Margot
Ahoj, v dnešním článku se podíváme na další jednoduchou buchtu - Margot.
Těsto:
- 1 hrnek cukru
- 2 vejce
- 1-2 lžíce oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku mléka
- 1 prášek do pečiva
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 smetana ke šlehání
- 1 nastrouhaná Margot
Předehřátá trouba, 180°C cca 20 min.
Jako u minulé buchty, po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou :).
Dobrou chuť! :)
Příště se podíváme na Eskymo řezy. Mějte se fajn!
U nás se margotka strouhá až nahoru a pod ní dáváme zakysanou smetanu :D Ale tuhle variantu neznám, ráda obměnu vyzkouším!
OdpovědětVymazatTaké ji na některé buchty občas dávám nahoru. S tou zakysanou smetanou to zní moc dobře :)
VymazatTo je teda velmi rychlá buchta. No vypadá luxusně! Hned bych přišla odpoledne na návštěvu :D <3
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Přesně jak říkáš, rychlá a jednoduchá :) ráda bych tě pozvala :) <3
VymazatMargot buchtu také ráda občas dělávám :).
OdpovědětVymazatJe to super jednoduchý recept :)
VymazatMňam! Na Vánoce dělám Margot cukroví, protože tahle tyčinka, to je mor :D.
OdpovědětVymazatSouhlasím s tebou, je to závislost :D
VymazatTak tohle jsem ještě nezkoušela, tak díky za tip, věřím, že je to mňamka! :)
OdpovědětVymazatVyzkoušej :) jestli máš ráda Margot, určitě ti bude chutnat ;)
Vymazatjá chvíli přemýšlela, co je Margot, a kde bych to případně sehnala :D recept se mi líbí, až budeme mít po rekonstrukci, mohla bych vyzkoušet :)
OdpovědětVymazatPardon, nevysvětlila jsem to :( moje chyba. Pak dej vědět, jestli chutnala :)
VymazatHele, když máš nyní to kulinářské okénko, a co krajové recepty na pečení tam od vás? U nás frčí hlavně pukače s merunkama a nebo trnkama a jablečný závin z kožušek.
OdpovědětVymazatMyslím, že v našem kraji se nic typického nepeče, nebo o tom aspoň nevím. V našem městě vznikla první kostka cukru, takže vlastně všechny recepty jsou od nás, protože obsahují cukr :DD (ok, je to práškový a ne kostkový, ale to je jedno :D)
Vymazat