Bublanina
Ahoj, dnes jsem si pro Vás připravila recept na bublaninu.
- 0,5 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 2 hrnky polohrubé mouky
Rozmixujeme a naneseme na vymazaný a vysypaný plech. Nahoru poklademe třešně.
Předehřátá trouba, 180°C cca 20 min.
Dobrou chuť :)!
Bublanina je taková klasika, která nikdy nezklame :). Hned bych si dala!
OdpovědětVymazatPřesně tak :)
VymazatDělám ji úplně stejně, jen bez vanilkového cukru! :D
OdpovědětVymazatTak to jsem moc ráda, že ji dělám skoro stejně, jako ty, tak výborná cukrářka <3 :)
VymazatJé, vypadá skvěle! Já jsem nedávno dělala s meruňkami a zjistila jsem, že mi ty pečené meruňky vadí :( Zvedal se mi z toho žaludek, možná příště použiji kompotovaný (u těch klasických se z toho táhly ty vlákna (nebo co to je) a vůůůbec to nebylo dobrý, vadilo mi to) :-D
OdpovědětVymazatJejda :( já používám vždycky kompotovaný a tam asi nejsou. Nevybavuji si to. Zkus :)
Vymazatbublaninu dělám s rybízem ze zahrádky a udělám na ni drobenku :) to je mňamka :)
OdpovědětVymazatS rybízem jsem dělala s drobenkou a taky byla dobrá :)
VymazatTohle je až umělecké dílo! Ta pravidelnost, nechápu :D Vypadá mooc dobře.
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Děkuju moc :D
VymazatBublaninu zbožňuju a je jedno, jaké ovoce v ní sídlí. Obdivuju pravidelnost, s jakou si třešně nskládala, věřím, že to byl velmi terapeutický proces :D (jen škoda, že je těsto pozřelo a po upečení to nevypadá tak umělecky xD - můj věčný problém po upečení xD) A hlavní otázka, která jistě trápí všechny čtenáře - peckuješ třešně nebo pecky jsdou pryč, až při konzumaci? :D Toť otázka která rozhádává rodiny a je předmětem často krkvavých sporů :DDD
OdpovědětVymazatJo, na takový blbosti mě užije :D kámo, nepeckuju, jsem líná :DD nebo spíš mi to pak nepřijde esteticky pěkné, když ji rozkrojím, vyndám pecku a rozkrojená se pak na plechu rozjede :/. Jak to děláš ty? Jaký na to máš názor?
Vymazat