Weitra, Engelstein, Heidenreichstein, Dobersberg

 Ahoj, v posledním díle o dvoudenním výletě se podíváme nedaleko za hranice, konkrétně do Rakouska. První díl ZDE, druhý díl TADY.

Prvním navštíveným místem byl zámek Weitra, který při příjezdu do města vypadal opravdu velkolepě. Když jsme se doštrachali kopcem až k němu, byl bohužel zavřený, což se dalo čekat. Jde o krásné historické městečko, takže nám zbytečný výstup vůbec nevadil :). Více fotek TADY.

Krásné historické náměstí


Česko-německý slovníček :D





Při příjezdu do města


Druhou zastávkou byl hrad Engelstein, který stál nad pěkným rybníčkem s kamenným mostem. Více fotek ZDE.


Krásně zamrzlý rybník



Trampolína? :D



Dále jsme navštívili krásný vodní hrad Heidenreichstein, který byl kupodivu otevřený a mohli jsme nahlédnout až na nádvoří. Více fotek ZDE.







Poslední zastávkou byl zámek v Dobersbergu, který byl poněkud zanedbaný, což je škoda. Více fotek TADY.









Celkem jsme navštívili 11 míst. Většina byla zavřených, ale to se dalo vzhledem k zimnímu období čekat. Stejně se mi více líbí stavby zvenku. Zevnitř se mi zdají dost podobné :D. Jak to máte Vy? Navštívili jste některá zmíněná místa, nebo Vás zaujaly? Děkuji moc za přečtení článků. Doufám, že jsem Vám dala nějaké tipy k výletům po jižních Čechách, či Dolním Rakousku. Některá místa jsou méně známá. Hledali jsme podle mapy.cz, kde jsme hledali tipy na výlety v okolí ČB.

Mějte se pěkně! :)

Komentáře

  1. Výlety převážně za nákupy do Rakouska pamatuju hlavně z dob porevolučních, kdy celníci kontrolovali jestli nemáš v kufru monterky a nejedeš tam na černo za prací. A na náměstí v Retzu jezdila nějaká stará bába ještě starším traktorem jako podívanou pro turisty. To bylo ale v okolí Znojma, kde máme příbuzenstvo. A největším zážitkem stejně bylo, když strých dobře navařil a napekl. Není to tak dávno co jsem dělal Roštáky podle jeho receptu. Teta byla v tomto směru méně zdatná, v kuchyni se třeba pořezala o nůž a pak volala "hilfe, hilfe". Jo to bylo ještě v dobách dětských let. Kromě dvou poznávacích zájezdů Rakousko víc neznám, ale rozhledna ve Vídni byla zcela jistě tím nějvětším zážitkem. Přeju příště více štěstí aby bylo aspon něco otevřeno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To musely být hrozné nervy :( ve Znojmě mám také příbuzné :D ve Vídni jsem párkrát byla, moc se mi líbila jezdecká škola a vánoční trhy :).

      Vymazat
    2. Na jezdeckou školu jezlila ze Znojma k nám, byl tam u toho i tábor, jestli to ještě funguje ani nevím, já na koně nikdy moc nebyl. Ale na Vršavě v Chřibech, kde se to konalo, už je to nyní úplně přestavěné.

      Vymazat
  2. krásně zachycené zahraniční památky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tam to muselo být hezké, ten vodní hrad se mi moc líbí :) Mně by zavřené památky asi nevadily, protože mě moc exkurze nebaví :D Někde jo, ale jak jsi psala, zevnitř je to všechno dost podobné :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, já tyhle cestovatelský články miluji. Kolikrát se inspiruji. Měli jste moc krásný výlet. Já byla ve Vídni a pak jsme byli v horách (léto), kde jsem si to naprosto zamilovala a normálně bych tam dokázala žít! To byla dovolená jako jedno velké pohlazení pro duši ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To muselo být krásné 😍 mně se ve Vídni moc líbily vánoční trhy a jezdecká škola :) ráda bych navštívila Schönbrun 😍

      Vymazat
  5. Hezké tipy, škoda že to vše máme tak daleko :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to od vás trošku z ruky :D ale určitě se k vám do jižních Čech někdy podíváte :)

      Vymazat
  6. Moc hezké :) Jak já se těším, až toho malého vyplivnu a budeme taky pak jezdit po výletech, už mi to chybí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S malým to bude hezky rodinné :) kdy máš termín, mohu-li se zeptat?

      Vymazat
  7. Moc krásné fotky a památky. :)

    OdpovědětVymazat
  8. S těmi zámky to mám stejně jako ty - zajímají mě hlavně zvenku než zevnitř, které vypadají skoro všude stejně. O žádném z nich jsem doteď neslyšela, tak děkuji za inspiraci, třeba se tam někdy vydám :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec zač, jsem ráda, že jsem tě inspirovala :)

      Vymazat
  9. Díky za tipy. :) Zrovna letos v létě plánuji s kamarádem cyklotoulky po Šumavě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šumava je krásná! :) Pak musíš posílat fotky ;)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky