Zápis a výlet

 Ahojte, 31.8. jsem se vydala do Českých Budějovic na zápis. Trval cca hodinu a půl. Vysvětlili nám, jak se přihlásit do systému, jak se dělá rozvrh (zapisování předmětů), přihlašuje se na zkoušky atd. Pak jsme podepsali spoustu lejster o bezpečnosti apod. 

Dozvěděli jsme se spoustu důležitých informací, ale bylo toho opravdu hodně. Člověk si to všechno nestačí zapamatovat, takže jsem hned večer sedla k internetu a vše si tam ještě jednou našla, abych věděla, jak se co dělá :).

Dělat rozvrh byl pro mě horor. Vůbec jsem se v tom nevyznala. Byla jsem z toho na prášky. Nesouhlasily mi přednášky a semináře atd. Naštěstí mi pomohl kamarád, takže jsme se dostali ke zdárnému konci. 

A co Vy? Dostali jste se do systému vysokých škol rychle, nebo to nějakou dobu trvalo? Budu moc ráda za Vaše odpovědi :)

                                    Popis není dostupný.

Jela se mnou Hanča s taťka. Jelikož ségra je velký milovník přírody, našla nám výlet. Jeli jsme se tedy podívat do rašeliniště Červené blato. Je to národní přírodní rezervace, od roku 1774 se tam těžila sklářská huť, ve 20. století ale byla těžba zastavena. Najdeme tam spoustu zajímavých rostlin - borovice blatka, rojovník bahenní, suchopýr pochvatý, borůvky a brusinky. Čekali jsme více červené barvy, ta nám bohužel nebyla dopřána. Jinak to ale byla krásná procházka :).




    Sova na stromě :D



















    Cestou domů jsme potkali na silnici krávy :D

Přeji Vám úspěšný nový školní rok, jestli ještě studujete, jestli ne, tak přání patří Vašim dětem :) 

Mějte se krásně a u dalšího článku ahoj ;)

Komentáře

  1. Copak budeš studovat za obor? :) Držím palce, ať se ti tam líbí. Je super, že jste to ještě spojili s výletem! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Učitelství pro 1. stupeň ZŠ :)
      Moc děkuji :)
      Leník

      Vymazat
  2. V naší škole si bohužel rozvrhy nevolíme sami, ale dostaneme je přidělené. Na jednu stranu je to na nic, ale na druhou si říkám, že aspoň v tom nemám guláš vlastní vinou a o starost míň :D. Náš systém je celkem přehledný, ale ze začátku má každý trochu problém, si myslím :).
    To musel být krásný výlet, škoda, že to mám tak daleko! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to upřímně ocenila více, kdyby nám to přidělili, aspoň bych neměla takové starosti s vymýšlením, kdy, v kolik apod. Fakt jsem se v tom nemohla vyznat :D.
      Leník

      Vymazat
  3. Sova na stromě je boží :D a rašeliniště je kouzelné místo :).
    Přeji ti, ať se vším zdárně prokoušeš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sova mě také hodně pobavila :D
      Moc děkuji :)
      Leník

      Vymazat
  4. Divím se, že vás stresují s rozvrhem. První semestr nám udělala rozvrh fakulta, ostatní semestry jsme si ho museli dělat sami, což bylo fajn... :-)

    BTW budete mít seznamovák? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo lepší, kdyby nám ho na první semestr udělali a pak bychom ho dělali sami. No, co se dá dělat.
      Ano, od čtvrtka do neděle. Zatím ho nezrušili, ale má tam být skoro 400 lidí, tak se docela bojím :/...
      Leník

      Vymazat
  5. Úplně jsem si vzpomněla, jak jsem byla při zápise a celkově první týdny na VŠ vykulená a říkala si "no, jak já udělám tu školu, když mám problém naklikat rozvrh a najít učebnu, to teda nevím" ;D Ale nakonec si to všechno sedlo, člověk se zorientuje a naučí.
    Co se týká tvoření rozvrhu - my si ho až tolik netvořili, víceméně se k nám dostal již udělaný a na nás bylo si to jen zakliknout a potvrdit. O nějakém skládání rozvrhu jsme si mohli nechat jen zdát - mělo to svoje výhody, že to bylo méně komplikované, ale bohužel chyběla ta "svoboda", že by ti člověk navolil podle svých potřeb (spoje, brigády...).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za podporu! Také se toho bojím, ale snad to nějak dám :D
      Jak říkáš, určitě je to lepší, že se s tím člověk nemusí stresovat, ale na druhou stranu, jak říkáš, není to ta svoboda rozhodování, no :/... Všechno má své klady a zápory.
      Leník

      Vymazat
  6. Gratuluji k zápisu a zdárnému sestavení rozvrhu :D To rašeliniště je pěkné, škoda, že to mám tak z ruky, ráda bych se na něj podívala :) Ty krávy mě pobavily :D Přeji ti hodně štěstí ve studiu a ať se ti ve škole líbí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že už mám sestavování rozvrhu za sebou :D
      Jo, krávy byly dobré :D
      Moc děkuji :)
      Leník

      Vymazat
  7. Krásný výlet jste z toho udělali! Fotky jsou super!
    Ty zápisy... My jsme náhodou neměli tak špatný systém tvorby rozvrhů, že jsem ho zvládla i já - blondýna s nontecnickými dovednostmi :D Ale vím, že to vždycky trvalo dlouho. Aby seděly přednášky a cvika, pak k tomu pararelky.. Navíc jsem ten rozvrh chtěla mít nějaký hezký, ne někdě čekat mezi hodinami půl dne. Takže jsem nad tím seděla mnohdy celý večer, před sebou papíry s nákresy.. Hotová věda! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) bylo to fajn, i počasí hezky vyšlo.
      Já bohužel některé dny musím čekat více hodin na další hodinu, ale jde to, může být hůř. Snad mi příště dělání rozvrhu půjde lépe :D
      Leník

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky