Narozeniny a Vánoce

 Ahoj, vítám Vás u prvního článku roku 2023. Doufám, že jste si užili Silvestr a vstoupili do nového roku pravou nohou :).

Vánoční prázdniny byly bohužel krátké :D. Byla jsem buď na brigádě, na koních, nebo na tenise, po večerech jsem doháněla učení na zkoušky. Učila jsem se už dost dopředu, tak snad mi to pomůže. Samozřejmě jsem si neodpočinula :D tak snad bude trošku času po zkouškách. Uvidím, kdy je dodělám a kolik bude času před začátkem letního semestru. Měla jsem jet do školy už v neděli na Nový rok, ale jelikož byl státní svátek, nic nejelo, takže jsem musela jet v pondělí o půl šesté ráno. Článek je přednastavený. Tento týden píšu 4 zkoušky, kéž by dobře dopadly! Příští týden jedeme na lyžák na Lipno. Modlím se, aby nasněžilo. Teď budu mít chvilku od blogu pauzu z důvodu zkoušek. Držte mi prosím palce. Těším se, až se po (doufám že úspěšných) zkouškách vrátím :). Mějte se moc krásně!

Na následujících fotkách bych Vám ráda ukázala dárky z narozenin a Vánoc. Narozeniny máme se ségrou 20.12., takže moc nerozlišuji, co jsem dostala na Vánoce a co na narozeniny :D. Největším dárkem byla tenisová raketa! Vůbec jsem ji nečekala 🎾💓. Je nádherná :). Více dárků uvidíte na fotografiích. Další dárky, co jsem dostala, ale nejsou na fotkách - nádherný červený kabát, vánoční papuče, kráječ ovoce a zeleniny, vstupenku na Drákulu na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově (mamka dostala 2 lístky k narozeninám, tak přikoupila i pro nás, abychom jeli všichni :)) a editor na úpravu fotek (vůbec neupravuji, neumím to, tak snad mi to pomůže :)). Všechny dárky mi udělaly obrovskou radost. Moc děkuji! Doufám, že jste měli také kouzelné Vánoce :) Sešli jsme se celá rodina a byla pohoda. O tom to je, o rodině a přátelích, ne o dárcích, to je jen třešnička na dortu. Nemohla jsem se dočkat, co budou říkat rodiče a prarodiče na dárky (babička s dědou u nás bývají pokaždé na Štědrý večer). Prvně jsme rozdaly se ségrou dárky jim a kochaly se jejich reakcemi, až potom jsme si rozbalily ty svoje. Hanča přivezla spoustu suvenýrů z Holandska, já jsem koupila kosmetiku, knihy (s mamkou čteme stejné žánry, tak si je pak prohodíme :D) a zarámované mnou focené fotky. Co jste dostali a co jste dali svým přátelům Vy? 

Na Štědrý den (i na Silvestra) jsem byla na kluzišti ⛸🧊. Na venkovní teploměr svítilo sluníčko a ukazoval +14°C! Lidé bruslili v mikinách. Vypadalo to jako na jaře, ne na Štědrý den :D. Měli jsme problém udržet led, dělaly se kaluže. Škoda, že na Vánoce nebyl sníh. Týden před Štědrým dnem -15°C a o týden později o 30 stupňů jinak?! To není normální :D Odpoledne jsem navštívila koníky a nadělila jim bednu jablíček :) chtěla jsem koupit i pamlsky, ale už byly všechny vyprodané :D Večer jsme se koukali na milované Pelíšky. Nedokážu si bez nich Štědrý večer představit :) mohla bych je dabovat, znám všechny hlášky nazpaměť :D musím se ale přiznat, že jsem v půlce únavou usnula :D 23. jsem se koukala na Anděla Páně, dvojku jsem na Štědrý den bohužel nestihla, ale to nevadí, viděla jsem ji několikrát. Na co jste se koukali o Vánocích vy? Normálně se na televizi vůbec nekoukám (když tedy nejsou nějaké sportovní přenosy - tenis, atletika, biatlon), ale teď jsem udělala výjimku. Na svátky jsem si koupila televizní program a užívala starší české filmy a pohádky, které mám moc ráda (Na samotě u lesa, Vesničko má středisková apod.). Po Novém roce začne Vyprávěj, které mám taky moc ráda, ale viděla jsem ho xkrát, tak se určitě pravidelně koukat nebudu. Na bytě stejně nemám televizi (vím, šlo by se koukat i na PC). V průběhu roku se na filmy vůbec nekoukám (i když věřím, že by mi to s angličtinou určitě pomohlo), radši si sednu ke knížce. Jak to máte vy? :) 

Na Boží hod přijel strejda s tetou, sestřenicemi a bratrancem z mamčiny strany. Večer přišla teta se strejdou z taťkovy strany. Tohle mám na Vánocích nejraději - rodinná pohoda, kdy se všichni sejdeme a užijeme si společně strávený čas :) 


Od spolužaček jsem k narozeninám dostala krásné gerbery. Bylo to moc příjemné překvapení :) 

Knížka mezi Příběhy naděje a Kronikami prachu je nádherná fotokniha od skoro 90leté bábí!

Boty jsou mi bohužel velké, tak je vyměním

Barva holínek mě pobavila :D... Na koních jsem sama, tak se mi nikdo nebude smát :D


Krásné originální tričko přímo pro mě od jedné paní. Hanča dostala s holandskými domy a mlýnem.

Výzdoba :)

Kolibřík nebo ledňáček? Já myslím, že kolibřík :D


Tety cukroví :) 

Ozdoba z Holandska




Krásné růže od rodičů k narozeninám 🌹



Štědrovečerní večeře

Vynikající dortoletky od tety a krásné malé dortíky k narozeninám



Děkuji moc za přečtení! Užívejte si nového roku :) 

Na závěr přikládám fotku z kluziště, kde mě navštívila Hanča, kamarádka a její brácha. O vánočních prázdninách chodilo hodně lidí. V jednom bloku jsem na Silvestra měla 100 lidí! Bylo ale velké teplo, 15°C, lidé bruslili v mikinách :D.


Komentáře

  1. Jéé, hezký stromeček :) Krásné dárky, to je super, že ti udělaly radost! Máš ale pravdu, že to je o rodině, přátelích a pohodě, dobře jsi to vystihla... dárky jsou jen třešnička na dortu :) Ale taky se vždycky těším na reakce ostatních a doufám, že je moje dárky potěší :)) Snad na ten lyžák budete mít sníh a palce na zkoušky držím! Vidíš, to mi ani nedošlo, že vlastně bylo o 30 stupňů víc no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéž by napadlo, uvidíme, no :D moc děkuji <3 jo jo, byl to mazec, 30 stupňů je fakt hodně :D

      Vymazat
  2. moc krásný stromeček :) já si užila Vánoce i vánoční svátky u rodičů a byla to úžasná pohoda :) odpočinula jsem si, načerpala sílu :) uteklo to ale rychle :)

    P.S. ty holínky jsou skvělé :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, že sis odpočinula, to je potřeba! :) Holínky pobavily :D

      Vymazat
  3. Leni, moc se mi líbí váš stromeček :). U nás, na horách, bylo 10 stupňů, ale sluníčko na teploměr nesvítilo, prostě jen tak se počasí zbláznilo :D.
    Přeji ti v novém roce všecičko nej! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fakt k zbláznění :D jednou ukazoval i 19 :DD... Moc děkuji a tobě přeji samozřejmě to samé <3 :)

      Vymazat
  4. Moc hezké fotky. :) Upřímně, já si celou dobu myslela, že Štědrý den bude bílý a poslední dva dny před tím všechno slezlo, až jsem z toho ztratila i vánoční atmosféru.

    OdpovědětVymazat
  5. Som rada že si si Vianoce užila :) držím palce nech zkúšky dobre dopadnú <3

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky, vše nej v novém roce :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  7. Bylo to sice pár dní po Ježíškovi, ale dostal jsem lis na ovoce a nyní zásobuju jablečným moštem z beden jablek uskladněných ve sklepě. Nic nepříjde vyhodit, výlisky krmíme hospodářským zvířatům. Mošt všichni chválí. Takže letošní dárky se točí kolem moštování a nebo darované lahve třeba i něčeho více či méně alkoholického. Koukal jsem na novou pohádku Krakonoš, ale nevím jak to dopadlo, zaspal jsem konec. :-D Moc hezká vánoční výzdoba a ta velká lucerna je parádní. Chci něco podobného vyrobit, abych si příští rok mohl do toho objednat betlémské světlo. A to jídlo a cukroví! :-)
    Letošní svátky v menším rodinném kruhu proběhly u nás také v pohodě. Připravuju takovou menší zahřívací cestu do Vsetínských a Hostýnských vrchů s krátkou návštěvou hradních zřícenin v příhraničí na Slovensku. Co bude potom a jestli se to podaří zatím nevím. Musel jsem ručně vykopat několik desítek metrů dlouhý odvodnovací příkop, aby nedošlo k opětovnému vyplavení ovocného sadu i s nově vysazenými stomy. Od té doby mám staronový problém se zády... Já chci letos zkusit fotit opět klasicky na film a přemýšlím, který z nedigitálních fotoaparátů si sebou vezmu. Držím palce i u nohou, aby se zkoušky podařilo zdolat na výbornou. Po vánočních návštěvách všude možně na blogu jsem z toho unavan a nějaký čas nechám odpočívat oči. Měj se fajn. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Praktické dárky jsou nejlepší :)
      Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo u televize vytuhl :D
      Výlet si moc užij! Hlavně, ať vám vyjde pěkné počasí :)
      Mrzí mě, že máš problémy se zády. Odpočívej!
      Děkuji moc za tvé komentáře, vážím si jich :) taky se měj moc hezky!

      Vymazat
    2. Já si zase vážím toho, že mohu navštěvovat blogy, kde se píše o životě. Je to příjemný oddech od běžných informací všedních dní.
      Co si budeme povídat, z některých medií jdou převážně jen špatné zprávy, mnohdy plné manipulací a nadutosti.
      Je příjemné mít alternativu. ;-) :-)

      Vymazat
  8. Tak to já to na Vánoce měla úplně obráceně. Učení, diplomku i všechno jsem odložila a jenom si užívala Vánoce a to, že jsem doma. A trošku to teď doháním xD Ale jak píšeš - Váncoe jsou o lidech a byly letos (vlastně už loni xD) opravdu nádherné! I to kluziště jsem stihla, ale nebýt silného větru, taky byly plusové teploty.
    Holínky se mi moc líbí, jsou správně veselé :D A s tou raketou věřím, že budeš hrát ještě dlouho, je super, že se jim podařilo ti dát takové pořádné překvapení! A to tričko s výšivkou je nádherné!
    Já domů přivezl typické španělské vánoční sladkosti, takže jsem přesladila celou širokou rodinu i kamarády :DD A měla jsem obrovskou radost ze sady na výrobu bomb do koupele a látkového obalu na knižku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, já se taky snažila odpočívat (asi to nevyšlo :D). Učení vždycky až večer :D a samozřejmě jsem tomu nějak extra moc nedala, protože jsem byla z celého dne unavená :DD
      Hanča taky přivezla spoustu věcí z Holandska :)

      Vymazat
  9. Přeji hodně štěstí u zkoušek :). Vánoce jsi měla krásné, rodinné a o tom to je :). Pěkné dárečky :). Já to mám večer jak kdy, někdy si čtu, někdy na něco koukáme :D.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak hlavně hodně štěstí u zkoušek!! Jsi šikovná, určitě se nemáš čeho bát, když ses tak dopředu připravovala :) Dárečky jsi dostala krásné, určitě jste si společné Vánoce moc užili :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  11. Držím palce u zkoušek :)
    Já během Vánoc viděla jen Shreka snad :D Také na televizi nekoukám a filmy jdou už úplně mimo mě.
    Moc hezké dárky :)

    OdpovědětVymazat
  12. Držím palce a přeji dodatečně všechno nejlepší 🤍

    OdpovědětVymazat
  13. Taky jsem si říkal, chvíli před Vánocemi nasněžilo a na Vánoce zase nic. Ale ten týden kalamity byl fakt krutý, měl jsem zrovna pohotovost, takže problém s autem (delší přepravní časy, problém zaparkovat), celkem 4 nehody, já bych jel u tří (průměr je 1 týdně), několikrát jsem málem zapadl atd. Zatím nejhorší pohotovostní týden a tohle se bude těžko překonávat... 😀

    Taky jsme během Vánoc docela koukali na pohádky, nejvíce se nám líbil nový Krakonoš. Jelikož jsi ho nezmínila, tak předpokládám, že jsi ho neviděla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak to je mazec :O! Nového Krakonoše jsem bohužel neviděla :/

      Vymazat
    2. https://www.csfd.cz/film/1214998-krakonosovo-tajemstvi/prehled/

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky