První rok na střední

Ahoj, tento článek bude shrnutí prvního školního roku na střední (gympl).

Sice mám gympl ve stejné budově jako je základka (jiný pavilon, ředitel, učitelé), takže jsem to měla s ,,aklimatizací" lehčí, ale stejně tam bylo spoustu jiných změn, o kterých se dnes rozepíšu.

KOLEKTIV

Noví spolužáci. Sice nás šlo ze stejné základky 7, což je další plus. Ale ostatních 20 jsme skoro nikoho neznali. Na základce jsme měli nic moc kolektiv. Byla jsem šikanována apod. Takže jsem se dost bála, jaké to zde bude. Tady je to ale něco úplně jiného. Nikdo nikoho nepomlouvá, natož aby mu ubližoval. Jsme v takových ,,skupinách", ale když někdo potřebuje pomoct, okamžitě mu pomohou :-). Jsem za tento kolektiv strašně moc ráda!

UČITELÉ

Jiní učitelé. Některé jsme od vidění znali, ale většinu jsme si nepamatovali. Většina jich je v pohodě, najdou se i tací, které rádi nemáme, ale tak je to všude.

UČIVO

A dostáváme se k tomu zásadnímu. Nejtězší je samozřejmě učivo. Oproti základce je to opravdu velký skok. Někomu se to možná nezdá, ale mě teda ano. Poměrně dlouho jsem si na to zvykala. Třeba ve fyzice jsou stále příklady, skoro žádná teorie, v češtině samá literatura...
Ale není se čemu divit. Jsem na střední.
Tudíž více stráveného času nad učením. Více písemek, menší čas na odpočinek... Takže jsem se fakt hodně těšila na prázdniny :-).

SHRNUTÍ

Sice je to na gymplu těžké, ale jsem ráda, že tam jsem. Zůstala jsem doma, což je pro mě hlavní. Dojíždět by mě vysilovalo a na intr bych nechtěla, bála bych se, jaký bych chytla kolektiv.

Ale teď už pryč, školo! Jsou tady přece prázdniny :-)!! KONEČNĚ! Moc si je užijte ;-). Já jsem teď na táboře :D, takže je tento článek přednastavený.

A co vy? Jak jste zvládli skok ze základky na střední?

PS: Fakt nejsem šprt. Na základce jsem sice byla v některých předmětech tzv. ,,nahoře", ale teď jsem tak ve středu.

Komentáře

Oblíbené příspěvky