Hříbě 6. kapitola

Ubývali měsíce a Štěstíčko už byl velký hřebec. Byl moc hodný.
Když mu byly 3 roky, začal se obsedávat. Prvně ho Jessy pouze vodila na uzdečce. Potom se sedlem bez vysících třmenů a potom se sedlem i s vysícími třmeny.
Trvalo to týdny a týdny, než si začal Štěstíčko zvykat, ale byl moc hodný.
Poté si Jessy přivedla kamarádku, aby jí podržela Štěstíčka a nalezla na něj jako pytel brambor ( uměla nalézat na koně, ale jenom se tam tak položila, aby si Štěstíčko zvykl na váhu na hřbetě ) . Štěstíčko byl prvních asi pět minut nespokojený, stále někam chtěl jít. Ale asi po deseti minutách už krásně stál. Jessy byla ráda.
Tak to zkoušela každý den.
Asi za 14 dní už zkusila na Štěstíčka nalézt a sednou si do sedla. Zase jí pomáhala kamarádka. Štěstíčko už byl klidný. Chvilku s ním šly a potom ho Jessy zkusila malinko pobíhnout, on si to zval jako výzvu ke hře a utíkal a utíkal. Jessy ho zabrzdila, zkusila to ještě jednou ho malinko pobídnout a už byl hodný. Tak to dělala několik měsíců, až si Štěstíčko zvykl na sedlo, uzdečku, třmeny, jezdce a pobízení.
Pak s ním začala Jessy chodit na procházky, někdy trochu kulhal, ale jenom trošku. Štěstíčko byl moc hodný. I přes potoky krásně chodil.
Když měly přijít Štěstíčkovi a Jessy na Štěstíčkovi první závody, byla Jessy neklidná. I když Štěstíčko byl moc hodný, stále se Jessy bála, že to nezvládnou. Měl to být parkur do 70 cm . Skákání už spolu také trénovali, ale Jessy byla stále neklidná.
Den před závody Štěstíčka vzala na procházku a zkusili si potom skoky. Bylo to dobré.
Večer Jessy všechno připravila a už jen čekala na závody.
Ráno se vzbudila velmi brzo.
Hned šla za Štěstíčkem, nachystala ho i sebe na závody a mohlo se jet. Za chvilku tam byli. Bylo tam mnoho koní. Štěstíčko byl chvilku neklidný, ale za chvilku už byl v pohodě.
Když měli jet na kolbiště, zašeptala Jessy Štěstíčkovi : ,, To zvládneme, jsi moc šikovný koníček . "
Když vjeli k první překážce, Štěstíčko nádherně skočil.
Celý parkur jel nádherně, ale u poslední překážky Jessy Štěstíčka navedla špatně na překážku a myslela si, že už to nedají. Ale Štěstíčko hned zamířil dobrý směr k překážce a nádherně překážku skočil. Jessy si řekla přece jenom jsme to dali . Měli 0 trestných bodů. Jessy byla moc šťastná. Pohladila a pochválila. Pak ho nechala vykrokovat. A potom z něj slezla a objímala ho a děkovala mu a řekla mu : ,, Ty jseš moc šikovný koníček . "

Asi za půl hodiny bylo vyhlášení . Jessy a Štěstíčko byli první !!!!!!
Jessy a Štěstíčko byli moc rádi .

Komentáře

Oblíbené příspěvky