Jablkovec

 Ahoj, tentokrát mám pro Vás recept na buchtu s jablky, která chutná podobně jako perník. Dělávala ji babička, když jsem byla malá, vůbec jsem nepoznala, že jsou uvnitř jablka. 


  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 40 dkg cukru
  • 40 dkg strouhaných jablek
  • 4 vejce
  • 4 lžíce kakaa
  • 16 dkg oleje
  • trochu mléka
  • 2 prášky do pečiva


Vyhřátá trouba, 180°C cca 20 min.


Můžeme polít čokoládovou polevou a posypat nasekanými ořechy. Ořechy jsem neměla, tak jsem ji nechala "suchou".


Lze místo jablek použít i cuketu.


Dobrou chuť :)!




Komentáře

  1. Zní to super, já jsem do perníku jednou snad i jablíčko dala, on je potom tak krásně vláčný :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak říkáš, není suchý, ale pěkně vláčný, vlhký :)

      Vymazat
  2. Mňam, buchty na styl perníku já můžu :) Také mám zítra v plánu péct jablečnou buchtu, tak snad se mi povede :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, mňam, takové buchty já ráda :).

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna nedávno jsem také dělala perník, kde byly jablka. 😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrá náhoda :D jo jo, tohle je hodně podobné perníku :)

      Vymazat
  5. jé, tak to se bude hodit na podzim, až budeme mít jablíčka ze zahrady :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, určitě doporučuji právě na podzim, kdy je jablek hodně :)

      Vymazat
  6. Mňam! Tohle bude dobrota! Jakmile jsou tam jablka, mohla bych to jíst na kila :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky