Netrpělivý řidič

 Ahojky, v dnešním článku bych vám chtěla popsat včerejší hrozný zážitek z přestupu. Na tento typ článků u mě nejste zvyklí, ale jednou snad nevadí, když si postěžuji, protože mě to opravdu hodně naštvalo. 

Jela jsem ze školy autobusem domů. V půlce cesty jsem přestupovala. Na přestup jsem měla 9 minut. Ano, je to málo, ale v duchu jsem doufala, že to třeba stihnu. Čas byl skvělý, v pohodě jsem stíhala, ale ejhle! Před Hradcem, kde jsem měla přestupovat, byly semafory. V koloně jsme čekali okolo 10 minut. Stíhali jsme už opravdu jen tak tak. Vjížděli jsme k zastávce, kde stál autobus, do kterého jsme měli přestupovat (bylo nás více). Měli jsme radost a doufali, že neodjede. Řidič na něj houkal, aby počkal, zastavili jsme za něj, vyšli jsme z autobusu a on odjel!!! Viděl nás, slyšel, že řidič houká a prosí, aby počkal, ale on jen, co jsme za něj zaparkovali odjel! Je to normální??? Nemohl 10 sekund počkat?? Co by mu to udělalo? Řidič také nechápal: ,,To je idiot! Bohužel i takoví jsou mezi námi." Byla jsem strašně naštvaná. Další bus nám jel za hodinu a půl. Byla velká zima a já byla zoufalá. Naštěstí jela kamarádka, kterou znám od školky. Říkala, že pro nás dojede její taťka. Díky němu jsme neumrzly. Volala jsem to mamce a ona říkala, že příště pro nás přijede ona :D. Tahle situace mě opravdu hodně rozhodila. Nechápu, jak to ten řidič mohl udělat... Před měsícem se mi stalo, že mi bus ujel asi o 2 minuty (viděla jsem ho na kruháči, když jsem přijížděla), ale takhle před nosem (doslova) se mi to stalo poprvé... Doufám, že už se mi to nikdy nestane... Co na to říkáte? Stalo se Vám něco podobného? Nikomu bych to nepřála, bylo to opravdu hodně nepříjemné :(.

Nechci končit nepříjemně, proto přikládám pár fotek ze středeční vyjížďky na kole ve Stromovce (ne pražské, ale té českobudějovické :D). Naštěstí už jsem zdravá. Děkuji za povzbudivé zprávy! Odpočinkový víkend mi hodně pomohl. Tento týden jsem měla 7 hodin tělocviku, docela mazec, bolí mě z toho celé tělo :D a zítra ještě 2 hodiny tenisu, v pondělí další tělocvik... Sport mě moc baví :). Dnes jsem zkoušela novou buchtu - Koka řezy. Dělali jste někdy? Bohužel jsou hodně sladké, příště musím dát méně cukru, než je v receptu psáno.

Někteří možná ví, že hraji na klavír. Mám ho i jako předmět ve škole. V poslední době jsem si hodně oblíbila skladby od Čajkovského. Profesor mi dal od něj jednu a teď už nechci hrát od nikoho jiného :D ale je mi jasné, že ten repertoár taky skončí, nebo už budou na mě hodně těžké. Tak se pak musím přeorientovat zase na někoho jiného :D. Doufám, že se máte hezky! Moc Vás zdravím a těším se u dalšího článku :)











Včera jsem navštívila zdejší novou čajovnu :)

Na úplný závěr přikládám dvě fotky dnešního krásného počasí :DD (Všimněte si vlaku :))
Jak bylo u Vás?
 

