V polovině

 Ahojky, děkuji moc všem, kteří sem stále chodí, i když nejsem tak aktivní. Dneska jsem si udělala pauzu od učení a koukla na vaše blogy. Takže tam s největší pravděpodobností najdete nové komentáře :)

Já jsem v půlce zkouškového. Poslední zkoušku bych měla mít 31.1., jestli ji tedy zvládnu. Profesor je prý hodně arogantní, vyhazuje a nadává, tak se bojím, že budu muset opakovat. No, uvidím. Největší radost mám z biologie, ze které jsem dostala pochvalu. Hodně jsem se ji učila, tak jsem ráda, že to dobře dopadlo :) Kéž by podobně dopadly i další zkoušky. 

V dnešním článku bych se chtěla věnovat oblíbeným blogům a komentování. Začátky mého blogování spadají do roku 2013, kdy jsem měla blog hlavně s modely koní, které jsem fotila, snažila se vyrábět dečky, uzdečky apod. Měla jsem své oblíbené blogy, kterým se říkalo SR nebo OR (spřátelené/oblíbené ranče) u kterých jsem si četla a komentovala články. Říkala jsem tomu obíhaní :D (oběhnout blogy, napsat komentář). Čas od času jsem udělala nábor, kdy jsem přibírala nové blogy. Dnes už to nedělám. Oblíbené blogy mám podle toho, jak se mi líbí jejich obsah. Buď na ně narazím náhodou, nebo mi okomentují článek, já se k nim podívám, líbí se mi, zapíšu si je do svého seznamu a pravidelně je navštěvuji. Jak to máte Vy? Pořádáte nábor oblíbených blogů, nebo ne? Komentujete pravidelně, nebo máte u někoho upozornění? Na Blog.cz jsem mívala upozornění, ale tady to neumím udělat, takže pravidelně (jednou za týden, teď je to kvůli škole delší doba) navštěvuji oblíbené blogy a komentuji je. Těším se na vaše názory :) 

Doufám, že se máte hezky! Těším se, až budu moct zase pravidelně obíhat (naučte se tohle slovo, možná ho budu používat :D) a psát. Také se těším na čtení, pečení, tenis, koníky, prostě chvilka pohody od učení :) Co rádi děláte ve volných chvílích Vy? 

Před týdnem jsem byla na třetí dávce očkování. První dvě jsem měla Pfizer, na třetí nám doporučili kombinovat, takže mi dali Modernu. Do večera mě nic nebolelo, všechno v pohodě. Večer jsem začala cítit ruku, ale nic jsem si z toho nedělala. Říkala jsem si, že to odezní, stejně jako minule. Pletla jsem se. V noci jsem nemohla spát, měla jsem zimnici, bylo mi zle... Já takový spáč a nemohla jsem usnout! To se mi už dlouho nestalo. Vzala jsem si prášek, který po chvilce zabral a bylo to lepší. Druhý den už mě bolela zase jen ruka. Byli jste na třetí dávce? Měli jste nějaké vedlejší účinky? Já byla se ségrou a tu jen bolela ruka, jinak v pohodě. Když se bavím o ségře, po neděli ji čekají poslední dvě zkoušky a za týden odlétá znovu do Turecka :). Těším se na její zážitky. Věřím, že znovu napíše článek/články.

To by bylo pro dnešní článek vše. Byl to takový mix, tak snad vám to nevadilo. Na konec přikládám fotku s Ťapkou. Je to moje morální podpora při učení :) Učíte/učili jste se spíše ráno, nebo večer? Já preferuji večer. Půjdu klidně déle spát, ale vstávat dřív? To se mi nechce :D. Je fakt, že to teď ale občas taky praktikuji. Ráno i večer :D nebo třeba celý den. To už je ale fakt na palici... Podobně jsem se učila biologii. Celé dny, skoro jsem nešla ven. To bylo na zbláznění. Je potřeba občas vypnout a zregenerovat. Mějte se krásně! Užívejte ledna - doufám, že ještě napadne, když to tak slibovali. Před rokem bylo spoustu sněhu. Kéž by to tak bylo i letos. Sníh mám ráda, k zimě prostě patří :) Jak to máte se sněhem vy? 




Komentáře

  1. Vyhlídky máš pěkné, taky už se těším na všechny zážitky co nás tento rok čekají, přecejen Tonda už bude větší a konečně budeme moct chodit třeba i k vodě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vás čeká spousta krásných zážitků :)

      Vymazat
  2. Na fotce ti to moc sluší :) Držím palečky na zkoušky! Já byla na vysoké jen dva měsíce, ale teda na gymplu jsem se učila raději večer.
    Já na svůj úplně první blog přidávala články třeba s fotkami oblíbených herců :D Později jsem na blogu psala o svém o hubnutí. Nebyl to pro-ana blog (jak se tomu někdy říká), chtěla jsem hubnout zdravě a sdílet radost z ubývajících kil. Bohužel později jsem se k té anorexii taky dopracovala...
    Na 3. dávce jsem nebyla, doktorka řekla, ať chvíli počkám. Ale mám to v plánu. Taky jsem měla Pfizer a úplně v pohodě. Ale rodiče měli Modernu a taky jim nebylo dobře, tak nevím, jestli to může být typem vakcíny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Terry :)! Jsem ráda, že na učení máme stejný postup a to večer.
      Také jsem četla jeden blog anorektičky (nebyl to pro-ana, bojovala proti této zákeřné nemoci).
      Možná to tím také může být.
      Děkuji za komentář! :)

      Vymazat
  3. Ten blogový slovník úplně znám z blogu z dětských let :D. Já zas používala SB (spřátelené blogy), ale jinak obíhání a nábory znám :D. Teď už žádné nábory nedělám, prostě dám "sledovat" u daného blogu a pokud to taky děláš, tak malý tip na upozornění na nové články... v bloggeru na levé straně, rubrika "seznam četby", tam se ukazují nové články tvých sledovaných blogů :).

