Novinky

Ahoj, co jsem od té doby, co zde nevyšel článek, dělala?


V sobotu (9.6.) dopoledne jsem se byla podívat na svatbě kamarádky veterinářky. Obřad se konal v parku místního zámku. Počasí vyšlo skvěle. Svatba byla s koníky. Bylo tam dvojspřeží fríských koní ze známého ZH Tlumačov vedené panem Išem. Při obřadu stáli opodál 4 koníci, kteří patřili novomanželům, na kterých se poté fotili. Nevěsta měla bílého koníka se 150 let (!) starým dámským sedlem a zlatou uzdečkou. Dva malí poníci byli pro jejich malé syny. Bylo to krásné <3! Po skončení jejich obřadu už čekala další svatba :D. Oddávající měli frmol :D. Přikládám pár fotek.



Nevěsty koník ještě bez dámského sedla


Přípravy na společnou fotku

Společná fotka

Poté se přesunuli dolů na další louku na focení s koníky. Tam jsem ale nešla, protože jsem chvátala na odpolední oslavu. Jó, nabitý program.

Odpoledne jsem jela na oslavu známé, kde jsme do neděle spali ve stanu. Bylo to fajn. :)
V neděli odpoledne přijeli známí z Jeseníků.

V úterý ráno jsme šli první tři hodiny pomáhat na ZŠ, kde každý rok sbírají papír. Dávali jsme ho do kontejneru. Ani se tam všechno nevešlo. A kolik že ho bylo? Skoro 6 tun!!! Na konci jsme dostali pití a kornouty (to se nám líbilo :D a hned jsme se objednali na příští rok). Poprosili nás, jestli bychom jim nechtěli příští rok pomáhat s dětským dnem. Samozřejmě jsme souhlasili :). Pak nás ještě p. učitel pozval na párek v rohlíku a šli jsme do školy. 9. hodinu jsem měla poslední psaní na klávesnici v tomto školním roce, jako rozlučku (i s paní učitelkou) jsme šli do cukrárny. Takže to byl fakt fajn den :D :)).

Ve čtvrtek odpoledne jsem byla na koních. Přiježďovali a trošku jsme skákali. Přikládám fotku z videa. Bohužel se ten den stalo i něco velmi smutného... Co? To se dozvíte o pár řádků dál.

Jinak jsme se před 3 týdny ve škole fotili. Už nám přišly fotky. Asi mě poznáte :D.




V květnu 2016 jsem psala, že nám do stáje přijel nový koník Colin, na kterém bude jezdit Hanča.
U nás jsou koníci venku na pastvě 24/7 (24 hodin, 7 dní v týdnu), mají přístřešek, kam se mohou schovat.
Colin se minulý týden poranil. Veterinářka říkala, že to není kopnutí od jiného koně, ale něco si tam píchnul. Má to na zadní noze na hlezně. Nevíme, co to bylo, protože výběh jsme procházeli a nic ostrého jsme tam nenašli. Možná to byla větev, opravdu nevíme :(....
Týden, 2x denně (ráno a večer), se mu dávala antibiotika. Hanča ránu každý den fotila, aby fotky poté mohla poslat veterinářce. Vše šlo jako po másle, ale 6. den nastal zlom a rána byla o hodně horší. Ještě ve čtvrtek odpoledne jsme šli jezdit, Hanča si vzala Colina na ruku, aby se protáhnul. Večer si volala s veterinářkou a ta nám oznámila nemilou zprávu. Hodně se to zhoršilo, musí být min. měsíc v boxe. My u nás nemáme box, Colin je pronajatý, takže v pátek dopoledne musel odjet zpátky za majitelkou, která má box. Tohle se stalo ani ne za 24 hodin! Hrozný šok :'(... Ve čtvrtek večer jsme se s ním loučily... Doufáme, že všechno dobře dopadne <3! Přikládám fotku zranění ze čtvrtka (není pro slabé povahy...) a fotky z loučení. Bylo to hrozně smutné :( <3.






S Hančou

Zítra jedu do nedaleké vesnice pomáhat na Dětský den, pak o tom napíšu.

Komentáře

Oblíbené příspěvky