Komentáře

  1. Ahoj, já osobně ujíždějící spoje neřeším, pokud vím, že to není poslední autobus a nebo vlak. Jezdil jsem autobusem nebo i vlakem do Prahy a zpět, do Brna mnohokrát, také Zlín a Kroměříž vůbec nepočítám. Jediná nepříjemná věc která se mi stala, se udála v Uherském Hradišti. Také byla celkem dost zima, pan řidič přijel na
    zastávku, chvilku tam stál a pak otevřel dveře. Tak jsem pomalu vešel dovnitř a pozdravil. Zrovna v tu dobu pan řidič vstal a začas si přeslíkat budnu a byl úplně dotčený, že jsem si dovolil vstoupit do autobusu dveřmi, které otevřel... Nikdy a nikde jsem se nesetkal s tím, že bych měl žádat i při otevřených dveřích ještě o povolení ke vstupu... Byla to jediná negativní věc se kterou jsem se setkal za celý život, pokud nepočítám to, že jsem si jednou do Student Agency vzal menší batoh, abych nemusel čekat na výdej ze zavazadlového prostoru a stihl vlak, tehdy se jim to taky moc nelíbilo. Mně se zase nelíbí autobusy, které jsou horší než dobytčáky a není tam k hnutí, aby bylo možno naložit co nejvíc pasažérů. Kdyby se stala dopravní nehoda, nedokážu si to přestavit... Měj se fajn. Já nejsem očkován a do kavárny ani s takovýma konvičkama s ježkem nemohu. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oprava! Nestalo se to v Uherském Hradišti, ale ve Zlíně! Byl jsem tam tehdy na výstavě korunovačích klenotů a středověku... Omlouvám se UH. :-)

      Vymazat
    2. Ahojky, jo, když to není poslední spoj, tak není konec světa, ale chování pana řidiče mě opravdu hodně zasáhlo. Moc dobře o nás věděl...
      Otevřel dveře a ještě se zlobil, že jsi nastoupil? To je fakt trapné :D kamarádce zase vynadal, že nastupuje s batohem na zádech, prý to je v provozním řádu, že musí být batoh sundaný. Samozřejmě se tam nic takového nepíše.
      Na základce jsme jeli do Národního divadla, p. řidič se bohužel nevyznal po Praze (menší detail, když jedeme do Prahy 😄) a vyhodil nás místo u ND u Národní knihovny. Měli jsme co dělat, abychom tam stihli doběhnout v podpatcích včas (stejně jsme to o 5 min nestihli). To ještě není všechno. Po představení jsme na něj 2 hodiny čekali (v šatech - byl prosinec), protože nevěděl, kde je a netrefil na místo určení. Dokonce ho pak stopovala i policie. Domů jsme dorazili hodně pozdě v noci a ještě byl celou cestu nepříjemný, že jsme prý hluční (spali jsme). Proto prý musí zastavit a odpočinout si - potřeboval si zakouřit... Teď už je naštěstí v důchodu, ale vždycky, když ho potkám, vzpomenu si na náš slavný výlet do Prahy. Opravdu nezapomenutelné.
      Každou neděli jezdím pravidelně úplně přeplněným busem. Lidi stojí až dozadu... Tuhle nemohl řidič vzít další, protože už by se fakt nikam nevešli. Jo, moc bezpečné to není... Měj se hezky :)

      Vymazat
    3. V Praze je z mého pohledu nejlepší jezdit metrem. Rízení ve velkých městech, která třeba ani neznám nemám vůbec rád. Někdy je oříšek i pouze projet, natož tam něco hledat. A mít za zády plný autobus lidí, za který máš odpovědnost, to taky není o co stát... Třeba se příště bude dařit lépe. :)

      Vymazat
    4. Naprosto s tebou souhlasím! Když jsme tam s rodiči na výletě, vždycky zaparkujeme na okraji Prahy a jezdíme metrem. Ale s dětmi si to úplně v metru nedokážu představit :/...

      Vymazat
  2. Teda, tak to je fakt kretén! :D To už ani jinak napsat nelze... Nechápu tyhle lidi, snad to dělají i schválně, z nespokojenosti ve svém životě... Hlavně, že to dobře dopadlo a nikdo neumrzl :)
    Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba byl autobus plně obsazen a už nemohl vzít další cestující...

      Vymazat
    2. Souhlasím s tebou Baru, nic ho neomlouvá. Moc dobře věděl, že na něj houkáme, viděl nás zezadu i zepředu. Moc děkuji za pochvalu :)!
      Done, plně obsazený bohužel (bohudík?) nebyl... :/

      Vymazat
  3. Fotky jsou krásné! :)
    To máš teda zážitek. To by mě taky naštvalo. Mně se zase jednou stalo, že řidič (v místním autobuse, ve kterém jsem jela) z nějakého důvodu nezastavil na zastávce, možná jsem přeslechla hlášení, že zastavuje jen na znamení, nevím... tak jsem zmáčkla tu stopku a on to ignoroval. Šla jsem za ním a slušně řekla, že jsem chtěla vystoupit. A on jako by byl hluchý. No tak oproti tobě pohoda, já se pak akorát trošičku prošla z další zastávky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :)! To je hrozný :(. To se mi taky 2x stalo, ve vlaku. Vystupuji na zastávce na znamení, sice jsem zmáčkla, ale on zapomněl, což je v pohodě, může se to stát každému. Vrátil se. Ale tohle chování je hrozné :/

      Vymazat
  4. Nádherné fotky. A k tomu šoférovi aj u nás sú taký ale u nás je jeden expert, ktorý ide ako keby šoféroval formulu F1. Ja som veľa krát išla s tým autobusom a babky pokiaľ im niekto nedovolil sedieť tak padali ako hrušky. Ja som nesedela lebo som mala kočík ale mne sám kočík utekal po autobuse, hoc bol zabrzdení. Ako niektorí šoféri sú blbci.


    môj blog je tuna >>> DISCOVERINGGLAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za pochvalu! To je hrozné. Nechápu, jak mohou vozit lidi...

      Vymazat
  5. Když jsem dřív dojížděla za přítelem, tak mi to často ujelo, ale naštěstí né takhle před nosem. Já teda musím říct, že v poslední době narážím na samé hodné řidiče, že když mě vidí utíkat, tak tam na mě počkají :) Už se mi to stalo 2x a mile mě to překvapilo.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tací naštěstí také jsou. Mám vždycky radost, když jsou milí :)

      Vymazat
  6. pochopila bych, kdyby další autobus jel třeba za deset minut, ale za hodinu a půl? Ach jo :/ se je hezké, že jste nemusely mrznout a fotky jsou skvělé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, kdyby to bylo MHD, bylo by mi to jedno, ale takhle.. :/ Moc díky! :)

      Vymazat
  7. Ono takových řidičů jezdí víc, po Jablonci taky. Přitom mají jasně dáno, že autobusy čekají do té doby, než přijedou další spoje, aby byla návaznost. A stejně se občas povede potkat pitomce.

    OdpovědětVymazat
  8. Fotky z vyjížďky jsou krásné ♥♥ To s tím řidičem je hrozné, co na to říci, snad jen to, že je to idiot, mohl opravdu chvíli počkat. Naštěstí se mi nikdy nic podobného nestalo, ale někteří řidiči jsou opravdu protivní :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu, potěšila <3! Snad se ti to nikdy nestane

      Vymazat
  9. Ten zážitek mě mrzí, bohužel i takoví řidiči jsou, je to o lidech. Zrovna nedávno jsem viděl na TikTok video, jak řidič nezastavil starší paní na zastávce na znamení, prý že to zmáčkla pozdě - v úrovni začátku zastávky. Další zastávka byla několik km daleko. Řidič si to obhájil, ale jiný kolega ho zas pořádně zhejtil, že měl předvídat, musel vidět, že se paní zvedá atd.

    Já jsem takový zážitek asi nezažil. Já beru jako sváteční událost, když řidič pozdraví, ve výchozí zastávce přistaví autobus včas atd. 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak říkáš, je to o lidech. Vždycky doufám, že pojedu s dobrým řidičem. Občas se mi to poštěstí a hned mi to zlepší den :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky