Nedůvěřivý kůň - 1. kapitola

Laura si celé dny dělala problémy s tím, že jí ve stáji do které jezdí prodali koníka, ale slíbili jí, že se může po nějakém poohlédnout. A tak tedy brouzdala po Internetu, ale nemohla žádného koníka - nejlépe kobylku, najít.
,,Mami, prosím, nevíš ještě o nějakých stránkách na Internetu, kde by se prodávali koně?" zvolala ze schodů do kuchyně
,,Lauro, opravdu už nevím, zkus třeba napsat inzerát, ale radši ještě zkus hledat!" odpověděla
Laura si tedy vlezla do pokojíčku a hledala. A co nevidět sena obrazovce objevil inzerát! Bylo tam napsáno: ,,Prodávám 10 letou kobylku, plemene Appaloosa. Cena dohodou."
Lauře jen zářily oči, nemohla se vynadívat na tu krásnou kobylku na fotce. Ihned běžela dolů.
,,Mami, mami, právě jsem našla inzerát na 10 letou kobylku, je to Appaloosa, mamí, vždycky jsem chtěla Appaloosu a teď ji mám tak blízko, můžu ji ustájit ve stáji, přece to Jim dovolil! Maminko, cena je dohodou a není to daleko odsud, že se tam pojedem podívat? Prosím!" žadonila Laura
,,Dobře, jdu se podívat."
Laura byla štěstím bez sebe. Maminka se koukla na obrazovku a nemohla uvěřit, že někdo prodává tak hodného koně! Tak souhlasila, zavolala na číslo, které tam bylo napsáno.
,,Dobrý den, tady Aneta Wilegová, narazila jsem na Internetu na váš inzerát. Mohla bych se zítra s dcerou podívat na kobylku?"
,,Ale zajisté!" odpověděl mužský hlas ,,Tak v 10:00? Šlo by to?"
A tak se Lauřina maminka domluvila s tím pánem. Naštěstí byl víkend, takže Laura nemusela druhý den do školy a chystala se na cestu, zatím ještě zavolala Jimovi, ten souhlasil, takže bylo vše OK! Laura nemohla dospat a už v 6:00 hodin chodila po domě a kontrolovala, zda vše má připravené.

Komentáře

Oblíbené příspěvky