Buchta s drobenkou
Ahoj, dnes Vám představím klasiku - buchtu s drobenkou. Můžeme mít jakékoliv ovoce, např. švestky, rybíz apod. Já použila broskve.
Drobenka:
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce cukr krupice
- 2 lžíce polohrubé mouky
Kdo má rád více drobenky, klidně může použít více množství surovin
Těsto:
- 50 ml oleje
- 1 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek cukr krupice
- 2 hrnky polohrubé mouky
- ovoce
Prvně si uděláme drobenku a necháme ji zchladnout. Poté těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe broskve a na ně drobenku. Předehřátá trouba 180°C, pečeme cca 20 min.
Dobrou chuť :)!
Mňam, krása :)
OdpovědětVymazatSmile Thess
Díky :)!
VymazatJednoduchá a určitě moc dobrá buchta :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Přesně jak říkáš. Jednoduchá, ale dobrá :)
VymazatLetní klasika, kterou já ale moc nemusím :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Každý máme jiné chutě :)
VymazatMňam, taková klasika, která nikdy nezklame :).
OdpovědětVymazatPřesně :)
VymazatTa je výborná. Já jsem včera dělala roládu. Myslíš, že z ní něco zbylo? Nic. Muž se na ni sesypal jako kobylky a roláda nepřežila ani jeden den. :D
OdpovědětVymazatU nás je to taky rychle pryč 😂
Vymazatpřipomíná mi to bublaninu :)
OdpovědětVymazatMáš pravdu, je to hodně podobný recept :)
VymazatBuchta s posypkou je dle mého názoru oslava ovoce, které do ní přidáš 😃 té bych se mohla lidově užrat, protože posypka😍
OdpovědětVymazatKámo, chtěla jsi napsat drobenku, že jo? :DD A máme tady další slovo, které jsme na svatbě neprobrali :D!
Vymazat