V Podyjí a Praze

Ahoj, minulý týden jsme byli se školou na dvou výletech.
První se konal ve středu. Druhý ve čtvrtek. To jsme si žili :D. Strašně moc jsme se na oba výlety těšili.

STŘEDA - Podyjí (exkurze)

V 8 hodin jsme vyjížděli od školy. Podyjí je kousek, takže to nebyla extra dlouhá cesta. Cca za hodinu a půl jsme byli na místě. Pan řidič nás vysadil u polní cesty. Cesta vedla do lesa. Tudy jsme šli na Nový Hrádek.
Milá paní průvodkyně nám ukázala rostliny, které se v této oblasti nachází. Šli jsme se podívat na líhniště hadů. Ležela tam svlečaná hadí kůže a pak jedna živá užovka. V létě jich tam bývá samozřejmě hodně, ale teď na ně ještě byla zima. Pak jsme šli na zříceninu Nový Hrádek. Seshora byly nádherné výhledu do okolí a na meandry řeky Dyje. Nádhera!!






Potom jsme se vydali lesem. Cíl jsme měli v Havraníkách.
Byla to nádherná procházka! Viděli jsme mloka, plno barevných ještěrek, užovky... Počasí vyšlo krásně, sluníčko svítilo a my jsme se kochali přírodou. Šli jsme i přes pěkná vyhlídková místečka.



Přešli jsme přes Saskou lávku. To byl adrenalin. Mělo tam být max 6 lidí a lávku jsme neměli rozhoupávat (to jsme si samozřejmě přečetli až na druhé straně, když už jsme po ní přešli.. :D). Na lávce nás bylo asi 12 a samozřejmě jsme houpali :D. Držela na takových lanech. Bylo pěkně visutá, jako ve filmech. To bylo vzrůšo :D. Hlavně, že se nic nestalo.
Hanču označkovala užovka, když ji chtěla vzít do ruky. Pak se nám přední skupina ztratila :D. Máme hodně zážitků :-).
Když jsme uviděli obec Havraníky, ani jsme nechtěli domů. Klidně bychom si to dali ještě jednou :-).
Byl to moc fajn výlet! Doufáme, že brzy podnikneme další, a stejně tak skvělý ;-).
Celkem jsme ušli cca 15 km.




Všechny fotky najdete ZDE.

ČTVRTEK - Praha (Svět knihy)

Jelikož Praha je od nás přes půl republiky, vyjížděli jsme od školy v 7 hodin.
Do Prahy jsme se dostali okolo 10té hodiny.
Přesunuli jsme se k Veletržnímu paláci v Holešovicích.
Cca o půl 11 jsme dostali rozchod a mohli jsme si chodit po stáncích s knihami, jak jsme chtěli. Koho nezajímali knihy, mohl se podívat do Stromovky nebo do Lapidária. Skoro všechny knihy zajímali, takže jsme se často potkávali. Rozchod jsme měli skoro 3 hodiny a stejně to bylo málo :D. Spousta lidí, šrumec, plno knih, v levém křídle vydýcháno :D. No prostě pro milovníky knih (jako jsem já) to byl ráj (i když mohlo být méně lidí :DD...).
Levé křídlo jsem prošla celé, každý stánek (nakladatelství) jsem obhlédla. Podepisoval se tam herec Oldřich Navrátil a byl tam také Jan Potměšil.
Ve středu byly cizojazyčné knihy, zahraniční nakladatelé. Tam jsem se moc dlouho nezdržela. Šla jsem se podívat do pravého křídla. Tam měl obr stánek Albatros. Měl to moc pěkně udělané. A bylo tam samozřejmě spoustu dalších nakladatelství.
Vyšla jsem i nahoru na balkon a na pravé křídlo se podívala z výšky :-).
Už se nám blížil konec rozchodu, tak jsem ještě rychle chvátala do Lapidária, kam jsme měli v vstup v ceně.
V Lapidáriu to bylo taky velmi zajímavé.

Nakonec jsem si koupila dvě knížky. Ano, je to na mě málo, ale já jsem si koupila spíše ty nové, které ještě nemají v knihovně :-).

Potom nás vlak dopravil na Florenc, odkud jsme šli na Václavské náměstí. Tam jsme měli také rozchod (3 hodiny). Já jsem chodila s Hančou, šly jsme se najíst :D a pak jsme chodily sem a tam a pozorovali, jaké to je ve velkoměstě :D. Šrumec, no.. :D

Pak jsme se odebrali k autobusu a jeli domů. Počasí vyšlo nádherně :-). V autobuse se sledoval hokej.
Domů jsme přijeli okolo 20té hodiny.

Byl to skvělý výlet :-)!
















Všechny fotky ZDE.

Oba výlety se moooc povedly :-)!!!

PS. Na začátku měsíce jsme překonali 14 000 návštěvníků!!! STRAŠNĚ MOC DĚKUJI!!!

Komentáře

Oblíbené příspěvky