Jižní Morava

 Ahoj, vítám Vás u dnešního cestovatelského článku. Jižní Moravu - Pálavu, Mikulovsko mám moc ráda, byla jsem tam už několikrát, ale vždy je objevovat co nového. Kupodivu mi vždycky vyšlo krásné teplé počasí, to je výlet vždycky o hodně lepší :). Tentokrát jsem se inspirovala tipy od Míši, za což jí moc děkuji :)! Šlo o krátký, jednodenní výlet. Měli jsme naplánováno více míst, ale časově jsme vše bohužel nestihli. Nevadí, aspoň další možnost zajet tam příště :). Navštívili jsme kolonádu na Reistně, pony ranč Klentnice a zříceninu hradu Sirotčí hrádek. 

Kolonáda je opravdu nádherná stavba nad Valticemi, která mi připomínala stavby z Říma (i když jsem tam bohužel nikdy nebyla 🙈). Opravdu nevídaný architektonický skvost na louce u vinic 🍇.

Druhou zastávkou byl pony ranč Klentnice, kde to vypadá úplně jako v americkém westernu! Ohrady u skal, na které lezly kozy, westernový salon a chatičky, kde se můžete ubytovat, poníci, oslík, spousta zvířátek a nesmírně milí majitelé! Posilnili jsme se výbornou bezovou limonádou a sušenkou. Když jsem pánovi řekla, že taky jezdím na koních, ukázal mi celé album fotek ze slavností, které tu dříve pořádali - jezdci oblečeni do westernového si na koních udělali výlet po jižní Moravě. Krásná akce, úplně jak z Divokého západu! 

Poslední zastávkou byla zřícenina hradu Sirotčí hrádek, odkud je nádherný výhled na Pálavu 💚

Níže přikládám pár foteček. Více klasicky na 🍅 ZDE.

Kolonáda










Pony ranč














Sirotčí hrádek








Byl to krásný výlet :) Ještě jednou moc děkuji Míše za parádní tipy 💓 :)! Byli jste někdy na zmíněných místech? Máte rádi jižní Moravu? Co byste mi doporučili navštívit?

Děkuji za přečtení! Tento článek je přednastavený, právě jsem na táboře ⛺🏕. Snad nám vyjde počasí 🌞 a všechno proběhne bez problémů 🙏. Mějte se krásně! Těším se na Vás příště :)

Komentáře

  1. Jéé to mě moc těší <3 Jsme moc rádi, že jsi naše tipy využila <3 Snad se ti tam líbilo tak, jako nám! :) U nás je hezky, tak snad vám to vyšlo i na tábor.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, bylo tam krásně :) na táboře se nám střídaly bouřky a vedra :D

      Vymazat
  2. Reistna je krásná, byli jsme tam před lety a určitě se chci do této oblasti zase někdy podívat, je tam nádherně 🙂

    OdpovědětVymazat
  3. Pálava je nádherná :) určitě za návštěvu stojí i Děvičky a Mikulov :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mikulov jsem navštívila několikrát, mám to tam moc ráda :) Děkuji za tip na Děvičky

      Vymazat
  4. Ve Valticích jsme kdysi byli na školním výletě. S kolonádou to bylo smutné, spolužáci se těšili, až budou ve městě pít alkohol, takže nahoru jsme šli jenom čtyři. Třídní si myslela, že z lítosti, ale nás doopravdy zajímal výhled.
    U koníků to muselo být hezké.

    OdpovědětVymazat
  5. Jižní Morava je moje srdcovka. Před otěhotněním jsme tam jezdili pravidelně. A brzy se tam snad zase podíváme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto s tebou souhlasím. Také to tam mám moc ráda :)

      Vymazat
  6. Juuu, díky moc za typ na výlet, na pony ranč určitě musím zajet! :D ♥

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky