Fotečky

Ahoj, vítám Vás u dalšího článku, který bude hodně fotečkový :)

Možná si pamatujete, že před rokem nečekaně odjel kůň Vlastík :(. Naštěstí mám možnost ho navštěvovat. Před týdnem jsem u něj byla. Je to stále velký mazel :). 
Ve vlastivědě se učíme, jak učit. Dostaly jsme ve dvojicích úkol - v pizza krabicích představit kraj ČR, který si vylosujeme. Přála jsem si samozřejmě ten náš. Kamarádka měla naštěstí šťastnou ruku a opravdu vytáhla Jihočeský :D! Přidaly jsme tam hodně fotek, nakreslily stromy, že tu je hodně lesů (no, před kůrovcem bývalo...), 3D rybníček s pruty, kostka cukru a psací potřeby. Všechny fotky jsou naše (samozřejmě kromě fotek známých osobností :D), tak snad to ocení :D. Za úkol jsme měly vyrobit jen jeden pizza box, ale měly jsme moc fotek, tak máme dva :D 
Sice máme školu skoro každý den do večera, ale dny se prodlužují, tak jsem stihla ještě večerní projížďku. Dala jsem si necelých 20 km. Bylo to moc fajn :)
Tento týden jsem znovu učila. Tentokrát úplně sama. Prvouka v 1. třídě, probírali jsme jaro. Prvně jsme si na tabuli ozdobili stromeček - jak se v průběhu roku mění. Děti se naučily, co je to kořen, kmen, plod, list, květ... Poté jsme vědomosti využili při úkolech v pracovním sešitě a na závěr hodiny jsem na tabuli umístila fotky jarních stromů, keřů a květin. Děti je měly pojmenovávat. Kromě jedné fotky byly všechny moje. Měly úspěch, děti si je po hodině hned rozebraly :). Hodina se mi moc líbila. Děti byla skvělí, šikovní a aktivní. Učilo se mi moc pěkně :) ani jsem nebyla moc nervózní. Měla jsem z toho dobrý pocit :). Jsem ráda za další skvělou zkušenost :) 
Odzimovali jsme tenisové kurty. Shrabali listí, válcujeme, natřela jsem lavičky a pergolu. Bojíme se mrazíků, které mají po neděli přijít. Kurty jsou teď dobré, ale teploty pod bodem mrazu jim mohou ublížit. Tak uvidíme.

Třeboňské rybníky



Okolo tohohle mostu jezdím každý týden do školy, moc se mi líbí a vždycky jsem si ho přála vyfotit :)


U Vlastíka :) 



Naše pizza boxy














Auto se vešlo přesně mezi květy :D






Večerní projížďka :) Vzadu Kleť


















Příprava na hodinu

Šikovní prvňáčci :)

Natřená pergola na kurtech

Děkuji za přečtení článku! Včera jsem fotila běžecké závody v Praze, takže příští článek bude o nich :). Těším se na Vás. Mějte se moc fajn, přeji úspěšný nový týden :) 

Komentáře

  1. Krásné obrázky!
    Nikdy jsem nepochybovala, že z tebe bude báječná učitelka a svými články mě v tom jen utvrzuješ, škoda, že jich takových není víc :). Moc se mi líbí ten nápad s pizza krabicí :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za krásný komentář, Janinko <3! To si snad ani nezasloužím

      Vymazat
  2. Nádherné fotky, jak ty to děláš? :) Je fajn, že můžeš Vlastíka navštěvovat. A koukám, že se vůbec nenudíš, aspoň mi to tak teda přijde :D Jsi moc šikovná, že jsi zvládla učit sama a moc se mi líbí, jak jsi to pojala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu <3 :)! Udělala mi velkou radost :). Taky jsem ráda, že je blízko a můžu ho vídat. Máš pravdu, jsem v jednom kole :D měla bych zvolnit

      Vymazat
  3. líbí se mi, jak učíš děti hrou :) věřím, že díky tomu je výuka více baví a opravdu si z ní něco odnesou :)

    fotky květin jsou úžasné, prostě jaro :)

    OdpovědětVymazat
  4. Obdivuji tě, že si dokážeš stoupnout před třídu plnou dětí a učit je :) Pizza krabice se vám moc povedli :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji <3 občas to jsou ale dost velké stresy :D teď jsem kupodivu tolik nervózní nebyla :)

      Vymazat
  5. To moc ráda slyším, že sis svou první odučenou hodinu užila :) Pizza krabice se vám moc povedly. Ani se nedivím, že jste potřebovaly rovnou 2, jak si z toho má člověk vybrat viď? Já bych se ráda zítra projela na kole, ale uvidíme, jak moc velká bude zima :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, nevěděla jsem, která místa mám vynechat :D tak jsme radši udělaly dvě :D také jsem měla v plánu tento týden kolo, ale bohužel tomu počasí nepřeje :( kéž by ti to vyšlo <3

      Vymazat
  6. Fotky jsou moc hezké a ta s mostem u Třeboně mi připomněla naši krásnou dovolenou. V Třeboni, ne pod mostem 😀 Držím palce, ať to ve škole pořád šlape, měj se fajn 😊😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě pobavilo :D děkuji za podporu, taky se měj hezky :)

      Vymazat
  7. Krásné fotky, moc se mi líbí rybníky a kytičky :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  8. Moc krásné fotky :). To je super úkol, představit kraj na pizzu krabici, povedlo se vám to :).

    OdpovědětVymazat
  9. Když píšeš, že máš školu do večera, do kolika hodin to tak průměrně je?
    Jinak koukám, že z JČ kraje jsou samé dobré věci, třeba má oblíbená firma Koh-i-noor. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do šesti, půl šesté... Některé spolužačky mají až do osmi! Takže já si ještě můžu pískat :D No jo, je těžké někam narvat 18 předmětů :D A to jsme zvědaví na nadcházející 3 semestry, kdy mají opravovat budovu! Nechápu, kam nás všechny přestěhují...
      Fixu Centropen mi dali na přijímačkách na MUNI :DD tak jsem se cítila, jako doma :D svět je malej <3

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky