Výlety s Tubou - Jižní Morava 3/3

Pokračování minulých článků. První díl ZDE. Druhý díl ZDE

Další zastávkou byl Lednicko-valtický areál. I v (L)lednici bylo obrovské horko, konkrétně 38°C! Nemohly jsme samozřejmě vynechat minaret 🕌, což bylo hlavně pro Tubu, která je z Turecka. Divila se, že se u nás platí vstup, u nich jsou prý minarety zdarma (také se divila, že se v našich restauracích platí kečup/tatarka, u nich je to zdarma :D). Ze zámku vedly dvě cesty k minaretu, obě byly dlouhé 1,5 km. Jednou jsme šly tam, druhou zpátky, ale tou druhou jsme se trošku ztratily a vyšly u silnice :D. Cesta byla v tom horku opravdu dost úmorná, i když se šlo mezi stromy. Více fotek 🍅 ZDE.






















Trošku špinavá voda :D

Kdo nemá rád výšky, na tuhle fotku nekoukejte :D

Zámek v dálce


Našla jsem úžasný kamínek! Udělal mi velikou radost 👼💓




Dále jsme navštívily zámek ve Valticích. Z fotek vypadal nádherně, bohužel mě zklamal. Byl hezký i ve skutečnosti, to ano, ale čekala jsem nějaký hezký park. Zeleň byla jen před vstupem a vzadu normální velký park se suchou žlutou trávou... 







Po cestě domů jsme přizastavily na fotky zámku ve Vranově nad Dyjí. Pamatujete si ho z Nesmrtelné tety? :) Více fotek z Valtic a Vranova 🍅 ZDE











Na závěr přikládám společné fotky :) 








Byl to parádní výlet! Oba dny bylo sice obrovské horko, ale lepší, než kdyby pršelo :D. Většinu míst jsem už navštívila, ale bylo fajn si je prohlédnout znovu. V Lednici jsem byla asi po 10 letech a už jsem si to moc nepamatovala. Doufám, že se Vám články líbily. Moc děkuji za přečtení. Navštívili jste některá místa? Zaujalo Vás nějaké? Mějte krásný srpen! :) 

Komentáře

  1. Moc vám to sluší! Pane jo, ani nevím, že u nás jsou taková krásná místa :) 38° je teda masakr :-O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme :) snad jsem tě inspirovala a navštívíš :) byl to mazec :D

      Vymazat
  2. Taký krásny kamienok som ešte nevidela <3 My máme teraz tiež riadne teplo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také ne, udělal mi velikou radost :) Také se u vás kreslí kamínky?

      Vymazat
  3. v Lednici je krásně :) ale na minaret nechodím skrze strach z výšek :D ale ráda si kolem něj dělám okruh :D

    ve Valticích jsem také byla a byla zklamaná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na procházky je to tam určitě super. Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo byl zklamaný.

      Vymazat
  4. Kečup zdarma všude? Tak to já bych si rozmyslel, komu bych dal zdarma líznout ze zatím poslední letos vyrobené várky. :-D Takhle místa celkem znám i když mě to v tom kraji táhne spíš na Děvičky a Pálavu. U minaretu míval stánek lukostřelec, který za poplatek umožnil střelbu do terče. Začalo zrát u nás hrozno a mám po dovolené, ne že bych toho nějak moc měl, ale kdybych odjel, ptačí hostina by byla nevyhnutelná. Stejně se mněv těch pařácích nikam moc nechce a vstup na moji obytnou rozhlednu mám zdarma i s ubytováním. :-) To víš sice se mi podařilo letos sklidit přes 500 kg meruněk, ale o švestky asi nebude u nás zájem a s jablkama kdo ví jak to dopadne je strašný sucho. Taky vám přeju krásný srpen a spoustu pěkných fotek. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pálava je nádherná, ráda se tam vracím :) Myslím, že tam lukostřelec byl. 500 kg? Wow, to je masakr! To musíš být utahaný :O

      Vymazat
    2. To nic není švesteky jsem v minulosti počítal na tuny a ne kg. I když je pravda, že drtivá většina meruněk byla trhaná ze žebříku a švestky hodně střásám do plachet, všechno je však ruční práce. ;-)

      Vymazat
  5. Krásné fotky, v Lednici i ve Valticích se mi moc líbilo, krásná místa. Super fotky :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  6. Takové vedro, to už je fakt masakr. Ve Valticích jsme byli asi před pěti lety, bylo také léto, ale ne tak vražedné 😀 Líbilo se nám tam moc. Ten kamínek je opravdu nádherný, také by mi udělal radost. Zdravím 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda, bylo to náročné :D měla jsem z něj velikou radost :) děkuji za komentář :)

      Vymazat
  7. Z těchto 3 krás jsem byla bohužel jen v Lednici, ale někdy to musím napravit! :) Opět boží fotky :).

    OdpovědětVymazat
  8. Muselo být pěkné teplo, je to vidět, neboť je obloha bez mráčků... :D Ale jak píšeš, lepší, než aby vám to tam propršelo :) Na Vranově jsme byli jako malý s taťkou na dovolené, ale ráda bych se tam ještě někdy podívala :) Lednice na svoji chvíli teprve čeká :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď u nás skoro 2 dny v kuse pršelo, takže ještě, že bylo horko :D i když je fakt, že déšť byl už potřeba. V Lednici se ti bude určitě moc líbit :)

      Vymazat
  9. Horko v Lednici? Tak to je teda průser. 😁 Lednici mám taky na seznamu k navštívení.

    V létě jsem byli na dovolené na Tenerife a taky tam dávali kečupy zdarma, konkrétně v Mc'Donaldu a Burger Kingu. 😎

    Děkuji za krásný report. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo :D... Věřím, že se ti tam bude líbit :). No vidíš, to je zajímavé. Měli by to zavést i u nás :D. Jsem ráda, že se článek líbil, díky :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky