Závody spřežení

 Ahoj, vítám Vás u dnešního fotečkového článku, který bude o vozatajských závodech v nedaleké obci, kam jsme se jely se ségrou podívat a přitom jsem cvakla nějaké fotky. Šlo o mezinárodní vozatajské závody, kterých se zúčastnili nejlepší vozatajové světa. Akce trvala několik dní, my jsme navštívily sobotní maraton čtyřspřeží (čtyřspřeží je samozřejmě nejtěžší ovládat, ale také nejzajímavější a nejvíce atraktivní). Na ploše bylo rozmístěno 9 překážek, měřil se čas projetí, po projetí jedné překážky musel tým objet celý areál a až pak jet na další překážku. Není to tak, že by se jezdilo od jedné překážce ke druhé. Vždy po absolvování jedné překážky musí objet celý areál a až potom jet na další a tak stále dokola. Proto maraton (ujede se spoustu kilometrů navíc).

Vyšlo krásné počasí, i když koníci by určitě ocenili chladněji, ale nechyběla ani vodní překážka, která byla divácky nejoblíbenější, takže se mohli zchladit. Po absolvování celé tratě samozřejmě nechyběl důležitý pitný režim a ochlazení. 

Moc se mi na závodech líbilo. Je úžasné, jak vozatajové dokáží stoprocentně korigovat tolik koní v tak rychlém tempu, kdy je mezi překážkami opravdu malý prostor. Na závěr přikládám pár fotek, ať se můžete také pokochat :). Více fotek tradičně na 🍅 ZDE. Byli jste někdy na jezdeckých závodech? Chtěli byste?









Nechladili se jenom koníci :D

Tahle fotka se mi moc líbí :) Nizozemská ekipa




Podpora domácího vozataje

Diváci mohli sledovat přímý přenos na internetu




Život v pohraničí :D Myslím, že kameraman natáčel poprvé na řopíku :D

Žijeme v pohraničí, takže tady jsou bunkry nedílnou součástí krajiny, ale chápu, že přespolní to může zaskočit :D


Snad se Vám fotečky aspoň trošku líbily :). Děkuji za přečtení a těším se na Vás příště :)! Užívejte letních teplot 🌞

Komentáře

  1. Leni, krásně nafoceno, to musela být parádní akce 😍

    OdpovědětVymazat
  2. To je krásné, ani nevím, že se takové závody pořádají :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, není to tak známé jako drezura nebo parkur.

      Vymazat
  3. Leníku to je nádhera, tak majestátní zvíře ♥ Minulý týden jsme jeli na svatbu směr na Ústí a potkali cestou tipuju tak 10 vozů převážející koně, určitě taky na nějaké závody :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to musela být nádhera! Přesně jak říkáš, majestátní tvorové :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky