Mistrovství světa v letním biatlonu na kolečkových lyžích Nové Město na Moravě 2018

Ahoj, od pátka do neděle (24.-26.8.) se v Novém Měste na Moravě uskutečnilo Mistrovství světa v letním biatlonu na kolečkových lyžích.

Já jsem do biatlonu blázen a taťka je taky velký fanda. V sobotu jsme si řekli, jestli bychom se tam v neděli nepodívali. Slovo dalo slovu a v neděli dopoledne jsme jeli :-). Spontánní nápad ze dne na den. To je nejlepší. V neděli probíhaly stíhací závody - z minulého dne se jede podle toho, kdo jak dopadl ve sprintu a s jakou ztrátou za vítězem, s tou nastoupí do stíhačky.
Časový pořad byl následovný: 11:15 Juniorky, 13:15 Junioři, 15:45 Ženy, 17:30 Muži. V juniorkách jsem měla kamarádku Ivču, kterou můžete znát z blogového a modelového prostředí (blog zde). Tu jsem bohužel nestihla :-(, ale hned, jak jsem tam přijela, tak jsme si napsaly, že se sejdeme ;-).
Závod juniorů jsme stihli. Vyhrál Rus, druhý byl Ukrajinec Bogdan Cymbal a třetí Čech Víťa Hornig. Při předávání jsem stála hned u hrazení a vedle mě byli ukrajinští fandové. Na stříbrného ukrajince hodně řvali, natáčeli si ho a mávali mu. Říkám si: ,,No, to budou nějací fanatičtí fanoušci, jako jsem já :D." Ale světe div se. On jim zamával zpátky a po předávání se k nim rozběhl. Vedle mě stála slečna, ke které šel, dal jí pusu a květinu, kterou dostal. Pak se začala fotit selfíčka. S taťkou jsme raději popošli na stranu :D. Takže kdybysme byli na nějakém ukrajinském instagramu, tak víte proč :D. Z toho vyplývá, že vedle mě stála jeho přítelkyně a celý ukrajinský tým. Náhodička :D. Byl to zážitek :-).
Pár fotek juniorů:


Zahřívačka před závodem

Před startem

Na trati

Dvojnásobný mistr světa Kuba Štvrtecký přijíždí na první střelbu

Nezůstali jsme pouze na stadionu. Podívali jsme se i na tratě


Obrovské stoupání a pak kopec dolů

Z něj se prý může jezdit až 50 km/h :O!




Příchod na slavnostní vyhlášení



Víťa Hornig slaví třetí místo


Tři Češi v TOP 6!! 3. místo - Víťa Hornig, 5. místo - Jakub Štvrtecký, 6. místo - Tomáš Mikyska


S Ukrajinci (já s copánkem)

Selfie Ukrajinců :D

Před závodem žen jsme měli hodně času, tak jsme se občerstvili a šli se podívat okolo stadionu. Je to úplně něco jiného, než v zimě :D. Zavítali jsme na parkoviště, kde měli dodávky biatlonisté z různých zemí. Viděla jsem samozřejmě nové české dodávky, se kterými jsem se i vyfotila :-), jsou krásné. Z cizinců jsme viděli dodávky Poláků, Slováků, Bělorusů a dalších.










Polský tým

Pod těmito štěpkami je na zimu schovaný sníh

A už honem na stadion, protože se rozehřívají na svůj start ženy. Na fotce Verča Vítková

Na dospěláky byl plný stadion! Asi tak 9 tisíc lidí! To byl mazec. Když okolo projížděl český reprezentant, nebylo slyšet vlastního slova. Na dospěláky jsem stála na stadioně, abych lépe viděla střelbu.

Před střelbou. Najděte Verču :D

VERČA VYHRÁLA! Je mistryní světa ve stíhacím závodě. To byl mazec!

A jde se na vyhlášení :-)!!



Oslava vítězství :-)!!

Tři nejlepší ze stíhačky






Pak šli na řadu kluci. Bylo narváno

Ve sprintu se na 1. místě umístil Michal Krčmář a jen 0,03 za ním Ondra Moravec, takže vybíhali nastejno. Na třetím místě byl v sobotu Tomáš Krupčík. Takže bedna byla plná Čechů :-). Při závodě mužů jsem nefotila. Stejně by nebylo nic moc vidět. Byl to šrumec a já si to užívala. A jak to dopadlo? Kluky si to prohodili! Ondra byl mistrem světa, Michal skončil druhý :-). Byla to jedna velká paráda!

Ondra na nejvyšším stupínku :-)


Gratulace od kamaráda a stříbrného ze stíhačky Michala Krčmáře


Při hymně

Krásný pohled

Usměvavý Ondra :-)

Ondrova dcerka Rozálka, kterou zrovna taťka vrací zpět do hlediště :-)

V počtu medailí ČR jasně vyhrála

Předávání vlajky. Příští šampionát bude v Bělorusku

Parkoviště. Vyjížděli jsme půl hodiny. Což je vcelku dobré :-)

Před startem žen jsem se sešla s Ivčou. Bylo to moc milé setkání. V sobotu startovala ve sprintu jako číslo 1, takže mi dala dáreček - nalepovací číslo, které měla na helmě :-). Moc děkuji!

Koupila jsem si čelenku, ze které mám hroznou radost =).

Cestou domů jsme se zastavili pozdravit kamaráda.

Byl to skvělý den! Plány na poslední chvíli jsou nejlepší :-). Slyšet 2x za den českou hymnu je skvělý zážitek.

V neděli odjíždím na výlet do Polska a pak na Slovensko do Vysokých Tater. Přijedu v sobotu, takže si ještě o jeden týden prázdniny prodloužím. O výletě pak samozřejmě napíšu článek :-). Do té doby nebudu aktivní, ale při mé nepřítomnosti se zde jeden přednastavený článek objeví ;-). Tak mi prosím zůstaňte věrní. Děkuji :-)!

Komentáře

Oblíbené příspěvky