    Jinak držím moc moc palce u zkoušek <3. Já se raději učila ráno, jsem ranní ptáče a radši vstanu dřív a večer jdu dřív spát :D. Také mám ráda pocit, že už to "nejhorší za den" mám za sebou a můžu si dělat, co chci :D.

    Já ve volných chvílích ráda peču, chodím na procházky či různé výlety s rodinkou (myslím i pejsky), občas si něco přečtu nebo ráda tvořím cokoliv či píšu :). Moc hezká fotečka :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že si někdo tyhle slůvka pamatuje :D Děkuji moc za radu, kouknu na to :)
      To je dobrý přístup, pak tě čeká jen to lepší :) Moc děkuji za podporu a komentář <3!

      Vymazat
  4. Držím moc palce u zkoušek, snad profesor nebude tak hrozný, jak se říká :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  5. když jsem byla na blog.cz taky jsem měla SR a používala slovo obíhat :D teď na novém už nemám a to slovo jsem dlouho neslyšela :) milé zavzpomínání :)

    jinak já používáš feedly, kde mám všechny blogy a vidím nově přidané články :) díky tomu žádný neopomenu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi byla taky rančerka? :D Jsem ráda, že si někdo na tyhle časy vzpomíná :)
      Aha, to jsem vůbec nevěděla, že něco takového existuje. Díky za to :)!

      Vymazat
  6. Je super, že máš po ruce takovou sympatickou čtyrnohou psychickou podporu, ta musí být! U mě to bývá nejčastěji čokoláda, protože čas od času potřebuju doplňovat cukry a stimulovat mozek. Nejhorší je, jak píšeš, to věčné vysedávání u učení, to člověka unaví pomalu víc než to učení. Ale už to máš skoro za sebou a všechno bude úspěšné a myslím, že pochvala nebude ojedinělá ;)
    Na SBčka si paamtuju moc dobře, trošku mi chybí, že taky na blogspotu to není tak provázané :/ Ale udělala jsem si speciální nevydaný článek, kam sepisuju odkazy na blogy a snažím se pravidelně číst. Často to sice nestíhám každý týden, ale zpravidla jednou za dva týdny komentuju o sto šest. A obíhám moc ráda, baví mě číst, co všechno mi oblbíení blogeři píšou. Kdysi jsem měla i pár, kde jsem komentovala "z povinnosti", ale to mě hodně rchle opustilo. Ono koentovat článek, co tě opravdu zaujme je úplně něco jiného, než složité vymýšlení, co tě na tom článku bavilo, když ten článek za moc nestojí nebo není k němu co dodat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za obsáhlý komentář :*! Udělal mi velkou radost <3 :)
      Neboj, čokoládu dost často taky využívám :D
      Čteš/komentuješ pak i starší články, nebo jen ty nejnovější? Já se právě snažím číst i ty starší, abych si fakt pečlivě přečetla každý a to pak zabere strašně moc času :D
      Přesně, souhlasím s tebou. Z povinnosti to prostě nejde. Článek musí zaujmout. Snažím se komentáře neodflakovat. Napsaní jednoho slova, např. Hezké, mi přijde nedostatečné. To radši nenapíšu nic.

      Vymazat
  7. Když jsem začínala já, také bylo obíhání a oblíbené/spřátelené blogy :D Ty mám nějaké i na svém momentálním blogu :) Také komentuji, neboli obíhám, blogu jednou týdně, abych zjistila, co se kde u koho jiného objevilo :) Držím ti palečky, já skončila se zkouškami včera a já teda jsem schopná se učit od rána do večera... :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že si na OB/SB také pamatuješ a obíhání máš stejně :). Moc děkuji! Jsi schopná učit se celý den? Wow, to obdivuji! Mně už to potom nemyslí :D

      Vymazat
  8. A na mém blogu jsi zjistila, že stále nic. :-D Bohužel, našel jsem si novou aktivitu, které věnuji dost času. :-D

    Třetí dávku mám v pátek 13.5. ve 13 hodin. Vím, že se doporučuje kombinovat, ale i u třetí dávky zůstávám u Moderny, a to i když jsem měl po 2. dávce stejné projevy, které tady popisuješ. Jaký jsi měla rozestup mezi 2. a 3. dávkou? U mě to bude téměř 9 měsíců, někteří šli ale mnohem dřív, i to může mít vliv...

    Nějaký sníh byl, ale nic extra. Teď už můžeme čekat jen ojedinělou nadílku (skoro každý rok to vyjde na Velikonoce) a něco trvalejšího jedině na horách...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to škoda, ale tak snad jednou. Jakou aktivitu sis našel?
      Mezi druhou a třetí jsem měla necelých 6 měsíců. Bylo to tak rychlé kvůli tomu, že ségra odlétala do Turecka a tam mají skoro všichni 3 dávky, tak aby neměla problém. Šla jsem tedy s ní. Tak snad budeš mít lehčí průběh.
      Pamatuji si, jak jsme jeden rok dělali velikonoční přání se sněhem :D

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky