Brno

Ahoj, vítám vás u nového článku! V úterý 17.12. jsme jeli se školou do Brna. Cílem byla Löw-Beerova vila a Moravské zemské muzeum.


Byli jsme rozděleni na dvě části. Starší a mladší studenti. Při příjezdu do Brna jsme měli rozchod na náměstí Svobody, zatímco mladší studenti šli do Moravského zemského muzea na prohlídku o Velké Moravě. Při rozchodu jsem si dala punč a šla kupovat čtyři knížky na Vánoce. Byly dost těžké, ale spolužák mi je ochotně celou dobu nosil :D :). Hodný kluk. Rozchod trval asi hodinu a půl. Po něm jsme se vystřídali s mladšími. Prohlídka trvala hodinu, upřímně? Lepší by bylo, kdyby tam žádný průvodce nebyl a my si mohli exponáty prohlížet sami. Průvodce nebyl dobrý. Stále kladl otázky, ale jakým stylem je kladl! Neuměl je správně položit, takže jsme nepochopili, co vlastně po nás chce. Když někdo řekl správnou odpověď, rýpal do něj, jestli si za svým názorem stojí apod. Podle mě by tohle průvodci dělat neměli. Měli by lidem přednášku zpříjemnit, ne znechutit...
Pak jsme měli ještě necelou hodinku rozchod. Koukli jsme do různých obchodů. Např. do hračkářství :D troška nostalgie, no :D. Potom jsme se všichni společně vydali do Löw-Beerovy vily. Že jste o ní nikdy předtím neslyšeli? Nebojte, já také ne :D. Nejznámější je vila Tugendhat, ta je pouze kousek od té "naší". Díky Löw-Beerově vile by s největší pravděpodobností nebyla ani Tugendhat. Na začátku nám průvodkyně řekla něco o vile, poté nám rozdala letáčky s otázkami, které jsme hledali v místnostech. Vila byla postavena mezi léty 1903 a 1904. Od začátku ji nevlastnili Löw-Beerovi, ale brzy po její stavbě ano. V roce 1938 emigrovali, vila byla zestátněna. V polovině 50. let do roku 2002 zde byl internát pro studenty středních škol. Bohužel se dochovala pouze okna, podlaha, schodiště a jeden druh nábytku (mělo to přesný zvláštní název, ale nemohu si na něj vzpomenout). Exponáty jsou půjčené. Vila je opravdu moc krásná. Hlavně chodba! Jako někde na zámku. Nu, koukněte sami :).


Ve vile







To je prosím stroj na karty :DD

Dochovaný kus nábytku

Měli tam pěkné dveře :D

Výsledek obrázku pro low beerova vila
Vilu zvenku jsem bohužel nestihla vyfotit, proto přikládám fotku z internetu (odkaz)


Potom jsme se vydali směr domov. Byl to pěkný a poučný výlet. Bohužel poslední na gymplu :(...
Všechny fotky naleznete na mém rajčeti. Odkaz ZDE.

Komentáře

Oblíbené příspěvky