Dětský den

Ahoj, 1.6. je Mezinárodní den dětí. Naše třída se o den dříve vydala do zvláštní školy v našem městě, aby pro studenty připravila zábavné dopoledne plné her a úkolů.

Stanoviště, kostýmy, úkoly, vše jsme si připravili sami. Stanoviště byly po dvou nebo po třech lidech. Já s Hančou jsme byly kovbojky, dále jste mohli potkat florbalisty, doktory/vědce, lišky, Červené Karkulky, havajské tanečnice, školačky, rytíře, medvěda, čarodějnice, námořníky...
Na stanovištích jsme měli papírky. Vždy po splnění úkolu jsme je dítěti dali. To si pak mohlo rozměnit papírky (penízky) za něco v obchůdku.
Na našem stanovišti se skákalo v pytlích. Kdo to nemohl dělat, šel na jiné stanoviště, ale spousta dětí tuto disciplínu zvládla s přehledem a chodili znovu a znovu :). To bylo moc fajn. Poté přišly i děti ze školky. Počasí vyšlo nádherně! Děti byly moc hodné a šikovné. Nechápu lidi, které těmto dětem ubližují, šikanují je, mají různé předsudky. Jsou to lidé, jako my, nemohou za to, co je potkalo. Život zvládají i přes svá postižení velmi dobře a berou vše optimističtěji, než my. Zamysleme se nad tím, prosím.
Bylo to velmi příjemné dopoledne plné dětského smíchu a radosti :). Nabylo mě to pozitivní energií.
Mohli jsme si také prohlédnout celou školu. Dříve tam bývalo 120 dětí, dnes jich je tam 20... (inkluze). Vše je bezbariérové, učitelé se o děti maximálně starají, mají tam relaxační místnost, prostě vše, co potřebují. Je o ně krásně postaráno.
Jsem moc ráda, že jsme jim tímto mohli zpříjemnit a obzvláštnit den :).

Naše třída

Stanoviště fotbálek

Vydělané penízky

Skákací panák

Hezké prostředí školní zahrady

Já s Hančou :)

Komentáře

Oblíbené příspěvky