Nepovedený začátek akademického roku

 Ahojte, v úterý 29.9. jsem měla začít svá vysokoškolská studia.

Jelikož jsem se nedostala na koleje, s holkama jsme si pronajaly byt. Na ten jsem měla odjíždět v pondělí. Vše jsem si pečlivě připravila a byla přichystaná odjet. Týden před začátkem jsem špatně spala, furt jsem přemýšlela, co si s sebou vezmu, na co nesmím zapomenout atp. Den před odjezdem se mi udělalo špatně - bolest v krku, horečka. Věděla jsem, že s horečkou by mě určitě do školy nepustili a byl by problém, kdyby mi naměřili teplotu. Takže ač nerada, první dny jsem musela vynechat. Všechno připravené a já na poslední chvíli marod. Asi za to hodně mohla taky psychika, jak jsem se až moc připravovala, furt na to myslela, abych nic nezapomněla a tak. Hodně mi vadilo, že jsem nemohla první dny ve škole absolvovat, jelikož začátky jsou nejdůležitější, ale nedá se nic dělat. Zdraví je přednější. Naštěstí mám ve třídě kamarádku (spolužačku z gymplu), takže mi podávala informace z první ruky.

Ke konci týdne se mi udělalo konečně dobře, takže jsem mohla v neděli odjet na byt. Pondělí je nejnáročnější den. Končím až o půl sedmé. Chtěla bych z domu jezdit až v pondělí, ale nevím, jestli to budu zvládat, to bych musela vstávat před pátou a byla celý den na nohou. Možná budu jezdit už v neděli večer, abych se pořádně vyspala. V pondělí jsem v sedm odcházela z bytu a v sedm se vrátila. Ráno jsem viděla, jak ,,paneláčníci" venčí psy, večer jsem je viděla zase, ráno když jsem šla na MHD byla skoro tma, večer, když jsem šla z MHD taky. No jo, pondělky budou krušné :D.

Dnes jsem si šla na rektorát pro kartičku studenta VŠ a objednala jsem si v menze oběd. Také jsem si předplatila MHD, abych nemusela stále kupovat jízdenky. Legrace byla, že hned po tom, co jsem si "lítačku" udělala, sedla jsem do MHD a do minuty za mnou přišel revizor :D. Legrace, lítačka nebyla stará ani 20 minut a hned kontrola :D. Nebála jsem se, věděla jsem, že je všechno v pohodě, ale stejně, je to dobrá náhoda. 

Uvidíme, jestli nakonec nebude distanční výuka, spousta učitelů si myslí, že ano. Jsem stejného názoru. Situace je opravdu kritická. 

Jak tedy hodnotím první dny na vejšce? Je to náročné, ale fajn. Věřím, že si zvyknu.

Jaké byly Vaše začátky?

PS: Nemocná jsem byla přesně před rokem, kdy jsem byla ve Skotsku. No jo, do roka a do dne :D.






Komentáře

  1. Jé tak to mě mrzí, že se to zrovna tak na začátku zkomplikovalo. Dobře, že už jsi ok :) Taky věřím, že si zvykneš :) Když je pondělí nejnáročnější, který den je asi nejmíň náročný? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejmíň náročný je pátek. To mám jen jednu dvouhodinovku. Aspoň budu brzy doma, i když od pondělí se bude učit distančně, takže je to jedno :D
      Leník

      Vymazat
  2. Přeji ti ve studiu hodně štěstí, snad tě už žádná viróza nepotká! To s tím revizorem, to byla tedy dobrá náhoda :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :)
      To teda jo :D a druhý den mě kontroloval zase :D takže za 4 dny 2x :DD
      Leník

      Vymazat
  3. Je moc fajn, že tam máš kamarádku, takže vlastně o tolik nepřijdeš, horší by bylo, kdyby jsi tam byla hozená jako do vody, bez žádného známého. Přeji ti, ať se ti daří a děkuji za přátelství na FB :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Vždycky jsem bývala všude s Hančou, teď už to bohužel tak není :( ale aspoň, že tam mám tu spolužačku ze střední :). I když teď už jsem si našla nové kamarády, takže jich je víc :).
      Moc děkuji! Ráda jsem tě našla, třeba si někdy napíšeme, jsi moc fajn :)
      Leník

      Vymazat
    2. Díky, Leni, ty taky 😊.

      Vymazat
  4. Tak hlavně že to zvládáš a neztrácíš optimismus :) Taky mívám věčně horečky, když jsem ve stresu a musím se starat o moc věcí naráz. Mé začátky v každé práci byly vždycky horečnaté.
    Moc držím palce, abys vše zvládla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, máme to podobně :D
      Moc děkuji :)!
      Leník

      Vymazat
  5. Teda, to je asi klasika, taky jsem někdy schopná sama sebe stresem dostat do podobných situací, ale už se s tím umím prát trochu líp. Dobře, že jsi hlavně koukala na zdraví a teď už snad vše půjde v pořádku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na 2. stupni ZŠ jsem bývala hodně nervózní, pak jsem to už dokázala ovládat, ale teď jsem to bohužel neovládla :(.
      Teď zas bude distanční výuka, tak to bude jiné, ale snad to půjde.
      Leník

      Vymazat
  6. Tak to byl teda pěkný nástup, ale věřím že se vše srovná. Tedy teď máte určitě to učení doma nebo jak to je. Ale jelikož mám sestru na 2 stupni učení takto doma je velice náročné, tak ti držím palce. Nám všem klid na duši a snad vše bude v pořádku..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, od zítřka se bude učit distančně - online. Bude to určitě náročnější, než při normálních hodinách, ale snad to nějak zvládneme.
      Moc děkuji :)!
      Leník

      Vymazat
  7. Jo, to znám, psychika dělá fakt hodně. Tak ať se ti daří. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Odpovědi
    1. No, dali nám distanční výuku, takže se učíme online. Je to náročné, ale snad si zvykneme :)
      Leník

      Vymazat
  9. hodně štěstí do studia! Já mám distanční výuku vzhledem k situaci a jsem za to i ráda, sice to není ono, člověk se tolik nenaučí, ale je hezké, že se snaží dělat vše pro to, abychom z látky dostali co nejvíce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také máme od pondělí distanční výuku. Je to jiné, ale hlavně, že to je a můžeme se učit aspoň takto :)
      Leník

      Vymazat
  10. Tyjo to mě mrzí, že se ti to takhle zkomplikovalo hned ze začátku. Budeme doufat, že se situace zlepší a výuka bude probíhat tak, jak má. Hodně štěstí a ať se ti na nové škole líbí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) od pondělí máme distanční výuku, je to takové zvláštní, ale aspoň něco :)
      Leník

      Vymazat
  11. Přeju ti hodně štěstí do studia. :)
    Já jsem měla nastoupit 23. 9. a zrovna ten den přecházela škola na distanc... no co už, tak se snažím po internetu, vlastně je to pro mne výhodněnší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :)! Tobě také přeji hodně štěstí :)
      To věřím, že je to pro tebe výhodnější :)
      Leník

      Vymazat
  12. Letos nás bylo víc, kteří měli problém hned ze začátku. Já dostala zánět v zubu, tak jsem musela odjet (naštěstí jen o den) později, kámoška se zas trápila se zánětem močáku. O týden později už jsme školu neměli, což bylo na tom všem úplně nejhorší, ale co se dá dělat, snad si to odbydeme co nejrychleji a hlavně ve zdraví! :) Moje začátky v prváku na VŠ byly taky krušné, než jsem si na všechno zvykla, mám pár vtipných vzpomínek, ale taky únavy, ale vzpomínám na to hrozně ráda :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, tak to jste si taky vybraly v blbou chvíli :/. Já tam první týden nebyla, pak týden jo a potom se to zavřelo. Snad to bude brzy všechno zase OK. Tak hlavně, že máš hezké vzpomínky :)
      Leník

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky