TAG o Juráškovi

Ahoj, u Lucy jsem viděla TAG o domácím mazlíčkovi (v jejím přípradě kočička), tak jsem si říkala, že bych mohla udělat podobný TAG o Juráškovi, což je koník, na kterém jezdím :). Některé otázky jsem si půjčila od Lucy (za což moc děkuji), některé jsem vymyslela.

Jak se mazlíček jmenuje?
Jak už jsem psala v úvodu, jmenuje se Jurášek. Jako z Popelky :).

Jaké má přezdívky?
Jurda, Jura, Jurýšek, Jurýš, Zlatíčko...

Jaké je to plemeno?
Je to hafling. Není čistokrevný, ale nevím přesně, s čím je křížený.

Kdy se narodil?
12.7.2004

Jak jsi se k němu dostala?
Do stáje, kde je, chodím od roku 2014. Prvně jsem jezdila na poníkovi Beníkovi a potom na Juráškovi, na kterém jezdím doposud <3.

Co má nejraději?
Jídlo :D, pro to by se ztrhal :D. Je jedno, jestli to je tráva, seno, nebo pamlsek (cukr, jablko, suchý chleba). Moc nemusí suché rohlíky. Což je dobře, protože to je bílé pečivo a když je hodně trávy, tak má problém s kopýtky :( (schvácení). Bílé pečivo mu neprospívá. Vyžívá se taky v drbání po jízdě :-). To se vždycky nastaví, abych ho mohla drbat.

Jaká je jeho povaha?
Je hrozně hodný. Je mu 14, takže už to není takový mladý rošťák. Můžu se na něj spolehnout. Já nerada skáču, on se svými kopýtky taky nemůže moc skákat, takže když něco skáčeme, tak je to malá překážka. Já mám z překážek celkově respekt, on mě v tom ale nenechá a vyřeší si to sám. Je to prostě zlatíčko :-). Ve skocích má svůj styl - na překážku se přiřítí, ale metr před ní zastaví a skočí z místa :D. To je prostě Jura :D už jsem na to zvyklá.
Když byl mladší, tak se vždycky zakousl do udidla a pelášil tam, kam chtěl on. Když jsem na něm začínala jezdit, tak to se mnou taky dělal. Říkali jsme tu za to Maximus (jako v pohádce Na vlásku), protože se zakousnul do udidla, dal hlavu dolů a cválal :D a někdy si i vykopnul. To jsem pak při cvalu musela jet první, protože kdyby jel jako poslední, tak by všechny předjel - nedal se zabrzdit. Takže když byl mladší, tak to byl takový lumpík :D. Teď už to naštěstí nedělá. Je to zlatíčko a můžu na něm svézt malé děcko a nemusím se bát, že něco provede.

Máš s ním nějakou příhodu?
Těch je hodně. Za každý čas strávený s ním jsem ráda. Vyberu jednu, která se stala v červnu. Na vyjížďky i na tréninky vždy jezdíme minimálně ve dvojicích, kdyby se něco stalo a koně jsou pak i klidnější, když mají s sebou nějakého kamaráda. Ten den jsem měla jít s kamarádkou, ta mi ale na poslední chvíli napsala, že nemůže. Těšila jsem se na Jurdu, ten den jsem neměla co dělat, tak jsem si říkala, že tam pojedu a zkusím ho vzít sama. Vzala jsem ho na louku, kde jsme trénovali. Napojil se na mě a šlapal jako hodinky <3. Reagoval na sebemenší pohyb. Bylo hrozně hezké a měla jsem z toho obrovskou radost :-).

Je to moje zlatíčko. Jsem hrozně ráda, že ho mám <3.





Komentáře

Oblíbené příspěvky