Margot

 Ahoj, v dnešním článku se podíváme na další jednoduchou buchtu - Margot.

Těsto: 

  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • 1-2 lžíce oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 nastrouhaná Margot


Předehřátá trouba, 180°C cca 20 min.


Jako u minulé buchty, po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou :).


Dobrou chuť! :)

Příště se podíváme na Eskymo řezy. Mějte se fajn!

Komentáře

  1. U nás se margotka strouhá až nahoru a pod ní dáváme zakysanou smetanu :D Ale tuhle variantu neznám, ráda obměnu vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také ji na některé buchty občas dávám nahoru. S tou zakysanou smetanou to zní moc dobře :)

      Vymazat
  2. To je teda velmi rychlá buchta. No vypadá luxusně! Hned bych přišla odpoledne na návštěvu :D <3

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak říkáš, rychlá a jednoduchá :) ráda bych tě pozvala :) <3

      Vymazat
  3. Margot buchtu také ráda občas dělávám :).

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam! Na Vánoce dělám Margot cukroví, protože tahle tyčinka, to je mor :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tohle jsem ještě nezkoušela, tak díky za tip, věřím, že je to mňamka! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej :) jestli máš ráda Margot, určitě ti bude chutnat ;)

      Vymazat
  6. já chvíli přemýšlela, co je Margot, a kde bych to případně sehnala :D recept se mi líbí, až budeme mít po rekonstrukci, mohla bych vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon, nevysvětlila jsem to :( moje chyba. Pak dej vědět, jestli chutnala :)

      Vymazat
  7. Hele, když máš nyní to kulinářské okénko, a co krajové recepty na pečení tam od vás? U nás frčí hlavně pukače s merunkama a nebo trnkama a jablečný závin z kožušek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že v našem kraji se nic typického nepeče, nebo o tom aspoň nevím. V našem městě vznikla první kostka cukru, takže vlastně všechny recepty jsou od nás, protože obsahují cukr :DD (ok, je to práškový a ne kostkový, ale to je jedno :D)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky