Hrůza na zámku Telč

Ahoj, dnešní článek bude o koncertě Michala Hrůzy v Telči, na který jsem se mooc těšila <3!

V sobotu 17.6. byl telčský zámecký park hudební. Vystoupilo mnoho skupin jako poslední vystoupila ta nejlepší, na kterou se všichni těšili a kvůli které si lístky kupovali - KAPELA HRŮZY!
Byl to můj sen jít na jejich koncert a jsem nesmírně šťastná, že se mi splnil :-) a ještě tak blízko domova.

Píseň Budu ti vyprávět, která je také znělkou k seriálu Vyprávěj.

Michala Hrůzu mám strašně moc ráda už delší dobu, je to můj nejoblíbenější zpěvák.
Asi všichni víte, že měl těžký úraz který se mu stal v létě 2014 na Colours of Ostrava, když chtěl zabránit večerní hádce mezi opilými muži, ti ho místo toho seřezali, dlouho bojoval o život. Shodou okolností jsme zrovna v Ostravě (ve vyhlášené Stodolní ulici, kde se to stalo) v červenci 2014 (jeli jsme do Fulneku na slavnostní přivítání Petry Kvitové, která vyhrála podruhé Wimbledon - Fulnek je nedaleko od Ostravy), myslím že přesně tři dny před touto smutnou a nepochopitelnou událostí byli...
Byla jsem v šoku, znala jsem ho a měla ho moc ráda. Strašně jsem mu držela palce, on to zvládl a koncertuje dál se svými skvělými písničkami! Na první pohled není znát, že by se mu něco tak hrozného stalo, poznáte to jen, když vás při autogramiádě poprosí, aby jste vypínali blesk při focení (dlouho po zranění musel nosit černé brýle - nyní už je nenosí).

Telč je od nás sotva 15 minut cesty, což je úžasné :)! Byla to pro mě jedinečná příležitost. Jak už jsem psala na začátku, odpoledne vystoupilo několik skupin. Skupina Hrůzy (jak se Michalova skupina trefně jmenuje) začínala hrát ve 21:30. Já jsem ještě ten den byla u koní, takže jsem v 19:12 jela vlakem z vesnice, do které jezdím na koně, v našem městě vlak nabral mou mamku a jeli jsme do Telče :-).

Při zvukové zkoušce začalo slabě pršet a když přišel na pódium herec Marek Taclík, aby pozval skupinu Hrůzy, strhl se nepříjemný déšť, který jsem ale výkřikem ,,HRŮZA!" do nebes, jak nám to nakázal p. Taclík, zahnali :D.

A pak už přišla Kapela Hrůzy v čele s Michalem <3! Hráli spoustu známých, pěkných písniček. Při písni ,,Nosím černý brýle" Michalovi jiný člen ze skupiny nandaval zezadu černé sluneční brýle, ale nandal mu je špatně a tak Michal zastavil písničku, s omluvou ,,Sorry Koňo (přezdívka člena)" si spravil brýle a písnička začala odznova :D. Takže jsme se pobavili a ještě jsme slyšeli oblíbenou píseň znovu od začátku :).

Michal je moc milý, při koncertě zapojoval lidi, nechával nás zpívat...

Skoro všechny písničky jsem znala, tudíž jsem zpívala s nimi.

Při koncertě byl křest nového alba. Tato tour v Telči končila, takže právě proto bylo album pokřtěno zrovna v Telči.

(zdroj fotky ZDE)

Zpívaly se písničky jako: Zejtra mám, 1+1, Duše do vesmíru, Venuše, Modrá velryba, Hotel Morava, Pro Emu, Zakázané uvolnění, Napořád, Budu ti vyprávět a spoustu dalších... :-)
Při koncertě si 3 písničky zazpívala také Olga Königová.
Koncert trval cca do 23 hodin a poté následovala autogramiáda. Při té se sice rozpršelo, ale to nám nevadilo, protože jsme zažili skvělý koncert!
Já jsem si na podpis samozřejmě počkala :-), pak mám i fotku, kdy na mě Michal pěkně kouká, za tu jsem moc ráda :-). A pak jsem si vzala podepsanou fotku. Všichni členové Kapely Hrůzy jsou moc milí a ochotní.

Podpisy v památníčku + podepsaná kartička

Byl to úžasný koncert! Doufám, že na tuto kapelu pojedu znovu. Už se moc těším a moooc doporučuji <3!

A ještě na konec přidám pár nekvalitních fotek, za což se moc omlouvám, ale jsou foceny mobilem a ještě ve tmě a v pohybu. Ale mám mnoho videí, což je krásná vzpomínka :). Ale ty sem nejdou přidat. Nebo to aspoň neumím :D.

Nápis nad pódiem

Ano, už nevím co dělá ten pán vzadu :D


Křest alba
Špunt se vyhodil mezi diváky (přede mě) a album se tam taky hodilo (vedle mě :D, pro změnu) - byla jsem uprostřed. Ale nic z toho nemám :D, seběhlo se pro to moc lidí.


Skupina při autogramiádě



V neděli ráno jsem se jela podívat na závody do nedalekých Bohuslavic, kde závodila kamarádka a členové z jezdeckého klubu Třešť, kteří pořádají tábor, na který za týden pojedu jako pomocná vedoucí (už jsem tam byla i minulý rok). Moc se jim dařilo, jsou šikovní :-). No a když jsem přijela domů, tak jsem spěchala na koně :-D, byl to holt náročnej, ale povedenej víkend plný zážitků :-).
PS. Jurášek se se mnou v neděli vyválel v rybníce, když se zvedal, tak jsem se neudržela, sklouzla z jeho mokrého hřbetu a hodila šipku (fakt po hlavě) do vody. A měla jsem oblečení, boty, helmu, vestu. Boty ještě suším páč byly plný vody :D, brrr.


Včera jsme měli se základkou po roce slučák, bylo to fajn.
Dnes jsem byla na jezdeckých závodech v Dešné jako fotografka a pomoc, zítra jedu také.

Komentáře

Oblíbené příspěvky