Předpremiéra filmu Po strništi bos

Ahoj, včera večer jsem se zúčastnila slavnostní předpremiéry filmu Jana a Zdeňka Svěrákových Po strništi bos, který se natáčel loni v létě ve Slavonicích, kde proběhla i včerejší předpremiéra.
Slavonice jsou nedaleko města, ve kterém bydlím a asi 2 km od vesnice, do které jezdím na koně. Náš trenér je starosta Slavonic.
Včera začínal ve Slavonicích tradiční Slavonice Fest. Je to hudební a filmový festival, kde mohou diváci zhlédnout nové nejen české, ale i zahraniční filmy a poslechnout si známé, i méně známé kapely.
Takže slavnostní předpremiéra byla k zahájení letošního Slavonice Festu.
Promítání se konalo na náměstí. Diváků bylo opravdu hodně. Byli tam tvůrci, herci, samozřejmě Zdeněk a Jan Svěrák, komparz, starostové z okolních měst apod.
Ve filmu si zahrálo mnoho slavonických občanů. Hrála v něm i moje kamarádka Lucka od koní :-). Hrála holku, do které se hlavní hrdina zamiluje.
Na začátku ředitel festivalu p. Trojan přivítal všechny návštěvníky, shrnul minulé ročníky a pozval na pódium spolupořadatele, kteří poděkovali sponzorům. Potom předal mikrofon slavonickému starostovi (našemu trenérovi :D), který popřál filmu jen to nejlepší a poděkoval slavonickým občanům za jejich herecké výkony.
Pak mluvil Jan Svěrák a pozval si na pódium herce. Jako první mou kamarádku Lucku :-). Řekl pár slov o filmu. Na předpremiéru se přiletel podívat až z Ameriky Jan Tříska :-)! Který tam také hrál. Byla tam i Tereza Voříšková, která ve filmu hraje matku hlavního hrdiny.
Moje kamarádka Lucka druhá zprava (před Terezou Voříškovou)

Potom tvůrcům a hercům předal slavonický starosta květiny.
A film mohl začít :-).
Nebudu zde psát děj, protože film ještě neměl premiéru, takže je to zakázané, ale ani tak bych to nepsala. Těšte se na něj, je fakt povedený :-).
Svěráci jsou kvalita, to už přeci víme!

Byla jsem strašně ráda, že jsem mohla být mezi prvními diváky, kteří tento film viděli. :-) Ve Slavonicích film publikum vidělo úplně poprvé.

Děkuji moc, že jsem měla možnost tam být. Seděla jsem v 5. řadě. V 7. řadě seděli Svěráci a Tereza Voříšková. Při závěrečném potlesku jsem se na režiséra Jana Svěráka ohlédla a myslím si, že se na mě usmál :-) :-) :-).

Film půjde do kin 17. srpna 2017, tak se určitě bežte podívat. Stojí to za to :-)!

Komentáře

Oblíbené příspěvky