Vánoční Praha

 Ahoj, vítám Vás u 888. článku na tomto blogu. Dnes se podíváme do vánoční Prahy, kam jsme jeli 22. vyzvednout Hanču, která na Vánoce přiletěla z Holandska, kde půl roku studuje.

Navštívili jsme Palladium, Prašnou bránu, Václavák, Staromák (kde se mi špatně fotilo, protože pršelo) a náměstí Míru. Doufám, že se Vám fotky budou líbit. :) Více 🍅 ZDE. Na Václaváku v KFC jsme měli bohužel nepříjemný zážitek. Mamka šla sama na záchod. Když se po delší době vrátila, měla slzy v očích. Na dámských záchodech ji totiž obtěžoval nějaký cizinec (asi Ukrajinec). Chtěl ji vlézt do kabinky, otáčel zámkem a lámanou češtinou jí nakazoval, aby otevřela. Bohužel tam zrovna žádná jiná paní nebyla. Mamka volala o pomoc, ale kdo to v KFC trošku zná, ví, že tam jsou dost silné dveře a ještě jsou záchody trošku bokem od prodejny. Muselo to být strašně nepříjemné. Cizinec dělal, že odchází, otevřel dveře a pak se zase vrátil. Naštěstí mu mamka stihla proklouznout. Když mamka přišla ke stolu, ihned jsme za ním s Hančou a taťkou šli a odvlekli ho ven. Ptali jsme se ho (česky i anglicky), co tam jako dělal? Dělal, že nerozumí (hlavně, že na mamku mluvil lámanou češtinou. A neříkejte mi, že by nerozuměl anglicky, když je v cizí zemi). Musel to být pro mamku hrozný zážitek. Ještě, že se nic horšího nestalo. Stalo se vám někdy něco podobného? Popř. co jste dělali? Ale konec pesimismu, jdeme na fotky. 

Parádní strom v Palladiu :D

Hezky osvícené Palladium


Staromák

Zrovna jsme chytli blikající strom






Stihli jsme i orloj. Byli jsme úplně pod ním :D


Václavák


Náměstí Míru, myslím, že nejkrásnější trhy v Praze :) 




Díky za přečtení! Mějte se krásně, uvidíme se u příštího článku - Shrnutí roku :)

Komentáře

  1. Krásné fotky :) Já jsem byla v Praze 21. :D Bohužel jsem žádné fotky nepořídila, nějak se mi nechtělo :D Mám jen fotku s kamarádkou.
    To s mamkou mě moc mrzí, muselo to být hrozné :( Nic podobného se mi naštěstí nestalo.
    Těším se na příští článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tý jo, to jsme se o den minuly :D muselo to být hrozné :(

      Vymazat
  2. Fuj, z toho Ukrajince je mi zle! To je fakt hnus a jsem ráda, že to nakonec dobře dopadlo! Nic takového se mi naštěstí nestalo.

    Jinak moc krásné fotky, Praha musí být ve vánočním čase opravdu kouzelná :).

    OdpovědětVymazat
  3. Uf, to musel byť nepríjemný zážitok :/ ešteže to dobre dopadlo :)
    Praha je naozaj krásna <3

    OdpovědětVymazat
  4. Je škoda, že na toaletách bez správce který vybírá poplatky nejsou osazeny tlačítka pro podobné nesnáze, kterými jde přivolat lékař a nebo ostraha. Třeba v naší okresní nemocnici i kdyby člověk ležel v mdlobách na zemi WC, má šanci přivolat pomoc táhlem, které vede až k podlaze. Přeju do nového roku aby byl bezpečnější, hodně zdraví, pohodu doma i ve škole a krásné chvíle u koní. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, něco takového tam opravdu chybí :(. To je dobrá vymoženost, že je to prodloužené až k podlaze! Díky moc za pěkné přání, i tobě přeji všechno nejlepší v novém roce :)

      Vymazat
  5. Ještě že to tak dobře dopadlo <3 Mamce se vůbec nedivím, taky bych byla vystrašená. Kór když tam šla ještě sama :( Ale divím se, že jí nikdo neslyšel... I když máš pravdu, že tam jsou záchody trochu bokem, ale i tak. Snad jste si se ségrou užili hezké rodinné vánoce :) Letos jsem v Praze na Vánoce nebyla, i když jsem tam dřív jezdila často. Škoda :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byly tam dvoje tlusté dveře :/. Užili jsme si je hezky :) doufám, že ty taky!

      Vymazat
  6. naštěstí takový zážitek nemám... a doufám, že maminku už to netrápí :) fotky jsou krásné, krásná vánoční Praha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí je v pořádku :) moc děkuji! Praha má své kouzlo :)

      Vymazat
  7. Tak to musel být hodně nepříjemný zážitek. Osobně jsem se s ničím podobným nesetkal.

    Jinak krásné fotky. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky