Tenisová sezóna

 Ahoj, dnes bych Vám chtěla napsat o prvním letošním zápase. 🎾

Jak asi většina z vás ví, hraji tenis. Začala jsem se o něj zajímat v roce 2011, kdy Petra Kvitová poprvé vyhrála Wimbledon (když ho vyhrála podruhé - 2014 - jela jsem na slavnostní přivítání do jejího rodného města Fulneku). Dostala jsem tenisovou raketu a pinkala si o zeď. V létě jsem začala chodit na tenisové lekce. Probíhaly pouze o prázdninách, jinak byl trenér ve škole v Praze. Takhle jsem k němu chodila 2 nebo 3 léta. V červnu 2018 jsem se dozvěděla, že v našem městě začnou pravidelné tréninky dětí. Měla jsem velkou radost a přihlásila se. Čtvrtým rokem tedy trénuji pravidelně několikrát do týdne (teď je to bohužel míň, jelikož jsem přes týden ve škole. Ale hned jak přijedu domů, letím na trénink :)). 

Letos zahajuji třetí soutěžní sezónu. V předešlých dvou letech jsme hráli kvůli Covidu pouze 3 soutěžní zápasy za rok. Tento rok se pojede tradičně, takže budeme hrát 7 zápasů (skoro každou sobotu do konce června). Nehraji na žádné vysoké úrovni, ale moc mě to baví. Hrajeme krajskou soutěž, takže jezdíme po Jihočeském kraji. Jednou hrajeme doma, jednou venku. 30.4. jsme hráli první letošní zápas. Doma jsme hostili Pelhřimov. Hrála jsem dvouhru a čtyřhru a oba zápasy jsem vyhrála :)! Dvouhru 6:0 a 6:1 a čtyřhru jsme s kamarádkou vyhrály 6:1 a 6:0. Jako tým jsme nakonec vyhráli těsně 5:4! V týmu jsou 2 ženy a 4 muži. Hraje se dohromady 9 zápasů (ženy - 2 dvouhry, 1 čtyřhra, muži - 4 dvouhry, 2 čtyřhry). Z vítězství mám obrovskou radost, protože to je mé první vítězství v soutěži! Jsem hrozně nervózní člověk, takže jsem se vždycky strašně bála a v zápase nedokázala předvést to, co mám natrénováno. Tentokrát se to naštěstí povedlo a mám velkou radost. Samozřejmě teď nebudou přicházet samá vítězství, musím dále makat, ale jsem ráda, že už umím zvítězit. Je to první vlaštovka a snad ne poslední. Vyhrát aspoň jeden soutěžní zápas jsem si dala do předsevzetí na tento rok :) Od začátku jsem chtěla reprezentovat naše město. Jsem ráda, že mám tuto možnost a konečně sbírám bodíky. 

Tímto článkem se nechci nijak vychloubat, jen jsem s vámi chtěla sdílet čistou sportovní radost. Mějte se krásně a držte mi prosím palce :) 

Z tenisu žádnou aktuální fotku nemám, proto přidávám s Ťapinkou při západu :) 💛

Komentáře

  1. Vždycky se mi líbí, když se někdo inspiruje nějakým sportovním výkonem a pak má fakt tu pevnou vůli se mu věnovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak říkáš. Petra mě skvěle inspirovala :)

      Vymazat
  2. Velikou gratulaci posílám a moc ti přeji, aby ti ta radost vydržela co nejdéle :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Janinko! Zítra nás čeká zápas v Prachaticích. Tak snad bude soupeř hratelný :D

      Vymazat
  3. to je úžasné, moc gratuluji a přeji další výhry ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsi moc šikovná a je super, že máš tak skvělého koníčka! :) Držím palce do dalších zápasů :).

    OdpovědětVymazat
  5. To je super! Mně tenis přijde těžký. Mám ráda volejbal :) A tenis v televizi :D Jsi šikovná, přeju další úspěchy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno se zdá ze začátku těžké :) volejbal trochu umím. Ale vždycky, když ho hraji po dlouhé době, tak mě strašně bolí ruce z bagru :D moc děkuji <3

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky