Velikonoce

 Ahoj, doufám, že jste si užili hezké Velikonoce :).

V sobotu ráno jsem se probudila do malého poprašku sněhu. Připomnělo mi to Velikonoce před asi 10 lety, kdy byl také sníh, takže jsem fotila velikonoční přání se sněhem :D. Včera celý den pršelo. Dnes ale svítilo sluníčko a bylo teplo. Kéž by to tak zůstalo. Přijde mi, že jaro si letos dává načas. Na konci února bylo teplo, že jsem vytáhla kolo, pak se ale zase hodně ochladilo. Odzimovali jsme kurtu, ale teploty znovu kolísaly pod bodem mrazu, což lajnám moc nepomáhá :/. Příroda se ale nevzdává a krásně kvete :). Snad bude tepleji a vytáhnu znovu kolo. 

Včera přijela na návštěvu mamky sestřenice z Berouna, dnes přišli koledníci. Většinou jsou to taťkovi známí, takže chodí spíše za ním :D (taťka koledovat nechodí). Napekla jsem 2 buchty, obarvila vajíčka, obalila řízky, připravila chlebíčky a ze zbylých vajíček udělala pomazánku. Strávila jsem v kuchyni hodně času, ale bavilo mě to :). Včera večer jsem taťkovi upletla pomlázku. Učili jsme se to ve škole :D. Přišlo k nám 20 koledníků. Kolik chodí k Vám? Jaké jste měli Velikonoce?

Udivuje mě, že po Velikonocích není ještě den volna, ale hned v úterý se jde do školy. To samé u Nového roku, 2. šup do školy (základky a střední až 3., ale my na vejšce hned 2. :D, ale jo, chápu, že pak zase máme volno mezi semestry, když stihneme udělat všechny zkoušky včas) Neberu to z hlediska alkoholu, že bych potřebovala vystřízlivět (ale pro někoho by to určitě bylo taky potřeba, což nemyslím vůbec špatně). To se mě netýká, vůbec nepiju, ale myslím spíš kvůli odpočinku. Co si o tom myslíte Vy? :) 



Upletla jsem si na sebe bič. Doslova 

Ještě jedna dosud nezveřejněná fotka z Průhonic :)

Děkuji za přečtení. Mějte se moc hezky :)!

Komentáře

  1. Tyjo, jsi dobrá s tou pomlázkou, já to teda neumím a vždy mi to přišlo těžké :D Máš pravdu, taťka má uloženou fotku našeho domu, kterou fotil právě před 10 lety, to byla teda kupa sněhu... Mamka říkala, že měli problém dojet do práce... Jinak k nám přišli dva bratránci, měla jsem pro ně krabičku lentilek ve tvaru čoko vajíček :)) Kupovala jsem na poslední chvíli a zůstalo tam jen toto :D I bráchům jsem dala, ale my na nějaký šmigrust nejsme... Nám třeba rodiče schovávají čokoládová vajíčka a to mi přijde jako o dost hezčí "tradice". Jinak jsi dobrá, jak zvládáš tolik věcí! Já bych se z toho možná zhroutila :DD No a taky si myslím, že by mohlo být volné i úterý... ale mě už to může být stejně jedno...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za hezký komentář! :) Já to do minulého roku taky neuměla, neboj :D Hledání vajíček je moc hezká tradice :) asi mě to za chvíli doběhne a budu potřebovat pořádný odpočinek

      Vymazat
  2. Ty jsi tak šikovná, tolik dobrot a ještě pomlázku! :). K nám nikdo nechodí, ale my to zatím nějak neřešíme, až bude dítě trochu větší :). Možní by pro některé nebylo na škodu mít ještě jeden den volna :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi taky moc šikovná <3 :) já dělám zlomek z toho, co zvládáš ty ;). Chápu, že to bude veselejší, až malý povyroste :)

      Vymazat
  3. u nás se Velikonoce neslaví, dělám akorát jarní výzdobu :) volno jsme využívaly na dovolenou, ale letos jsou okolnosti trošku jiné :) každopádně máš můj obdiv, že pleteš pomlázky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, kde jste byli na dovolené? :) Pletla jsem poprvé :D

      Vymazat
  4. U nás bylo o Velikonoce naprosto nádherně. Sluníčko a chodili jsme jen ve svetru :-) Já teda taky nepiju, takže další den volno nepotřebuji,ale věřím, že někdo ano:-D Já Velikonoce zatím nijak neslavím a rodinnou sešlost jsme měli před svátky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, v pondělí bylo krásně :) dnes se to bohužel zase pokazilo :( rodinné sešlosti jsou moc fajn :)

      Vymazat
  5. Jeden den volna bych brala všemi deseti, přijde mi, že jsem se ani nenadechla a už jsem šla zas do práce.. Velikonoce moc neslavím, vymrskal mě jen přítel, pro kterého jsem měla nějaké sladkosti, jinak jsem nic speciálního nedělala :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Já v minulosti chodil a zase budu skákat přes kaluže... Letos jsem si to nacvičil virtuálně. ;-) K nám už moc lidí nechodí, aby nemuseli pít slivovici z mého sadu. :-D Ale na Ostatky nějaké popíjení bylo... Pomlázku uměl děda i s takovou velice pěknou ozdobou, ale já nemám na takové věci ruce, abych se to naučil. Taková pracovita hospodyně, to se jen tak nevidí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty ozdoby na konci jsou krásné, to fakt neumím :D peru se i s tím normálním zakončením :D

      Vymazat
  7. Ty jo, jsi moc šikovná. U nás bylo na Velikonoce tak průměrně, v pátek a v pondělí krásně, v sobotu a v neděli zamračeně a sem tam déšť :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  8. Ja Veľkú noc nemám vôbec rada, ale tento rok to bolo celkom fajn :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkný článek, si šikovná, spousta dobrot :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  10. Já byla nadšená i z těch čtyř dnů volna, takové krásné Velikonoce jsem neměla ani nepamatuju :). K nám koledníci nechodí, ve městě je to jiné, ale když jsme jezdili na Velikonoce za sestrou na vesnici, bylo to super, kluci byli vždycky jak u vytržení, kolik si vykoledovali dobrot :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skvělé, že sis Velikonoce užila! :) <3 Jsme malé město, ale u nás stále chodí. :)

      Vymazat
  11. My strávili prodloužený víkend v Českém Krumlově :) Jsem ráda, že jsem pro jednou nemusela Velikonoce řešit. Přiznám se, že pomlázku a koledu ráda prostě nemám :D Až budu mít děti, ráda s nima budu barvit vajíčka a péct mazanec :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to muselo být krásné! Bude článek? :) S dětmi jsou všechny svátky daleko intenzivnější a kouzelnější :)

      Vymazat
  12. Tak to se u vás tradice ještě drží, když přišlo tak velké množství koledníku. :)
    Jo, den volna navíc po Velikonočním pondělí i Novém roce by nebyl špatný, i když Velikonoce už neslavím. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky