Biatlonový víkend

Ahojte, kdo mě čte už delší dobu, tak si zde v březnu minulého roku mohl přečíst o mých prvních biatlonových závodech pro veřejnost (článek ZDE, videu v článku TADY).
Tento rok jsem se stejné akce zúčastnila znovu. V neděli 10.2. Ten víkend jsem ale měla 2 biatlonové akce. Pojďme se na ně podrobněji podívat.

Na sobotu mě pozvali známí do areálu klubu biatlonu Staré Město pod Landštejnem (kde se konaly i nedělní závody) na sranda závody pro známé. Pán slavil 40. narozeniny, jeho syn dělá biatlon, takže se to slavilo takto. Biatlon nedělám, jsem začátečník, na běžkách samouk, takže úplný laik. Bylo to ale z legrace a pro pobavení. Byly 3 kategorie: děti, muži, ženy. Já jsem byla samozřejmě v ženách. V naší kategorii nás bylo celkem 6. Střílelo se 2x a mezitím 3x cca 500 metrový okruh. Střílelo se ze vzduchovky na 10 m na normální závodní sklopky (terče, které se samy při povedené ráně zaklapnou). První střelba byla na ležkové sklopky a druhá (my jsme ji měli také vleže, protože to je lehčí) na stojkové (větší otvor).
Před závodem byl samozřejmě nástřel (střelba) na papírové terče. Ten se mi dařil. Dost jsem se divila, protože to byla určitě náhoda, říkala jsem si. Jak to dopadlo v závodě?
Měla jsem číslo 20, startovala jsem 2. z žen. Normálně nosím brýle na dálku, na závod (ani na nástřel) jsem si je ale nevzala :D. Bála jsem se. První střelba 4 trestná kola (TK) - takže jen jeden zásah :D. Samozřejmě to zamrzelo, ale nehroutila jsem se z toho, vždyť je to pro zábavu a na pobavení. Nešlo mi o výsledek, spíše o účast a zkoušku závodů, těšila jsem se na to celý rok, tak jsem šla pěkně na TK. Při druhé střelbě jsem měla už "jen" 3 TK, takže celkově 7, takže dobré výsledky z nástřelu se nekonaly :D. Umístila jsem se na 3. místě a jako medaili dostala malou flaštičku alkoholu, což je pro mě, abstinenta, docela sranda :D. Bylo to skvělé! Jsem moc ráda, že jsem dostala šanci zúčastnit se. Moc jsem si to užila.
Nástřel

Při nástřelu


Koncentrace/zamyšlení? před startem (foťák jsem vůbec nezaregistrovala :D)

S úsměvem jde všechno lépe. Před střelbou (to jsem ještě nevěděla, jak se mi nepovede :D)

Při střelbě v závodě

Sjíždění kopečku od střelnice

Střelnice v pohotovosti

Vyhlášení

Bylo to super :) <3!

V neděli byly také závody, stejné jako před rokem, pořádané místním klubem. Trať byla stejná jako v sobotu, akorát trošku zledovatělá, to se ale lepšilo při síle sluníčka. Před závodem tradičně nástřel. Myslím, že jsem ho měla horší než v sobotu :D. Tentokrát jsem závodila s číslem 39. Kategorie stejné jako předchozí den. V naší kategorii nás bylo 6. První střelba mizerná - 4 TK, ale chuť jsem si spravila na 2. střelbě, kde jsem vyčistila všech 5 terčů :) (to jsem se hodně divila :D, náhoda). Celkově jsem se umístila na 2. místě, stejně jako minulý rok :). Byl to skvělý biatlonový víkend. Moc se těším na přístí ročník(y)! Děkuji!!! Přikládám pár fotek z neděle.
Vydýchávám před střelbou (stejně to nepomohlo :D myslím, že to bylo před první)



Na stupních vítězů

Komentáře

Oblíbené příspěvky