ZOO Tábor

 Ahoj, dnes Vás vezmu do táborské ZOO. Vloni dostala mamka od sestřenice ke kulatinám poukaz na jakýkoliv zážitek. Vybrali jsme si být den ošetřovatelem v ZOO. Součástí byl i nocleh. 

Na místo jsme přijeli až pozdě večer, proto jsme si ZOO po tmě neprošli, ale moc jsme se těšili na další den. V noci jsme slyšeli podivné zvuky. Myslela jsem si, že je to osel, ale později jsem se dozvěděla, že to byl lev :D Slyšet bylo i vlčí vytí. 

Sraz jsme měli v 8 hodin, přidali se k nám i další lidi. Rozdělili jsme se na dvě skupiny. Prvně jsme šli na malé šelmy, potom na velké šelmy a na konec na kopytníky. 

Na začátku sice chvíli pršelo, ale to nám vůbec nevadilo. Šli jsme do výběhu za opičkami (malpa hnědá), které byly naprosto úžasné 😍🐒! Krmili jsme je z ruky, potom je i trošku zlobili, když jsme jim nechtěli mlsku dát :D nejvíc jim chutnalo hroznové víno (bez pecek :D). Uklidili jsme v domečku, umyli okna a šli za nosály. Těm se upršené počasí moc nelíbilo, mají holt rádi teplo :D, ale i tak Bruno vylezl a udělal nám radost :) stejně jako u malpiček jsme nakrmili, vyčistili pelíšek, dali novou vodu a krmení. Další na řadě byl bílý klokan rudokrký. Mládě má cca 2 cm, dozrává ve vaku a vyjde z něj až po více než půl roce. Takže to je pro chovatele vždycky takové překvapení. Vůbec neví, že je v kapse mládě, protože je hrozně malé.  

Potom jsme šli na velké šelmy. Jako první jsme navštívili nádherné vlky arktické. Byli moc hodní a přítulní. S chovateli se normálně mazlí, jako pejsci :). Potom jsme vykydali a nakrmili medvědy. Sama jsem si pustila méďu do klece :) Medvěd Geňa krásně prosil o jídlo, jako pejsek :D a pak si ho dal na tlapu, měl to jako talířek :) Dalším zvířátkem byl tygr Rocky, kterému jsme vyměnili vodu a dali mu na svačinu dva králíky. Podle zákona musí být podávaná zvířata vždycky mrtvá, jinak by to bylo týrání. 

Čekala nás poslední sekce - kopytníci, kde jsme viděli i jiná zvířata jako např. nebezpečné makaky (nesmíte se jim dívat do očí, vyzývá je to k boji), pekingská prasátka, lvy (nesmí se kastrovat, jinak by mu vypadala hříva). Další zastávkou byly mazlivé kozičky a ovce. Jako poslední nás čekali velbloudi, kteří se také hezky mazlili :) Potom jsme šli na oběd do tamní restaurace. Program trval od 8 do 13 hodin. Viděli jsme spoustu krásných zvířátek zblízka a dozvěděli se zajímavé informace. Dostali jsme také knížku pro děti o táborských zvířátkách a jejich příbězích. Je moc hezky napsaná. Ráda využiji ve škole :).

Se ségrou máme odmala rády zvířátka, takže se nám to mooc líbilo :) určitě doporučuji pro všechny milovníky zvířátek :)! 

Líbilo by se Vám to? Máte rádi zvířátka? 

Ubytování bylo moc hezké! 









Nosál Bruno


Přítulní vlci




Ségra krmí Rockyho








Krmení pro malé šelmy





Roztomilé malpičky :) 


















Makak

Druhý na hlídce

Klokánek



Méďa Geňa












Bubík

Méďové jsou od pana Berouska

Rocky









Vzadu se koupe laň :D

Frída a Jeppe









Hezká restaurace

Pohled z terasy restaurace


Knížka (ZDROJ)


Snad se Vám fotky a videa líbily :) Děkuji za přečtení článku, těším se na Vás příště ;)! Mějte se fajn! 💓

Komentáře

  1. Tak to je super zážitek! To by se mi taky líbilo :) v Táborské zoo jsem ještě nebyla, hezké fotky, třeba se tam někdy taky podívám
    Rezzy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to super :) mají to tam moc hezké, určitě navštiv ;)

      Vymazat
  2. přiznám se, že mám raději nekontaktní zoo, ale věřím, že to musel být úžasný zážitek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu, že pro někoho to nemusí být to pravé :)

      Vymazat
  3. Lení, to byl skvělý výběr a určitě nezapomenutelný zážitek. Moc pěkné fotky a malpy, ty jsou moc roztomilé, zaujali mě bílí vlci a bílý klokan. Měj se hezky, pá 😉

    OdpovědětVymazat
  4. Panejo, to je super zážitek! :-) Tak mě rozhodně zaujal ten klokan! ♥ a upřímně jsem o této Zoo ani nevěděla. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bílého klokana jsem také viděla poprvé :) ZOO není stará, myslím, že 8 let. Do té doby jsem o ní taky nevěděla :)

      Vymazat
  5. Letos se nám podařilo navštívit čtyři zoologické zahrady a také v Táboře. Ani jsem nevěděla, že tam Zoo je a musím se přiznat, že mě úplně nenadchla, přestože má určitě něco do sebe. Ovšem ani jsem nevěděla, že tam fungují takovéto zážitkové akce. Ale vlci byli úžasní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrá náhoda :). Kontakt se zvířaty tomu určitě hodně přidal :) vlci jsou boží :)

      Vymazat
  6. Malpové jsou teda vybíraví hrozny a ještě bez pecek :DDDD Vzpomněla jsem si na lidové úsloví "když sedlák zpanští, žere kafe vidličkou", tak jsem si tak představila ty oipčáky :DDD Musel to být krásný zážitek! Mamka takto dostala ještě před covidem komentované krmení do olomoucké zoo, kam jsme mohli jít s ní. Byli jsme tehdy u žiraf, zeber, velbloudů a taky klokanů :D A moc jsme si to užili :D Hlavně je super, že nejenom, že si můžeš zvířátka pohladit, pomazlit si je, dozvíš se toho strašně moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, taky jsem se tomu smála, když doplnila bez pecek :D to muselo být taky moc hezké :) jo jo, dozvěděli jsme se spoustu informací!

      Vymazat
  7. Tak to muselo být hrozně fajn :) To by se mi taky líbilo :D Mám ráda kontaktní zoo. Nebo se mi moc líbí zvěřinec v Častolovicích. Ubytování mají super tématické :D Jen škoda toho počasí. Hlavně že jste si to užili i přesto :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, tematické ubytování se nám moc líbilo :D :) sice na začátku počasí nepřálo, ale i tak to bylo super :)

      Vymazat
  8. To musel být parádní zážitek, to bych taky někdy chtěla! I když nevím, nevím, jak bych zvládla to krmení těma mrtvýma kuřátkama apod., na to jsem asi moc přecitlivělá :D :/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky