Zimní prázdniny

 Ahoj, s radostí bych Vám chtěla oznámit, že mám zkouškové úspěšně za sebou a čeká mě měsíční volno :-)!

Některé byly lehčí, některé těžší, ale zvládla jsem je všechny na první pokus. Nejnáročnější byl poslední týden před Vánoci. Ve 3 dnech jsem měla 4 zkoušky! Před týdnem mě čekala poslední zkouška - dějiny hudby. Hudebka, to zní jednoduše, ale ejhle, nebylo. Na hodiny jsme chodily společně s oborářemi (studenti konzervatoří, studují Hv pro 2. nebo 3. stupeň (SŠ) nebo rovnou ZUŠ). Musely jsme chodit pouze jednou za 14 dní, protože se nám to krylo s jiným předmětem, ze kterého budeme státnicovat, takže je hodně potřeba. No jo, holt, bohužel se někdy předměty kryjí :(. Takže jsme ani neslyšely všechno. Pan profesor nám potom poslal své poznámky z Covidu, ale v tom se nedalo vyznat - zkratky, latinské názvy... Pan profesor je velký profesionál, je nejlepší na toto období v Evropě, zvou si ho do zahraničí. Ale jeho hodiny byly bohužel hodně náročné, protože mluvil hodně odborně a do detailu, většinu odborných názvů jsme slyšely poprvé v životě. Hodně jsme se bály zkoušky. Naštěstí jsme ho přemluvily a měly jednodušší podmínky ke splnění, než oboráři. Přijde nám nefér, že nás s nimi dávají dohromady, když to, co budou učit oni my v životě na 1. stupni nepoužijeme... Naštěstí to ale dobře dopadlo :-) 

V průběhu volna hodně čtu. Naplánovala jsem si přečíst 11 knížek. Už jsem za polovinou :D. Také peču (konečně jsem našla super recepty na muffiny! Tak mám radost :) několikrát jsem je zkoušela, ale vždycky chutnaly nic extra, proto jsem ráda, že jsem konečně našla, který se mi osvědčil - a jsou dokonce dva! V budoucnu přidám článek). Také se chystám na makovou bábovku, kterou po mně chce taťka :D peču spíše kokosovou. Také chodím na brigádu na kluziště, doučovat, trénovat tenis a starat se o koníky. Učení druháčků celý leden nakonec nevyšlo, paní učitelka ještě zůstala. Na začátku února budu mít týdenní praxi II. Máme učit min. 8 hodin a jinak náslechy. Paní učitelka z druhé třídy (jiná) ale jede s 2. stupněm na lyžák, takže budu učit celý týden. Těším se, určitě to budou super zkušenosti :-) Jinak také chodím občas suplovat, když je potřeba (třeba v pátek fyziku na 2. stupni :DDD...)

Doufám, že se máte dobře a užíváte mrazivé počasí! Dnes trošku napadlo, ale na běžky je to stále málo. Tak uvidíme, jestli ještě připadne. Bohužel to nehlásí :(... Kolik je sněhu u Vás? 

To by bylo k dnešnímu článku vše. Děkuji za přečtení! Mějte se moc hezky :-) níže přikládám nejnovější fotky. Těším se na Vás u dalšího článku ;)

Plány na prázdniny :D



Už jsem za půlkou :)

Od kamarádky jsem dostala formu vánoční stromeček, tak jsem vyzkoušela na Margot. Měla úspěch :) (ingrediencí jsem dala polovinu)

Muffiny s čokoládou


Bez čokolády, pouze s kakaem



Mrazivé ráno u koní. Bylo -13 °C!!!


Příroda kouzlila :)













Dneska u koní :) Mates s Beníkem čekají na nějakou mňamku :D

Mates ztratil ucho :D!!

Už ho našel :D

Beníček (skoro bez těla :D)

Komentáře

  1. Gratuluji ke zkouškách a užívej volna! :) Já mám už taky osvědčený recept na muffiny, které jsem dělala na svou svatbu a každý mi je tam chválil a chtěl recept :D. Mám je vlastně i na blogu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :)! Jsi úžasná, že sis na své svatbě stihla i péct!

      Vymazat
  2. Tak si užívej volno! Koukám, jak rychle čteš! Já bych taky chtěla, ale nějak nemám čas. Musím napravit, protože ke čtení toho mám opravdu dost :-) Jinak ty muffiny vypadají skvěle, hned bych si dala! A ta zima, to nebudu ani komentovat. To je prostě krása! ♥

    OdpovědětVymazat
  3. gratuluji k úspěšnému završení semestru :) a hezky užívej volna, odpočni si :)

    Škoda, že na té druhé fotce nejsou ty hřbety knih opačně, aby se lépe daly přečíst názvy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji <3! Všechny knížky s názvy jsou vyfocené už na té první fotce :)

      Vymazat
  4. Gratuluji k zakončení semestru :) Stromeček parádní a krásné fotky zasněžené krajiny a koníků :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  5. Jsi fakt šikovná, že jsi to tak zvládla... ale ohledně volna :D mně nepřijde, že bys měla úplně jako volno, když máš tolik aktivit :)) já zatím nemám žádný osvědčený recept na muffiny, prostě si vyberu něco z netu a zkusím... babička chce taky zítra péct bábovku, tak se na ni těším :)) Fotky jsou krásné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc <3! Nějaké plány mám, ale udělala jsem si i dny volna :D i když teď mi to moc nevychází :D Zkus ty moje, třeba ti budou chutnat :) jakou dělala babička bábovku?

      Vymazat
  6. Velikou gratulaci posílám! Míša měl v týdnu poslední zkoušku, chudák, bylo mu strašně zle, asi ze stresu. Nakonec lineární algebru dal jako jediný písemně na 100% a ústně za jedna. Když přijel domů, zmohla jsem se jen na "Ty vole, tohle mi už nedělej, takhle sebe i mě stresovat!" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Jani :)! Tý jo, to zní strašně :O! WOW, obrovská gratulace, je to šikulka :)!

      Vymazat
  7. Velká gratulace <3 Užij si zasloužené volno. Máš opravdu velké cíle :D Já jsem ráda, když přečtu jednu knížku za měsíc :D :D Na recept na muffiny se budu těšit! Ty mám moc ráda.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky