Hříbě 2. kapitola

Ráno se Jessy probudila v 7:00 hodin. Rychle se oblekla, šla se najíst a běžela do stáje. Když se podívala do Maranky boxu, bylo tam HŘÍBÁTKO! Leželo a Maranka jej olizovala. Jessy rychle s úsměvem na tváři vyběhla ze stáje zavolat Bena, ale když vyběhla ze stáje, už Ben šel. Hned mu oznámila novinku a zavolali veterináře jestli je hříbátko v pořádku. Asi za 20 minut přijel veterinář.
Prohlížel si hříbátko a Maranku a řekl : ,, Maranka je v pořádku, ale hříbátko je moc slabé, asi se ještě nenapilo, zkuste ho postavit . " Jessy a Ben se snažili hříbátko postavit, ale nic. Veterinář řekl : ,, Je to špatné, hříbátko je velmi slabé. " Jessy se rozbrečela. Nemohla uvěřit, že Maranky hříbátko je velmi slabé. Ale muž dodal : ,, Ale ještě by si mohlo stoupnout, zítra se přijedu podívat, jak se hříbátku vede. " Rozloučil se a odjel. Jessy stále plakala. Hladila Maranku a nechtělo se jí jít domů. Asi za 2 hodiny šla domů. Zeptala se rodičů, jestli dneska může spát ve stáji. Rodiče jí to dovolili. Jessy hned běžela do stáje se spacákem a lehla si vedle Maranky a hříbátka. Hříbátko najednou zvedlo hlavu a zkoušelo se postavit. Jessy ihned přiskočila, ale za chvíli si hříbátko zase lehlo. Jessy byla ráda, že se aspoň hříbátko pokoušelo postavit. Potom šla spát. Noc byla klidná. Maranka byla moc hodná. Ráno se probudila a hříbátko STÁLO! Jessy byla šťastná! Hříbátko se napilo a pak si zase lehlo. Za chvilku přišel Ben. Jessy mu všechno řekla. Asi za 20 minut přijel veterinář. Jessy mu vše řekla. Veterinář prohlédl Maranku a hříbátko a řekl : ,, Je super, že se hříbátko napilo, ale je stále moc slabé. Kontrolujte jestli pije. "
,, Dobře . " Odpověděli Jessy a Ben.
Za celý den se hříbátko nenapilo a tak Jessy zkontrolovala jsetli má Maranka dostatek mléka. Měla jej hodně. Jessy nalila do flašky pro miminka Maranky mléko a zkusila jestli jej nebude pít z flašky.
Ano, ale jenom trochu.
Po chvíli Jessy sáhla na hříbátko. Hříbátko nedýchalo. Ihned Jessy zavolala veterináře.

Komentáře

Oblíbené příspěvky