Český lev se loučí

Ahoj, jistě víte, že hraji tenis. Proto mi ve čtvrtek nemohla uniknout rozlučka českého lva (Radka Štěpánka), která se konala v pražské O2 areně. Nebyla jsem tam osobně (lístky se hodně rychle rozprodaly), ale udělalo mi velkou radost, že živý přenos vysílala Česká televize.


Tenisové tréninky mám každý čtvrtek. Tento jsme trénink protáhli a hráli přes 2,5 hodiny :D. Hráli jsme čtyřhru a zahráli si 4 sety. Takže když jsem přišla domů, chvilku jsem si četla a potom hned naladila televizi. Nejvíce jsem se těšila na Novaka Djokovice, kterého mám moc ráda :-).
Pozvání do Prahy přijali špičkoví (nejen tenisoví) hráči. Známý jezdec Formule 1 Mika Häkkinen, fotbalisté Petr Čech a Pavel Nedvěd, hokejisté Jaromír Jágr a Martin Havlát, tenisová legenda André Agassi, Tommy Haas, Leander Paes a další.
Hvězdy byly rozdělěny do dvou týmů, kteří proti sobě soupeřili. Na programu byly 2 zápasy.
Jako první proběhla čtyřhra. Na jedné straně stál Novak Djokovic s Tommy Haasem proti Radku Štěpánkovi s Leandrem Paesem. Hrálo se na jeden set. Byla to úctyhodná čtyřhra se spoustou kreací. Během zápasu si zahrál i André Agassi, kterého Novak natáčel na mobilní telefon :D. Při přestávce mezi gamy dal Radek dvěma mladým podavačům míčků podepsaná trička s českým lvem. (Radek je velký srdcař. Na první zápas měl tričko s českou vlajkou. Druhý zápas hrál v tričku s českým lvem). Na umpiru (rozhodcovská věž) seděl český rozhodčí. Toho ale Radek "vyhodil" (dopředu domluvené) a na umpire si sedl známý český tenista Tomáš Berdych :-)! Byl tam asi na 3 gamy. Čtyřhru vyhrál Radek s Leandrem. Poté byla přestávka, při které vystoupil Michal David. Česká televize nabídla zhruba 10 minutový souhrn tenisové kariéry českého lva.
Druhý zápas byl v podání Radka Štěpánka proti kamarádovi Novaku Djokovicovi. Tenisté už nehráli tak na ,,krásu", ale opravdu se snažili. Ale na kreaci zbýval někdy také čas ;-). Proti Novakovi si např. zahrál 12-letý podavač míčků! Pro něj určitě zážitek na celý život :-). Radek také jednou nahrál Novakovi na smeč, ten ji ale odbil měkce, takže Radek míček znovu vrátil. Tak to proběhlo asi 3x. Mezitím český hrdina vzal a vrátil čárovému rozhodčímu kšiltovku :D. Při přestávkách mezi gamy se nahoře na velké kostce promítaly videa, která seskládal Novak pro Radka. Byly na něm vzkazy od předních světových tenistů. Jako poslední 3 byli - Ivan Lendl, Rafael Nadal a pak zbýval ještě jeden. Říkám si: ,,Teď to bude určitě Roger!" A byl :-). Jako poslední popřál Radkovi velikán tenisu Roger Federer! Radek byl dojatý! A to měl potom ještě hrát :D. Zvládl to ;-). Dvouhra byla napínavá až do konce. Zápas byl velmi kvalitní. Oba předváděli skvělé výkony. A to Radek už rok a půl nehraje na profesionální úrovni! Matchball měl i Novak, ale nakonec se podařilo vyhrát Radkovi.:-)
Na konci se Radek loučil se všemi fanoušky, děkoval rodině, přátelům... K mikrofonu se dostal i Novak. Nejvíce se mi líbila jeho hláška: ,,You are my older brother from other mother." Krásně rýmované, ale hlavně ten překlad <3 <3 <3.
Moc mě celá akce dojala a na konci jsem brečela.
Přikládám pár fotek z akce (zdroje po kliknutí na obrázek) a 2 videa těch nejlepších momentů :-).
Výsledek obrázku pro český lev se loučí

S velkým kamarádem Novakem Djokovicem

Výsledek obrázku pro český lev se loučí
Poděkování všem fanouškům

Výsledek obrázku pro český lev se loučí
André Agassi se loučí s Radkem Štěpánkem

Výsledek obrázku pro český lev se loučí
Jaromír Jágr koučuje Radka

Výsledek obrázku pro český lev se loučí

S manželkou Nicole a dcerou Stellou

Související obrázek
Oficiální plakát k akci





Co Vy? Máte rádi tenis? Doufám, že jsem Vás článkem nenudila. Byl z trochu jiného šálku kávy, než co normálně píšu :-).
Mějte se krásně a příště ahoj!

Komentáře

Oblíbené příspěvky