Španělská jezdecká škola ve Vídni

Ahoj, zdravím u nového článku. 18.12. jsem se s Hančou a rodiči vydala do předvánoční Vídně. Samozřejmě jsme se těšili na trhy, ale naším hlavním cílem byla Španělská jezdecká škola na Michaelském náměstí, kde se cvičí nejlepší Lipicánští koně.

Vyjeli jsme už brzy ráno, abychom stihli v 10 hodin Ranní práci s hudbou, která trvala 2 hodiny. Na místo jsme přišli asi o půl 11, ale i tak jsme se tam naštěstí dostali. Lidí tam bylo opravdu hodně! Našli jsme si ale krásná místa úplně nahoře. Práce se komentovala v němčině a angličtině a dozvěděli jsme se i nějaké zajímavosti. Mezi tím hrála klasická hudba, např. J. S. Bach a další. Byla to nádhera <3!
Koně byli rozděleni do cca 5 členných skupinek, kdy každý kůň trénoval cca 20 minut. Potom si pro něj přišli vodiči, dali jim deky, odvedli je do stáje a mohli přijít další. Byla vidět ta synchronizace! A to ani nemluvím o nejtěžších prvkách vysoké drezúrní školy! No prostě zážitek na celý život.
Fotografování bylo zakázáno, ale kdo by neodolal, že jo :D. Tak jsem pro vás pár fotek ulovila.


Krásné prostředí





Lidí bylo dost :D

Od 14 hodin jsmě měly domluvenou prohlídku stájí s průvodcem v angličtině. Měli jsme cca hodinu a půl čas, tak jsme se prošli centrem. Ve Vídni jsme už byly se školou, tak jsme místa poznávaly.

Líbila se mi ta ruka mimo sítě :D

MichaelerPlatz

Nádherný Hofburg


Mrzí mě tam ty jeřáby :(

S radnicí (a jeřábem :()


Trhy před Radhaus

Radnice


Tenhle kostel mi hodně připomíná Stephansdom

Rám, kde se lidé mohli vyfotit s radnicí

Srdíčkový strom

Měli tam obrovské kluziště!

V odlehlém parčíku


S radnicí


Stephansdom - střecha je z Česka :)!

Katedrála svatého Štěpána z druhé strany

Pak jsme se vydali k jezdecké škole. Čekala nás anglická prohlídka s průvodcem. Při ní jsme si jízdárnu mohli legálně vyfotit - ale koně už tam bohužel nebyli.




Traktor rovnal povrch

Procházeli jsme stájemi, kde se fotit nemohlo (koně leželi, byli po trénincích unavení). Ale v sedlovně se fotit mohlo. Každý kůň má 2 sedla. Jedno "normální" - na práci a druhé "lepší".


Uzdečky


Byla to moc fajn prohlídka. Jsem moc ráda, že jsem měla možnost podívat se do budovy, která je prostě rájem pro každého koňáka. Když jsme vyšly ven, už se setmělo. Setkaly jsme se s rodiči a společně šli obdivovat osvětlenou vánoční výzdobu.

Osvětlený Hofburg

Krásná výzdoba!



U radnice

Svítí pouze 3 svíce, protože v tu dobu ještě nebyla 4. adventní neděle. Furt jsem čekala, aby zrovna nejelo žádné auto. Když nejelo auto, jela tramvaj :D. Ale nakonec se mi to povedlo. I když jsem musela hodně nepovedených fotek mazat :D.

Pak jsme se přesunuli... Kam?
Do Schönbrunnu


Znovu rámeček. No, spíš rám :D. Také tam byly trhy. Dala jsem si tam těstoviny, byly dobré, ale dost pikantní :D.

Krásný betlém pod pódiem, kde hrála kapela

Zde se umývaly hrnečky na punče

Pak jsme se vraceli k autu a jeli domů. Ještě se vrátím k dopravě. Jeli jsme vlakem, metrem, tramvají, takže vlastně skoro vším :D. Vlakem jsme jeli pouze jednu stanici, ale i tak. To byl zážitek! Jak jezdím na koně, tak jsem zvyklá, že slyším takový ten klasický zvuk drnc drnc, ale tady? Tady nebylo slyšet ani citít NIC! Jako byste jeli autem. Prostě úžasné. A bylo to tam i moc pěkné. No, posuďte sami. Těším se, až se takovými vlaky projedu po ČR, protože tady samozřejmě také jsou, akorát ne u nás, v tomto kraji :D. Máme také moc hezké, ale tohle byla bomba.


Rozkládací stolečky

Dále bych se vyjádřila k metru. Což je také velmi zajímavé. Všechny kabiny jsou spojeny, takže je vidět až na úplný konec! Žádná stěna, nic. Prostě jedna velká nudle.

Nástupiště

Tady to není moc vidět, ale je to tak!

Byl to skvělý výlet s úžasnými zážitky :-). Doufám, že jste si ho tímto článkem aspoň trošku užili se mnou.

Komentáře

Oblíbené příspěvky