci vedli v rozhodující čtyřhře v supertiebreaku 6:3, nakonec prohráli 7:10. Já jsem body bohužel nepřidala. Nešlo mi podání (což mě bohužel zlobí hodně často. Jeden den jde pěkně, můžu nasázet klidně 100 míčů, ale druhý den, jako bych vůbec netrénovala a nejde to. Podání je nejtěžší úder v tenise - míček se dostává z klidu do pohybu, ale také nejzákladnější a nejdůležitější). Přišla se na mě podívat rodina. Bála jsem se, že budu ve stresu a nebudu uvolněná (ještě o to víc, když na mě koukají naši), ale kupodivu jsem hrála uvolněně a cítila jsem se dobře. Ve dvouhře v 1. setu jsme se se soupeřkou hodně tahaly. Všechno šlo do shod, výhod, bohužel vítězný míček odehrála ona. Také byla hodně běhavá a vracela, jako soupeřka z Vodňan. Bohužel jsem prohrála, soupeřka byla lepší, ale měla jsem ze zápasu dobrý pocit. Konečně jsem hrála uvolněně a to, co hraju na tréninku. Kondiční trenér mě chválil, že mám dobrý pohyb po kurtu, tak mi to udělalo radost :). 

Ve čtvrtek za mnou do ČB přijede ségra. Koná se tady výstava Hobby a paralelně s ní i Food Expo. Ségra prodává v Potravinářském pavilonu na ČZU (farmářské produkty - sýry, mléko, maso, ...), takže sem pojede se školou prezentovat. Bude spát u mě, tak se těším, že se užijeme :). V sobotu ráno si mě tu tenisté vyzvednou a pojedeme hrát do Prachatic. Cestou zpátky v Budějkách nabereme Hanču. Domů se vrátíme až večer. Do školy pojedu v neděli odpoledne (jezdívám teď v pondělí brzy ráno), protože od 13.5. máme zápočtový týden, takže budou zápočty a zkoušky. Chci se v pohodě vyspat a ráno se nestresovat, že bus bude mít zpoždění a na test přijdu pozdě. Takže tento víkend doma nepobydu ani 24 hodin :D, bude to hodně rozlítané. 

V pondělí v 6:05 jsem jela busem do školy. Byla mlha, což je předzvěst hezkého počasí a opravdu. Přes den svítilo sluníčko a bylo hezky teplo :). Ve škole jsem měla málo předmětů, takže jsem po obědě sedla na kolo a vyrazila na projížďku. Věděla jsem, že má odpoledne pršet, tak jsem koukala na předpověď, do kdy se mám vrátit. Déšť hlásili na třetí hodinu. Vyjela jsem v jednu, takže jsem měla 2 hodiny k dobru. Udělala jsem si 16km trasu - novou cyklostezkou z ČB přes Planou až do Boršova nad Vltavou (odtud to jde i do Týna, ale na to nebyl kvůli dešti čas, tak to vyzkouším příště. Třeba s mamkou, až sem přijede. Každoročně na začátku školy si tu děláme cyklovýlety :)). Cestou domů už mě mraky doslova honily. Černalo se to pěkně. Sice do třetí hodiny bylo ještě dost času, ale předpověď nemusela být na minuty, takže jsem se bála, aby mě to nechytlo. Nakonec jsem celou cestu měla za hodinu :D docela jsem si šlápla, ale naštěstí mě déšť nechytil. Začalo pršet opravdu ve tři, jak avizovali. Byla to pořádná průtrž mračen - bouřka, kroupy, silnice byly v cukuletu zaplavené (psali o nás i na Seznamu :D). V takové bouřce bych opravdu venku být nechtěla. Jsem ráda, že jsem to stihla.

Dozvěděla jsem se, že nám kvůli rekonstrukci zavřou na 2 měsíce knihovnu, což mě dost zamrzelo, protože jsem se těšila, jak si budu po zkouškách číst. Tak jsem si nasyslila 16 dětských knížek, abych měla do zásoby :D je to dobrá nostalgie, tyhle knížky jsem si půjčovala před více než 10 lety, teď je mám na seznamu povinné literatury ke státnicím :) Co Vy, ,,odskočíte" si občas k dětské literatuře? Já to dělám až teď, kvůli škole, a není to k zahození. Díky tomu jsem našla spoustu kvalitních titulů. 

Po dlouhé době mám fotky z tenisu. Díky, ségra :)!




Nedělní odpočinek s Ťapinkou 💕

Boršov nad Vltavou


Planá u ČB

Tmavé mraky se ženou. Naštěstí jsem jim stihla ujet ;)!






Děkuji za přečtení, mějte se krásně :) Těším se na Vás příště!

Komentáře

  1. Ahojky, já myslím, že odskok k dětské literatuře je taková malá očista duše nebo jak to říct, tak nějak to cítím :) A zrovna jsem si teď vzpomněla na mé oblíbené Děti z Bullerbynu ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :) taková hezká oddechovka. Děti z Bullerbynu jsou nej <3 taky je tam mám :)

      Vymazat
  2. Tak to je škoda, snad se více zadaří příště. :)
    Jižní Čechy nemám na kole vůbec projeté, už se na to chystám několik let. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. hlavně že jste si to užili :) u nás v pondělí večer byla také pěkná bouřka, až jsem se divila, že ji malý celou prospal :D ale ještě že tak :) úterý celý den pršelo, ale naštěstí se počasí zase vyjasnilo a dneska je krásně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc ti držím palce v zápočtovém týdnu! Jak jste si to se ségrou užily? Doufám, že bude nějaký článek o food expu, docela by mě to zajímalo :) U nás se taky honily všichni čerti. Teď máme naštěstí už nějakou dobu pěkně. Já dětskou literaturu nečtu, jsem ráda, když si najdu čas na tu dospěláckou :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  5. Když jsem o té průtrži slyšela, hned jsem si na tebe vzpomněla! :D
    Dětskou literaturu jsem naposledy četla před třemi lety, když jsem četla dětem před spaním :), ale je fakt, že jako dospělá jsem se ráda vracela ke knize Princ a Skřivánek, mojí dětské srdcovce :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A držím pěsti, ať ti všechno klapne, taky nás to doma čeká :).

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky