Nečekaná návštěva

 Ahojky, minulý a předminulý týden nás zasáhla vlna tropických teplot. Často nešlo jinak, než strávit příjemné chvíle u vody. Jak jsem psala v minulém článku, chodím k vodě s koníky, tentokrát jsem vzala i Ťapku (ne společně :D), krásně plavala, je to šikulka :).

Jeden týden jsem také hodně pekla, za 2 dny 4 buchty a za celý týden 5 :D (nashromáždily se mi třešně, Hanča jela na sportovní kurz a hráli jsme poslední zápas, tak se toho sešlo víc). 

V pátek končil školní rok a od p. ředitele jsem dostala pozvánku na zakončení roku. V poledne jsme sedli na kola a vydali se do cca 15 km vzdálené obce na oběd. Měla jsem v plánu si dát nějaký lehčí salát, ale nic takového tam neměli, tak jsem zpáteční cestu šlapala s nacpaným břichem výborného řízku, který byl opravdu OBŘÍ :D! Ujeli jsme přes 30 km. Od 16 hod. bylo zakončení ve škole (jídlo, pití, povídání, kdo chtěl, mohl sportovat, apod.). Jelikož ve stejnou dobu jsem měla i zakončení tenisové sezóny s dětmi (měsíc teď budeme mít v trénování pauzu a sejdeme se až na začátku srpna na tenisovém kempu), tak jsem na chvíli odskočila na tenis - děti si pinkaly, opékaly se buřty (vždycky mi to strašně trvá a u ohně strávím nejdelší dobu, ale jako naschvál jsem tentokrát musela opékat 6 špakáčků :D - pomáhala jsem dětem). Pak jsem se na chvíli stavila do školy, kde jsem si s (snad) budoucími kolegyněmi moc hezky popovídala :). Moc si vážím, že mě takhle berou mezi sebe 💓 Je to můj sen, tady pracovat, kéž by se mi to splnilo 🙏

Včera mě u koní čekalo překvapení. Kamarádce utekli poníci a přiběhli k našim koním (jiné kamarádky taťka, když je uviděl, měl skvělý komentář - ,,Co to je za velké psy?" :D). Bála jsem se, že bude divočina, ale poníci se v klidu pásli, naši koně taky. Párkrát se přišel podívat Mates s Jurdou, co to je za mimina :D, ale vše v klidu. Beník se Šatanou vůbec nepřišli, v klidu se pásli dál. Říkám Matesovi: ,,Matý, musíš bejt hodnej, to jsou mimča." A on je olízl :D. Všechny koně vypadali spokojeně, poníci neměli v úmyslu utéct, líbilo se jim u nás :D jeden si dokonce lehl! Taková pohoda to byla :D. Volala jsem kamarádce a přijela si pro ně. Matýsek se do jedné poničky zamiloval a strašně řehtal, když odcházela. Ona se ohlédla a taky na něj zařehtala. Mates byl u vytržení, tak jsem to pak říkala kamarádce a ona na to, že ponička to tam hodlá taky prorazit, tak jsem říkala, že Matýskovi řeknu, že na něj nezapomněla, ať se uklidní :DD. Naštěstí se nic nestalo a vše proběhlo v klidu. 

Blíží se mi odjezd na první tábor (v sobotu). Připravuji si aktivity, pokusy a tvoření. V příštím článku se podíváme na jižní Moravu a pak si dám cca týden, možná trošku déle, odmlku, protože budu na táboře. Jak si užíváte první prázdninové dny? Doufám, že se máte dobře. Děkuji za přečtení článku, moc Vás všechny zdravím! Mějte se fajn :) Těším se na Vás příště.

Ťapinka :)













To je modelka :) 



Je potřeba se pořádně osušit :D


Oběd na cyklovýletě

Nečekaná návštěva






Naši koníci taky nejsou velcí. Takoví střední - něco mezi poníkem a velkým koněm, ale proti těmto vypadali jako obři :D

Dělala jsem si srandu, že se mi koníci scvrkli. Asi vypraní v Perwollu :D

Tento byl nejodvážnější, přišel ke mně, nechal se hladit, ale prý je to zlobidlo, s největší pravděpodobností útěk zorganizoval on :D


Ostatní dva byli plaší, ale bez sebe nedali ani krok. Strakaté je hříbátko, černí jsou matka se synem, takže klisnička je dospělá.


Jedná se o plemeno minihorse - nejmenší poníky na světě. Už opravdu více nevyrostou, hříbátka max. zmohutní. Trošku jsem se bála, aby mi nepodlezli nejnižší pásku na ohradníku :D

Takoví plyšáčci :) a ta malinkatá kopýtka! 

Jurášek: ,,Mámo, co to je za mimča??"

Komentáře

  1. Krásné fotky a užívej léto :) Taťka je vtipálek :D

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, Leni! :)
    A přeji příjemné táborové dny! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky a vidím, že si užíváš moc pěkné dny :). Taky teď více peču :D.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky