Tábor očima oddílové vedoucí - potřetí

Ahoj, v dnešním článku bych Vám ráda povyprávěla o týdenním koňském táboře, kterého jsem se zúčastnila již potřetí jako oddílová vedoucí. Jednou jsem tam byla jako dítě a 4x jako koňák.

Tábor leží ve vesničce nedaleko Telče, máme 60 dětí, spí se ve stanech, k dispozici je kamenná budova - jídelna, kuchyň a sprcha. Ještě před táborem jsem s kamarádkama vytiskla věci na nástěnku, kterou jsme potom společně vyzdobily. Téma bylo Sherlock Holmes. Po příjezdu se děti rozdělily do 4 týmů po 15 dětech. V mém týmu byly malé holčičky, jedna půjde teprve do 1. třídy, ale i některé větší holky. První den jsme cestovali časem a prostorem, takže jsem dělala ještě s jedním vedoucím Španěly. Druhý den jsme barvili trička, vymýšleli název a pokřik. Měli jsme zelenou barvu, jmenovali jsme se Čtyřlístci, tady náš pokřik: Čtyřlístci maj vždycky štěstí a když ne, tak tu máš pěstí! Vyhrajeme teď i pak, Holmesovi tím vytřem zrak! Odpoledne byla celotáborová hra (CETAH), měla jsem stanoviště s Kimovou hrou, děti byly moc šikovné. Příště asi musím dát více věcí a méně času :D. Potom šel náš oddíl na trénink s koňmi. Na aktivity se vždycky chodí po 2 oddílech, aby nás nebylo tolik. Každý večer jsem, stejně jako minulý rok, malým holkám četla pohádky. V noci nás hodně potrápila zima. Jednou bylo pouze 5 stupňů! Druhý den šel náš oddíl na procházku k rybníku, kde jsem se setkala s Hančou a její kamarádkou Tubou. Odpoledne jsem hráli turnaj v přehazované a sbírali body do CETAHu. Ve středu jsme šli s koníky na hrad Roštejn. Už můžeme chodit mezi lidi, jupííí (nemohli jsme kvůli Covidu). Odpoledne k nám přijeli policajti s pejsky. Bylo to parádní! Pejsci byli moc šikovní a hodní. Dovezli dokonce 2 měsíční štěňátko 😍. Večer se hrála noční hra. Poté měl náš oddíl noční hlídku. Celou noc jsem byla vzhůru. Nechtěla jsem je v tom nechat samotné. Děti se samozřejmě po 1,5 hodině střídaly, já to táhla celou dobu :D je to můj rekord nejít vůbec spát. A to přitom tak miluju spánek :D! Druhý den jsem byla unavená, ale zvládla jsem to :D. Přijela paní z novin, dělala s námi rozhovory a fotila nás. Takže jestli někdo odebíráte Jihlavské listy, mohli jste nás tam vidět :D. Konečně bylo teplo, takže se vytáhla skluzavka a začala vodní bitka :D. K večeru hodně pršelo a byla bouřka. Naštěstí to trvalo jen chvíli. Předposlední den se šlo na celodenní výlet do Telče. Děti byly moc šikovné, vůbec neremcaly. Ušli jsme 18 km! Klobouk dolů před nimi :) Večer se hledal poklad a proběhlo vyhlášení. Náš tým vyhrál!!! Jupííí, poprvé jsme vyhráli. Měla jsem velkou radost. Byla jsem na děti pyšná. I s malými dětmi se dá vyhrát! Poté bylo malování na obličej, hostina a diskotéka. Poslední den jsme dětem na nástupu předali ceny a trička. Potom děti odjely a my uklízeli. Domů jsem přijela po obědě, chvilku jsem si odpočinula a jela do Budějovic, kde jsem prováděla ségru s Tubou, ale o tom už víte z minulého článku :). Tábor se moc vydařil. Sice nebylo velké teplo, ale lepší, než bouřky, které byly vloni. Jezdíte nebo jste jezdili na tábory? Líbilo se Vám tam? Děkuji za přečtení, přikládám fotky :)

Nástěnka

Vojenský stan, kde probíhala diskotéka a hry, když pršelo

Koníci samozřejmě nesmí chybět :) 



Stany vedoucích, můj uprostřed

Nová kaplička na návsi



Celý týden byla krásná obloha








Velký pařezitý rybník




Vzadu je vidět nejvyšší vrchol Českomoravské vrchoviny - Javořice

Někdo modeloval :) 




Najdete mě? :D

S Hančou a Tubou :) 




Odpočinek je potřeba

Jitky :D


Roštejn







Policejní pejsci






Mazlík :)








Mimčo 💘😍







Táborák

Nádherný mrak

Přestávka cestou do Telče







V Telči










Komentáře

  1. Jéé, tak to je super shrnutí! Obdivuju děti, že ušly osmnáct kilometrů, to bych nezvládla ani já :D Myslím, že jsi vymyslela opravdu pěkné a originální aktivity, ti policisté se psy by se mi líbili taky :) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se divila. Jsou to šikulky :) Aktivity jsem vymýšlel hlavní vedoucí, my mu pomáhali, povedly se mu. Pejsci byli parádní :).

      Vymazat
  2. Panejo, ty fotky jsou krááásné! Zní to fajnově, určitě by se mi tam jako dítěti líbilo :) Já na tábory nikdy nejezdila, ale místo toho jsem jezdila třeba na soustředění ze šachů a tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Tak to muselo být určitě taky moc fajn :).

      Vymazat
  3. No tak to velká gratulace k vítězství! :) Vymysleli jste dětem skvělý program, určitě si to s vámi moc užily. Já byla na táboře jako malá, asi 3x a moc ráda na to vzpomínám. Už ani nevím, proč jsem pak jako větší nejezdila. Ale dělat vedoucí by mě asi taky bavilo, vnitřně jsem pořád dítě :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, díky moc, že jsi byla trpělivá a napsala 2 komentáře <3 také jsem na tábory jako dítě jezdila moc ráda :)

      Vymazat
  4. Ten čierny koník mi hneď pripomenul koníka na ktorom som jazdila vo štvrtok :) Ja som bola zatiaľ iba v denných táboroch, ale toto vyzeralo tiež ako super zábava :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to je dobrá náhoda :) To muselo být taky super :)

      Vymazat
  5. Hodně nabitý program a fakt nádherná příroda. V Telči jsem ještě nebyla, díky za fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, bylo to náročné, ale super :) Je tam krásně! Určitě někdy zajeď! Je to tam kouzelné :) natáčely se tam pohádky :)

      Vymazat
  6. To je prostě paráda takový tábor! :) Hned bych jela :D.

    OdpovědětVymazat
  7. děti u pejsků vypadají nadšeně, také bych se pomazlila :D :) my letos měli téma Hunger game :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pejsci byli parádní <3 :) to zní jako super téma! :)

      Vymazat
  8. Tak hlavně velká gratulace! Určitě ti to jako vedoucí udělalo největší radost :) Já byla na táboře 2x jako malá a zpětně mi to je trochu líto, že jsem nejezdila víc. A na vedoucího jsem už stará a chodím do práce :D Představení pejsků muselo být super :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Byla jsem moc ráda :) dětem jsem to moc přála <3 třeba si někdy vezmeš dovolenou za účelem tábora :)

      Vymazat
  9. Gratuluji k úspěšnému táboru! :) :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky