Gaudeamus Brno

Ahoj, dnes bych Vám chtěla povídat o výletě do Brna, který se konal ve středu 24.10.
Se školou jsme se vydali do Brna na Gaudeamus - veletrh vysokých škol. Sice mě maturita čeká až za rok (naštěstí!), ale už se pomalu rozmýšlíme, kam půjdeme. Tato akce probíhá v Brně, Praze a Nitře (SK). V Brně byla 23.-26.10. Na podobnou akci jsem se vydala v 9. třídě, kde se ale, logicky, prezentovaly střední školy.
Do Brna to od nás trvá něco přes 2 hodiny. Odjezd od školy měl být v 8 hodin. Zrovna ve středu nebylo moc hezké počasí - od úterního večera pršelo a foukal hodně silný vítr. Je 8:10 a autobus pořád nikde. Je nám to divné, protože řidič, se kterým máme jet, se málokdy opozdí. Nakonec mu p. učitelka zavolala a dozvěděli jsme se, že si náš výlet zapsal o týden později a dnes nemůže. Šli jsme tedy do třídy a čekali, jak se situace vyřeší. Nakonec se domluvil jiný velmi ochotný pan řidič a jelo se. Sice o hodinu později, ale jelo. Moc nás potěšil nový pan řidič, že nás takhle rychle vzal a naše třídní, že se moc snažila a celou dobu obvolávala jiné autobusové firmy, až nakonec jednu našla.
Akce se konala v Brně na výstavišti. Měli jsme rozchod přeš 3 hodiny. V areálu je na 80 VŠ z celé České republiky. Na začátku tam bylo opravdu hodně lidí. Bylo těžké se někam dostat bez tlačenic. Po čase lidí ubylo. Chtěla jsem se podívat hlavně na tři školy - Masarykovu univerzitu v Brně, UK v Praze a Jihočeskou univerzitu v ČB. U každé školy byli její studenti a ochotně odpovídali na naše otázky. Několikrát jsem si prošla celý areál, udělala si test, který má pomoci při výběru VŠ a pak už byl sraz.
Myslím si, že nakonec půjdu na Jihočeskou univerzitu do ČB. Na co? Už mám takový plán, ale třeba se změní, takže zatím nebudu prozrazovat :-).
Co Vy, byli jste někdy na podobné akci? Pomohla Vám? Slyšeli jste již někdy o akci Gaudeamus?

Komentáře

Oblíbené příspěvky