Liberecko 5/5

 Ahoj, vítám Vás u 1 000. článku :) a také u posledního ze série naší dovolené na severu Čech. 

Poslední den jsme se podívali po Liberci. Radnice je opravdu nádherná! V centru proběhly dvě svatby. Počasí jim vyšlo. Potom jsme se vydali na cestu domů. Vzali jsme to přes Mnichovo Hradiště, kde mají krásný zámek. Další zastávkou byla Mladá Boleslav. Mají tam krásný hrad (ale je hezký pouze od silnice, když jsme šli k němu, nic moc jsme neviděli...) a zajímavé náměstí. Jeli jsme okolo městyse Všetaty, tak jsme tam odbočili. Víte, čím je tato obec proslulá? Zde žil Jan Palach. Památník mě ale bohužel zklamal, zvenku vypadal zvláštně. Uvnitř jsme nebyli, měli zavřeno. Za oknem jsem ale viděla, že tam byl stroj na zmrzlinu. Jeho otec byl asi zmrzlinář. To bylo zajímavé, že to tam takhle nechali. Potom už jsme jeli přímo domů.

Liberecká radnice



Velmi zajímavá zastávka :D



Zámek v Mnichově Hradišti



Hrad v Mladé Boleslavi


Zajímavé sochy na mladoboleslavském náměstí

Líbily se mi ty sluneční paprsky :) 











Dům a zároveň pomník Jana Palacha ve Všetatech




Více fotek 🍅 ZDE.

To by bylo o naší dovolené vše. Doufám, že jsem Vás moc nezahltila a snad Vás to bavilo :). Navštívili jste některá zmíněná místa, nebo je máte v plánu? Dovolená to byla krásná. Ráda trávím čas s mými nejbližšími 💗. Počasí nám vyšlo také hezky. První dva dny byly velké pařáky, třetí den pršelo, čtvrtý a pátý den byly příjemné teploty.  

Moc Vám děkuji za přečtení, mějte se moc krásně. Těším se na Vás příště :)!

Komentáře

  1. Moc hezké fotky, ráda jsem se podívala. V Liberci jsme byli pouze v ZOO, město jako takové vůbec prošlé nemám. Ani v Mladé Boleslavi či v Mnichově Hradišti jsem nebyla, takže děkuji za procházku. Užili jsme si krásnou dovolenou 🌞

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky