Míša řezy

Ahoj, v posledním receptovém článku se podíváme na Míša řezy.

Těsto:

  • 6 žloutků
  • 6 lžic vřící vody
  • 20 dkg cukru 

Vše smíchat

  • 2 lžíce kakaa
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • trochu prášku do pečiva
  • sníh z 6 bílků
Vše smíchat


Vyhřátá trouba, 180°C cca 20 min.


Krém:

  • 2 tvarohy
  • 1 máslo
  • 13 dkg moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Našlehat


Na vystydlou buchtu naneseme polevu (buď kupovanou (2 ks) - ale jde hůře nanášet a špatně se krájí, protože se hodně láme, nebo vlastní):

Poleva:

  • 10 dkg čokolády na vaření
  • 2 zakysané smetany 
  • Čokoládu dáme do vodní lázně, do ní 2 smetany, ne naopak! 
Před nanesením polevy doporučuji buchtu dát do lednice, aby krém ztuhl a poleva se o něco lépe nanášela. 

Tentokrát jsem vybrala kupovanou polevu, protože jsem buchtu pekla pro Hanču, která má radši křupavou, což je ta z obchodu. Jak jsem psala výše, jde hůře nanášet, špatně se krájí, tudíž buchta esteticky nevypadá zrovna nejlépe, ale na chuti to nic nemění. Obě polevy chutnají dobře :).

Dobrou chuť :)!






Doufám, že se Vám recepty líbily a nějaký vyzkoušíte. Jsou opravdu lehké, takže se vůbec nemusíte bát. Určitě mi pak napište, jak vám chutnalo :).
V příštím článku Vám povyprávím o prázdninách, trenérském kempu a novém semestru :). Děkuji moc za přečtení, mějte se krásně!

Komentáře

  1. No super recepty :) A tenhle taky samozřejmě! Nevypadá to nějak složitě a určitě skvěle chutná :) Jen se mi nechce popravdě dělat sníh, nejde to nějak "obejít"? :D
    Těším se na další články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu :) teda, upřímně, nevím, jak by se dal sníh nahradit :D ale je fakt jednoduchý, neboj!! Jen oddělíš žloutky od bílků, bílky vyšleháš, dokud nebude pořádný sníh a když ho otočíš vzhůru nohama, nespadne. Potom přidáš do ostatních ingrediencí, které předtím rozmixuješ, se sněhem už nemixuješ, pouze smícháš dohromady vařečkou. Opravdu to není těžké :) jen sníh nenechej dlouho stát, aby nespadnul, ale pár minut nevadí ;)

      Vymazat
  2. Míša řezy miluju, díky za další báječný recept :). Ještě chvíli budu chodit k tobě na čtení článků o moučnících a bude ze mě koule! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tohle je zatím poslední :D další budou v budoucnu, až něco nového vyzkouším, nebo potom se sezónním ovocem :) (jablkovec, bublanina, tvarohový koláč apod.:)) jsem moc ráda, že mají recepty úspěch <3

      Vymazat
  3. Míša řezy mám moc ráda, chystám se je péct ve zdravější variantě :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Míša řezy naprosto miluju. Už jsme je dlouho neměli - budu muset napravit. Dnes ale budu péct nedělní koláč s jablky, které potřebuju sdělat :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koláč s jablky zní moc dobře :) já dělám jablkovec - recept bude v létě.

      Vymazat
  5. na polevu používám smetanu ke šlehání a v ní rozpustím čokoládu na vaření :) a když je sezóna, tak do tvarohu dávám jahody, maliny... hezky to buchtu oživí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní recept, míša řezy jsou dobrota :).

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám Míšu strašně ráda! Zrovan včera mamka koupila v akci nanuky, tak jsem neodolala xD A podobnou buchtu nám pekla babička, když jsem byla malá, tak až tam pojedeme, mohla bych ji na oplátku upéct já! Moc děkuji za vnuknutí myšlenky! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nanuky Míša jsou TOP :)! Nemáš vůbec zač. Pak dej vědět, co na to babička říkala :)

      Vymazat
  8. Ou, má oblíbená buchta. :) A já ostuda ji ještě nepekla, asi by to chtělo napravit. ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za zajímavé tipy na pečení, vypadá to dobře. :) Určitě něco z toho vyzkouším, až bude chuť a nálada na pečení, běžně totiž nepeču, spíše vařím, třeba jako dnes. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ti budou chutnat :) co jsi vařil?

      Vymazat
    2. Dušené hovězí na česneku s rýží, nic extra. :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky