Praha

 Ahojky, v dnešním článku bych Vám chtěla povyprávět o výletě do Prahy. 

Ještě než začnu povídat o Praze bych Vám chtěla říct, že ségra sepsala článek o Turecku :)! Bude mít dvě části. První část už je zveřejněná, můžete si ji přečíst ZDE. Mně se článek moc líbil, doufám, že i Vám :).

Teď již k Praze. Do hlavního města jsme se vydali v pondělí. Teta potřebovala do banky, Hanča nastěhovat na koleje, tak jsme si řekli, že si uděláme celodenní rodinný výlet. Prahu navštěvujeme každý rok, je to tradice. Kvůli covidu jsme tam ale delší dobu nebyli. Chtěli jsme zkouknout nejznámější místa (která jsme už viděli tisíckrát, ale to nevadí :D!). Procházka začala na Pražském hradě, kde bylo strašně málo lidí. U kávičky jsme koukali na stověžaté město (a kominíka, který lezl ze střechy na střechu, respekt!). Zámeckými schody jsme sešli na Malostranské náměstí a zamířili ke Karlovu mostu, kde jsme potkali bývalou spolužačku a Lukáše Pavláska :D. Koupili jsme si také výborný trdelník se zmrzlinou 🍦💘. Naše kroky mířily na Staroměstské náměstí a do Pařížské ulice, kde jsme se kochali neskutečnými cenami. Náhrdelník za 2 miliony? No neber to 👌! Viděli jsme také orloj v akci. Trošku mě zklamal, byla to opravdu chvilička :-/. Posledním místem našeho výletu byl Václavák, kde jsme obdivovali nádherně osvětlenou kašnu barvami vlajky. Domů jsme přijeli v 1 hodinu :D. Byl to krásný výlet. Sice byla zima, ale hlavně, že nepršelo. Na závěr přikládám pár fotek. Omlouvám se za kvalitu. Foceno mobilem. 






Mramor je z Mrákotína, který je nedaleko našeho města

Opravdu málo lidí














Na, napij se :)

Se ségrou :) 💕 poznáte, kdo je kdo? 

Děkuji moc za přečtení článku :) doufám, že se máte dobře. Já si užívám posledního týdne prázdnin. Mějte se krásně!

PS: Pamatujete si, jak jsem na začátku července psala o letu balónem, který nám zrušili? Objednali jsme si tedy další termín na včerejšek. Ještě 2 hodiny před letem nám psali, že vše potvrzují. S taťkou jsme se moc těšili (let dostal také k narozeninám) a doufali, že to konečně vyjde! Přijeli jsme na místo určení a tam nám řekli, že let musí bohužel kvůli větru zrušit. Hodně nás to mrzelo. Taťkovi to zrušili už popáté, mně podruhé, byla tam paní, která čeká už 5 let... Ach jo, uvidíme, kdy bude další pokus. 

Komentáře

  1. Také máme v plánu jet v pondělí do Prahy :) my chceme teda navštívit nějaká netradiční místa, tak uvidíme hlavně dle počasí. Nejdůležitější je stejně s kým tam člověk jede a jak hezký si to spolu udělají :) se ségrou vám to sluší!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou, hlavně musí být příjemná atmosféra :) to jsme my měli <3 moc děkujeme! Užijte si to :)

      Vymazat
  2. Prahu milujem a som rada, že si si tento výlet užila :) Hneď by som tam išla opäť!

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  3. na článek se těším, podívám se :) a s tím letem mě to mrzí :/

    Praha bez davů lidí? To je krásné :) nejvyšší čas udělat si tam výlet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, ségra bude určitě ráda :) Bohužel, uvidíme, kdy to vyjde... Ano, úplně bez davů! Byla to paráda :)

      Vymazat
  4. Praha je krásná, všechna místa znám a těším se, až si projdu vánoční Prahou. Pařížská ulice je masakr...tam koukám jen do výloh, dovnitř obchodu bych nevešla :-D A ten let bálonem mě hodně mrzí, zrovna jsme tohle řešili u mé kosmetičky, že to taky měli zrušené a napodruhé jim to naštěstí vyšlo. Je to horší v tom, že člověk neví, jaké bude počasí... snad příště už vám to opravdu vyjde! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se moc těším na vánoční Prahu, má své kouzlo :). My taky jen koukali do výloh, dovnitř bychom se neodvážili :D Ten let je bohužel hodně nevyzpytatelný skrz počasí :/ Díky moc za milý komentář <3

      Vymazat
  5. Karlův most mám nejradši, ale kdepak je fotka s hradní stráží? To je základ 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hradní stráž je na druhé fotce, společnou ale nemám :D

      Vymazat
  6. Já budu asi trošku divná, ale Praha mě nikdy nedokázala nadchnout. Moc uspěchaný život a příliš mnoho lidí na mě. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec ne, každý má svůj názor a já ho respektuji :). Nemohla bych tam bydlet, jak říkáš, hodně lidí, uspěchaný život, ale jako výlet je to tam fajn.

      Vymazat
  7. Moc pěkný článek i fotky! Já do Prahy teď jezdím párkrát do roka, protože kámoška (a spoluautorka blogu Kulturníček) v Praze bydlí, takže jezdím za ní na návštěvu a společné užívání hlavního města. Osobně bych tam bydlet nemohla, ale jsou tam moc pěkná místa na takové kratší návštěvy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :). Přesně jak jsem psala výše - také bych tam nemohla bydlet, ale na výlet je to tam super :)

      Vymazat
  8. V Praze už jsem dlouho nebyla :D. Ale nikdy jsem neviděla Orloj v akci :D. Hlavně, že jste si výlet užili a hezké fotky :).

    OdpovědětVymazat
  9. 5 let čekat na jeden let? To snad není možné. :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Zapomněl jsem napsat, že jsem byl v Praze před měsícem, s přítelkyní. :-) Mj. jsme navštívili restauraci Zdeňka Pohlreicha - Cafe Imperial. Skvělý zážitek. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, 5 let to je masakr. Vůbec se té paní nedivím, že z toho byla špatná. V Praze je blaze :) Tý jo, koukám na fotky, to musela být paráda :O ceny ale asi byly trošku jinde, ne? :D

      Vymazat
    2. To jo, celkem jsme za večeři pro dva zaplatili 2 tisíce (předkrm, hlavní chod, dezert, pití). Většina čekala více. Příště chceme jít ještě výš. :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky