Jak proběhla praxe

 Ahoj, vítám Vás u dnešního článku!

Jak víte z minula, ve čtvrtek jsem učila. Moc děkuji za podporu 💖! Je nás hodně, takže učím ve dvojici společně s kamarádkou (což mi vůbec nevadí, naopak, jsem ráda, že na to nejsem sama :)). Učily jsme informatiku ve 4. třídě a pracovní činnosti u páťáků (matematiku, češtinu, angličtinu a další těžší předměty budeme učit až v dalším semestru).

V informatice jsem měla úvodní a závěrečnou část, kamarádka měla hlavní část. Učily jsme děti vytvářet tabulku. Hodina proběhla bez problémů. Byly jsme pochválené.

V pracovních činnostech jsme si výstupy vyměnily. Já měla znovu úvod, ale i hlavní část, kamarádka závěrečné zhodnocení. Byla jsem z toho hodně nervózní. Dokonce se mi o tom i zdálo :D. Všechno jsem si pečlivě připravila včetně motivace. V pracovkách jsme vyráběli horkovzdušný balón, tak jsem povídala něco málo o historii (schválně, víte, kdo byli první pasažéři balónu? Stejně jako ve vesmíru (Lajka), to byla zvířata, konkrétně kohout, beran a kachna (nevím, proč zrovna oni :D)), něco málo o termice a potom mi děti vysvětlovaly slovní výrazy (snést modré z nebe, chovat se povýšeně, dívat se na věc s nadhledem, mít hlavu v oblacích...), zmínila jsem tureckou oblast Kappadokie, kde je spousta balónů a povyprávěla, jak jsem letěla balónem já. Šablonu balónu jsme rozstřihly, takže si děti vyzkoušely i osovou souměrnost. Myslím, že mezipředmětové vztahy jsou důležité :). Potom jsem vysvětlila postup a šlo se vyrábět. 45 minut je na vyrábění bohužel hodně málo, takže jsme museli hodně chvátat, aby se všechno stihlo :( na příště budu vědět, že to musím rozdělit do dvou hodin. Nedovedla jsem odhadnout čas, ale myslím, že to není žádná ostuda. Je potřeba si to vyzkoušet, do příště už budu vědět. Většina dětí výrobek stihla, i když bohužel v rychlém tempu. Až si jednou budu sestavovat rozvrh, chtěla byt mít výtvarku a pracovní činnosti hned za sebou, abychom mohli výrobky dodělávat v druhé hodině. Na praxi mi bylo blbé dělat nějaký větší výrobek, aby to zasahovalo do více hodin. Za motivaci jsem byla pochválená. Horší to bylo s rozvržením, ale p. uč. mi říkala, že to není žádná katastrofa, je potřeba si to vyzkoušet. Když třídu neznáme, nedokážeme to prostě odhadnout. Měla jsem z praxe smíšené pocity, i když jsme byly pochváleny. Uvidíme, co další předměty. Za pár týdnů budeme učit tělocvik, prvouku a hudebku. To už budou menší děti (1. a 2. třída). Držte prosím palce :)

Doufám, že se máte dobře. Na další cyklistickou projížďku si kvůli nižším teplotám asi ještě chvíli počkám. Nevadí, pěšky je to taky fajn :). Příroda se probouzí ze zimního spánku, moc se mi to líbí, takže často fotím 📸. Omlouvám se tedy, že vás teď budu spamovat jarními fotkami :D. Pomalu přemýšlím o tématu diplomové práce (jsem ve 3. ročníku, náš obor nemá bakaláře, rovnou magistra po pěti letech). Hodně mě zajímá speciální pedagogika, takže se budu ve vybírání tématu ubírat tímto směrem :). O víkendu se chystáme přespat na chalupě - hraní deskovek, procházky s Ťapkou 🐶 a tak, prostě pohoda :) na konci března bych měla fotit běžecký závod v Praze 🏃. Snad vyjde hezké počasí 🌞. Jinak nějaké větší plány na březen nemám. Budu dělat věci do školy, číst a snad počasí dovolí a vyjde i to kolo :). Děkuji moc za přečtení článku ;). Mějte se krásně, těším se na Vás příště :)! 


Balón z pracovek

Výhled z kuchyně :) ⛪

Krásné bledule u domu











Soutok Malše a Vltavy








Naše fakultní věžička 🗼


Komentáře

  1. Tak vídíš jak ti to jde! A až postavíte balon který opravdu poletí, to budou mít děti teprve zážitek. Tak hlavně at se ti daří dál.
    Já se odhlásil z pořadu farmář-lesník hledá ženu, tak jsou z toho někteří u nás na větvi. :-D Ale ono už to bylo neudržitelné, co se všude kvůli tomu dělo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že se nic ani dít nebude, protože pro osobu s mojí pověstí by museli najít někoho minimálně stejně pověstného...

      Vymazat
    2. To je asi slabé slovo, obávám se, že ten člověk žije na hraně zákona... Staví boudy bez povolení, sousedi se ho bojí, ...

      Vymazat
  2. Jůů, krásné fotky! Já si plánuju v dubnu k narozeninám koupit nový mobil s o dost lepším foťákem, už se nemůžu dočkat :D Taky pak budu spamovat fotkama :D Jinak jsi moc šikovná, jak ses s tím poprala :) Určitě budu držet palce na příště! Jsi skvělá, máš můj obdiv, já to s dětmi moc neumím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvaly <3 :) jéé, jaký to bude? Moc se těším na fotky, určitě budou skvělé :)

      Vymazat
  3. Jsem ráda, že ti praxe vyšla :)
    Vůbec nemusíš mít smíšené pocity, je důležité si to vyzkoušet. Pro příště už budeš vědět co a jak :) A když to budeš dělat častěji, půjde to už samo :)

    OdpovědětVymazat
  4. líbí se mi, že venku už je cítit jaro :) hned je to veselejší a člověku to dodává energii :)

    praxe ti vyšla :) zvládly jste to s kamarádkou hezky, určitě můžete být na sebe pyšné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se moc těším na jaro :) <3 hned je vše veselejší. Moc děkujeme :)!

      Vymazat
  5. Super fotky, jsem ráda, že ti praxe vyšla :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  6. Je fajn, že se praxe vydařila! Připomnělo mi to moje první tvoření se seniory, taky jsem ten čas, a hlavně jejich schopnosti, neodhadla. Byla jsem splavená, že mi tekly čůrky i tam, kde jsem si myslela, že to není možné :D. Ale chybami se člověk učí a tak další tvoření už bylo bez problémů :).
    Krásné fotky, já se dnes v noci probudila do další sněhové nadílky :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, triko jsem měla úplně zpocené :D jsem ráda, že další tvoření proběhlo bez problémů. Snad to tak půjde i u mě :D
      Kolik napadlo? Tady nic :D

      Vymazat
    2. Asi deset čísel, ale naštěstí už z toho není skoro nic :D.

      Vymazat
  7. Já ty jarní kvítka a cibulky tak miluju. Přeji krásné přicházející jaro Leníku

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkné povídání o praxi :) Je pěkné ži jsi látkou o balónu dokázala děti zaujmout. A také je bezva, že máš zkušenost do příště, že si musíš hodinu lépe rozvrhnout :) Ale jak se říká, žádný učený z nebe nespadl :) Užij si víkendovou chatu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) jo jo, paní učitelka mi řekla, že ráda podporuje mezipředmětové vztahy, tak jsem to zkusila - podívali jsem se do fyziky, češtiny, matiky :)

      Vymazat
  9. Super, že praxe vyšla :). A obdivuji tě, já bych učit nedokázala :D. Krásné fotky :).

    OdpovědětVymazat
  10. Asi jsem zase ve spamu 🙈.
    Janinka

    OdpovědětVymazat
  11. Podle toho jak to popisuješ, tak praxe byly určitě moc fajn! Budeš skvělá paní učitelka. Na tvoření jsi vymyslela moc hezký program :) Určitě i ty další praxe s menšími dětmi zvládneš levou zadní.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  12. Podle toho, jak to popisuješ, tak to musely být hezké praxe. My jsme měli na škole vždy po sobě dvě hodiny, aby se to právě všechno stihlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si právě myslím, že my také :) určitě to je super nápad

      Vymazat
  13. Já obdivuju každého, kdo se zvládne postavit před třídu plnou dětí, takže z toho, že ti nevyšel čas tak, jak jsi chtěla, si nic nedělej, i tak jsi skvělá, žes to dokázala :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  14. Překvapila mě informace, že jsi už ve 3. ročníku. Myslel jsem si, že jsi sotva ve 2., aneb jak ten čas letí, že?
    Tak to máte dobré, že za celých 5 let máte jen jednu závěrečnou práci, já měl dvě.
    Jestli tě zajímá něco kolem speciální pedagogiky, tak by tě mohlo zajímat, že moje přítelkyně nejenže má speciální pedagogiku vystudovanou, ale dokonce ve stejném oboru pracuje - v poradně. Takže kdybys potřebovala s něčím poradit, neváhej se ozvat! :)
    V této souvislosti mě zajímá - témata DP si musíte vymyslet sami, nebo je stanovuje škola a příp. si můžete vymyslet vlastní? :)
    Ať se daří! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, už jsou to 3 roky na vysoké :D
      Většina oborů má po 3 letech bakaláře. Jenom my a doktoři (možná ještě někdo? Nevím) ho nemáme.
      Jéé, tak to je skvělé, díky moc za nabídku! Ráda využiji :)!
      Jak která fakulta. Některé vypisují konkrétní témata, ale většina ne, můžeme si tedy vymyslet vlastní.
      Děkuji moc ;)!

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky