Jablkovec
Ahoj, tentokrát mám pro Vás recept na buchtu s jablky, která chutná podobně jako perník. Dělávala ji babička, když jsem byla malá, vůbec jsem nepoznala, že jsou uvnitř jablka.
- 40 dkg polohrubé mouky
- 40 dkg cukru
- 40 dkg strouhaných jablek
- 4 vejce
- 4 lžíce kakaa
- 16 dkg oleje
- trochu mléka
- 2 prášky do pečiva
Vyhřátá trouba, 180°C cca 20 min.
Můžeme polít čokoládovou polevou a posypat nasekanými ořechy. Ořechy jsem neměla, tak jsem ji nechala "suchou".
Lze místo jablek použít i cuketu.
Dobrou chuť :)!
Zní to super, já jsem do perníku jednou snad i jablíčko dala, on je potom tak krásně vláčný :-)
OdpovědětVymazatPřesně jak říkáš, není suchý, ale pěkně vláčný, vlhký :)
VymazatMňam, buchty na styl perníku já můžu :) Také mám zítra v plánu péct jablečnou buchtu, tak snad se mi povede :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Určitě se povede :)!
VymazatMňam, mňam, takové buchty já ráda :).
OdpovědětVymazatJá také :)
VymazatZrovna nedávno jsem také dělala perník, kde byly jablka. 😄
OdpovědětVymazatTo je dobrá náhoda :D jo jo, tohle je hodně podobné perníku :)
Vymazatjé, tak to se bude hodit na podzim, až budeme mít jablíčka ze zahrady :)
OdpovědětVymazatJo jo, určitě doporučuji právě na podzim, kdy je jablek hodně :)
VymazatMňam! Tohle bude dobrota! Jakmile jsou tam jablka, mohla bych to jíst na kila :D
OdpovědětVymazatTaky mám jablka moc ráda :D
Vymazat