Na vesnici

Ahoj, ráda bych se s Vámi podělila o proběhlý prodloužený víkend. Ve čtvrtek bylo pololetní vysvědčení a v pátek jsme měli prázdniny. Dlouho jsme s tetou domlouvali, že budeme spát na chalupě. Na Vánoce tam pečeme cukroví a tak jsme se těšili, že si to zopakujeme, akorát bez cukroví a bude to ve větším klidu. Vcelku dlouho se hledal termín, aby nám všem vyhovoval, ale nakonec se našel. Hlavně jsem chtěla, aby byl sníh. Splnilo se mi to?

V pátek v 16 hodin jsme vyjeli na chalupu (je jen pár km od našeho města). Tam už byla teta se strejdou, kteří topili, aby se chalupa vyhřála. Strejda vzal psa. Jen co jsme přijeli, vyndali jsme věci z auta, popili čaj a šli na procházku do nedaleké vesnice (kdo viděl film Tátova volha, vesnička je na posledním snímku před titulky, kdy odjíždějí autem - na filmu jsem byla a cesta se mi zdála povědomá, a ono to fakt bylo ono :D). Došli jsme tam za tmy. Navštívili hřbitov, kde mám prarodiče a strýce a vydali se zkratkou (polem) na chalupu. Sníh byl. Tak jsem byla moc ráda. Bojar (pes) měl svítící obojek, takže ho bylo pěkně vidět. Foukal ale hrozný vítr, takže když jsme šli polem a pak rovnou silnicí ke vsi, tak to bylo dost nepříjemné. Na chalupě jsme si dali večeři (párky, klasika:)) a hráli společenské hry. Přivezla jsem jich spoustu. Teta říkala, že to tu budeme muset být do neděle, ale ne! Kromě jedné jsme všechny stihli. Ubongo, Double, Česko, karty (Prší, Kent). Po jedenácté hodině jsem šla spát, ale dlouho jsem se převalovala (asi do dvou). Nevím proč, protože jindy tam problém se spaním nemám. K ránu jsem ale usnula.
Ráno bylo k snídani pečivo a nebo párky, co kdo chtěl. Poté jsme si ještě zahráli pár her. K obědu byl vynikající králík (omlouvám se vegetariánům). Teta je kuchařka, takže její jídla jsou znamenitá. Po obědě jsme šli přes ves navštívit 89letou paní, která je moc hodná. Byli jsme u ní v kuchyni. Takové dobové, krásné, jako za Boženy Němcové, říkal trefně taťka. Potom jsme jeli domů, já tedy na koně, protože mě tam čekaly děti na kroužku.
Byly to skvěle strávené 2 dny. Na chalupě, kde je málo domků, klid, les za humny, z okna koukáme na zahradu, kde se pasou ovce. Obrovská idylka <3. Moc se mi to líbilo. Mám ráda takové tradice, jako jsou např. dny strávené na chalupě. V klidu, žádný spěch. Moc jsme si to užili a odpočinuli si.
Jinak když jsme se v sobotu vzbudili, tak bylo 9 stupňů nad nulou, takže sníh hodně rychle vymizel. Když jsme se pak koukali, kudy jsme šli v pátek po poli, kde bylo spoustu sněhu a teď tam nebylo skoro nic.. Jak rychle se může počasí změnit. Takže jsem moc ráda, že sníh v pátek byl :). Do nějaké té závěje jsem si s Bojarem skočila :)), na to jsem se moc těšila.

A co vy? Máte nějaká taková tradiční setkání, výlety apod.?

Komentáře

Oblíbené příspěvky