Liberecko 2/5

 Ahoj, vítám Vás u druhého článku z naší dovolené na severu Čech.

Druhý den bylo v plánu ,,české moře". Ano, Máchovo jezero :D. Ještě předtím jsme ale z dálky zkoukli hrad Bezděz a Housku. Velmi mě zaujaly roubenky ve vesničce Žďár. 

Mácháč mě bohužel zklamal. Zaparkovali jsme v kempu, který byl od vody vcelku daleko, nebylo tam moc lidí a dlouho trvalo, než jsme došli k vodě, což by mi nevadilo. Vadily mi spíše nevkusné ploty, jako za dob socialismu, a povinné vstupné. Ale vstupenka naštěstí platila na všechny pláže. Zdálo se mi to všechno moc předražené. Ale jo, chápu, že na něčem se vydělávat musí. Jinak to vypadalo podobně jako u moře, akorát se sladkou vodou :). 

Poté jsme se podívali zvenku na Kokořín (bylo těsně před zavírací dobou a nemělo smysl chodit na tak krátkou dobu dovnitř. Stejně mám hrady a zámky radši zvenku. Zevnitř mi připadají podobné :D). Na mapách jsem našla, že se nedaleko nachází Skalní obydlí. Vydali jsme se tam, ale bohužel měli zavřeno, tak jsme se podívali jen zvenku. 

Posledním bodem tohoto dne byly Jestřebické pokličky. Jde o pískovcové útvary, kde vrchní vrstva více odolává erozi, proto se tvoří útvary, které vypadají jako poklice. Ukazatel v lese naznačoval, že půjde o náročný terén a měl pravdu! Takto náročný terén už jsem dlouho nešla. Kameny, kořeny, jehličí, větve, strmý kopec, klouzalo to... Dost jsem se bála a byla jsem ráda, když jsem byla zase dole. Ale útvary to byly moc zajímavé!

Bezděz

Žďár


Houska

Kemp u Máchova jezera



Máchovo jezero

Tohle mi přišlo dost smutné...


Vtipné popisky :D



Hlavní pláž

Kokořín


Skalní obydlí



Jestřebické pokličky




Varovné upozornění před náročným terénem. Měli pravdu!


Více fotek 🍅 ZDE.

Navštívili jste některá místa? Jak se Vám tam líbilo? Pokud ne, lákají Vás? Díky za přečtení, mějte se hezky :) Těším se na Vás příště ;)

Komentáře

  1. Na Mácháč jsem jezdila jako dítě na prázdniny, babička měla pobyt za super ceny od Preciosy, kde pracovala. Musím říct, že podle tvých fotek se tam toho moc nezměnilo :D, jen ten plot tam nebýval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, vypadá, že se tam dlouho nic nezměnilo :D, ale určitě to byla super dovolená :)

      Vymazat
  2. Asi mi zmizel komentář, tak ještě jednou - na Mácháč jsem jezdila jako dítě, babička dostávala pobyt za super cenu od Preciosy, kde pracovala. Podle tvých fotek se tam toho moc nezměnilo :D, jen ten plot tam nebýval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ono to někdy blbne :/. Musela jsem tě "vyhrabat" ze spamu :DD

      Vymazat
  3. Houska, brána do pekla :) fotky krásné, Kokořín vypadá moc pěkně :)

    OdpovědětVymazat
  4. V kempu na Mácháči jsme byli s taťkou asi před 12 lety. Vůbec si nepamatuju, jestli to už v té době to tam takhle fungovalo... Já na to mám jenom hezké vzpomínky :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky